Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Big_thumb

pavlinf

Recepty

Waldorfský celerový salát

Waldorfský celerový salát

Celer a jablka očistíme a pokrájíme na tenké proužky, které pokapeme citronovou šťávou a promícháme. Smetanu ušleháme s majonézou do pěny, ochutíme solí, pepřem, cukrem a brandy. Lehce vmícháme do salátu a nakonec přidáme nasekané vlašské ořechy.

Francouzský máslový krém

Francouzský máslový krém

Vejce a žloutky dáme do ohnivzdorné mísy.Pak přidáme cukr, vanilkový cukr a likér a šleháme na mírném ohni až vznikne hustý krém. Odstavíme a necháme vychladnout. Máslo utřeme do bílé pěny a nakonec přimícháme vaječný krém. Používáme na plnění...

Barmské plátky

Barmské plátky

Krutí prsa naklepeme na tenké plátky, lehce osolíme, opepříme a z obou stran zprudka opečeme na pánvi s rozpáleným olejem. Jablko oloupeme, vykrojíme jádřince a nakrájíme na kolečka, které jemně posypeme paprikou. Poté jablka rychle opečeme,aby se...

Banány v županu

Banány v županu

Banány oloupeme a pokrájíme na silnější kolečka. Žloutky utřeme s cukrem, přidáme mouku, koňak a nakonec tuhý sníh z bílků. Kolečka banánů namáčíme v těstíčku a smažíme dozlatova.

Bůček se zeleninou

Bůček se zeleninou

Zeleninu uvaříme ve kuřecím vývaru do měkka (místo vývaru můžeme použít i kostku slepičího bujonu). Uvařenou zeleninu vyjmeme a uložíme do velké mísy. Ve vývaru uvaříme plátky bůčku a poté je položíme na zeleninu. Do vývaru přidáme bílé víno a g...

Vepřové maso s květákem

Vepřové maso s květákem

Maso nakrájíme na tenké plátky, zaprášíme solamylem, zázvorem a pepřem, pokapeme polovinou sojové omáčky, promícháme a necháme půl hodinky odležet. Mezitím očištěný květák uvaříme v osolené vodě do poloměkka. Po scezení jej necháme vychladnout a n...

Koblihy z odleženého těsta

Koblihy z odleženého těsta

Mouku dáme do mísy, rozdrobíme droždí, přilijeme studené mléko, rozšlehané vejce se solí a všechno smícháme.Těsto dáme na hrubou moukou posypaný vál a důkladně ho vypracujeme (asi 20 min). Následně těsto přeneseme do hrubou moukou vysypané mísy a ...

Višně s kokosovým likérem

Višně s kokosovým likérem

Smetanu převaříme s cukrem krupicí a vanilkovým cukrem, přidáme kokos, dobře promícháme a asi na 1 hodinu dáme do lednice vychladit. Do vychladlé směsi přilijeme rum. Višně scedíme, rozdělíme do sklenic a zalijeme likérem (můžeme ho scedit).

Kuře na jalovci

Kuře na jalovci

Do vymazané zapékací mísy vložíme naporcované osolené a opepřené kuře, posypeme hustě nakrájenou cibulí a zeleninou, přidáme nasekaný česnek, koření a zalijeme směsí vína a kečupu. Pečeme do změknutí, dle potřeby podléváme vodou. Podáváme se zel...

Rybízový salát s griotkou

Rybízový salát s griotkou

Nektarinky a broskve vypeckujeme a nakrájíme na kostičky. Smícháme je s rozpůleným angreštem a kuličky rybízu, pocukrujeme a polijeme griotkou. Promícháme a necháme v lednici odležet.

Články

Fórum

Přátelé