Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Fazole

Fazole

Přidat na Pinterest
Luštěnina. Obsahuje množství bílkovin, cukrů a také látky, které jsou stravitelné pro bakterie žijící ve střevech našeho organismu (způsobují nadýmání). Pěstuje se mnoho odrůd, které se liší barvou i tvarem (kulatý, ledvinkový). Využití v kuchyni je hojné, pro urychlení doby přípravy pokrmu je vhodné fazole před použitím namáčet, usnadní to stravitelnost, stejně jako přidání majoránky. Připravujeme z nich saláty, nákypy, přidáváme do polévek. Oblíbenou odrůdou je v posledních letech fazole mungo, která se vyznačuje svou sytě zelenou barvou, má velkou schopnost klíčit a při vaření využijeme jak fazolky, tak jejich klíčky. Obsahuje velké množství látek napomáhajících vylučovat odpadní látky z těla, zároveň jsou fazole zásobárnou železa a draslíku.

Fotogalerie

Nahrát vlastní fotografie
Pikantní fazole s mletým masem, zeleninou a klobásou

Pikantní fazole s mletým masem, zeleninou a klobásou

Den předem namočené fazole (nejlépe becoky) uvaříme do měkka. Na oleji orestujeme do zlatova nakrájenou cib...

Speciální quesadilla

Speciální quesadilla

Kuřecí maso dusíme doměkka. Rýži podusíme. Fazole uvaříme doměkka. Na každou tortillu rozdělíme nastrouha...

Salát z pečených paprik a fazolí

Salát z pečených paprik a fazolí

Papriky přepůlíme a pečeme na 180 °C asi 10 minut. Poté je dáme do sáčku zapařit. Mezitím slijeme a propl...

Fazolová pomazánka s cizrnou

Fazolová pomazánka s cizrnou

Vařené fazole a cizrnu smícháme s citrónovou šťávou ze dvou citrónů a kůrou pouze z jednoho citrónu, česnek...

Pečené fazole

Pečené fazole

Fazole namočíme přes noc do vody. Poté vaříme 50 minut doměkka. Na olivovém oleji opečeme najemno nakráje...

Zobrazit všechny recepty s ingrediencí Fazole Link-arrow
Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce jsou původně svátkem pohanským. Pohané slavili jarní rovnodennost a probuzení veškeré přírody po...

Přidat komentář

Facebook komentáře