Fazolovo-papriková tapenáda
Obtížnost
Čas přípravy
20min
Čas vaření
25min
Celkový čas
45min
Porce
Nutriční hodnoty
110
kalorií
0.0g
cukrů
8.0g
tuků
10.0g
bílkovin
Příprava
(na fotografii vpravo)
1. Předehřejeme troubu na 170 ºC. Papriky zbavíme semínek, nakrájíme na větší kousky, zalijeme olivovým olejem, osolíme, posypeme provensálskými bylinkami a pečeme asi 25 minut do zlatova. Pak je necháme vychladnout.
2. Do mixéru vložíme scezené a propláchnuté fazole, vychlazené papriky, slunečnicová semínka, oloupaný česnek, hořčici, citronovou šťávu a rozmixujeme.
3. Přemístíme do misky, vsypeme najemno nakrájenou jarní cibulku a kapary, zakápneme dvěma lžícemi olivového oleje a promícháme. Na talíři posypeme nasekanou petrželkou či bazalkou.
Recept pochází z Luštěninové kuchařky Petra Klímy, k dostání na webu nakladatelství Smart Press!
Smart Press15. 09. 2019
Ingredience
- 2 menší červené papriky
- 1 jarní cibulka
- extra panenský olivový olej
- 1 lžíce plnotučné hořčice
- 2 lžíce citronové šťávy
- 1 lžička sušených provensálských bylin
- 1 lžička mořské soli
- 2 hrstky slunečnicových semínek
- malá hrstka kaparů
- 2 konzervy (800 g) fazolí červená ledvina (red kidney)
- plocholistá petrželka nebo bazalka
- 2 stroužky česneku
Kategorie
Další recepty
© 2024, Railsformers s.r.o.