Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Kapary

Kapary

Další názvy

Kaparovník, kapara trnitá

Použití v kuchyni

V kuchyni se používají nerozvinutá poupata, která se nakládají do slaného octového nálevu nebo jen do soli. Mají nahořklou chuť umocněnou octem a solí, jež se využívá hlavně při přípravě pikantních omáček, past, salátů, majonéz (tatarská omáčka), ryb a drůbežího či jehněčího masa.

Rady

Můžeme se setkat i s tzv. „nepravým kapary“, což jsou naložená poupata janovce nebo lichořeřišnice.

Fotogalerie

Nahrát vlastní fotografie
Nakládaný tvrdý tvaroh

Nakládaný tvrdý tvaroh

Tvaroh nakrájíme na kostičky a promícháme ho s chilli papričkami nakrájenými na kolečka, s kapary a s přepů...

Kuřecí prsa se zeleninou

Kuřecí prsa se zeleninou

Kuřecí prsa osolíme, opepříme, potřeme olivovým olejem a usmažíme je do zlatova. Přidáme jarní cibulku na...

Zapečená rajčata s mozzarellou

Zapečená rajčata s mozzarellou

Rajčata přepůlíme a zbavíme semínek. Semínka z rajčat a ciabattu nakrájíme na kostičky a smícháme s nakrá...

Špagety s lososem, chilli a kapary

Špagety s lososem, chilli a kapary

Těstoviny uvaříme podle návodu. Lososa nakrájíme na kousky, osolíme, opepříme a obalíme v mouce. Na ole...

Salát s opečeným chlebem a kapary

Salát s opečeným chlebem a kapary

Rajčata nakrájíme na poloviny, osolíme, opepříme a pečeme 10 minut na 180 °C. Chléb nakrájíme na plátky a...

Zobrazit všechny recepty s ingrediencí Kapary Link-arrow
Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce jsou původně svátkem pohanským. Pohané slavili jarní rovnodennost a probuzení veškeré přírody po...

Přidat komentář

Facebook komentáře