Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty obsahující ingredienci Kapary

Nakládaný tvrdý tvaroh

Nakládaný tvrdý tvaroh

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g tvrdého tvarohu, 4 ks chilli papričky, 4 stroužky česneku, 4 lžíce kaparů, 200-300 ml slunečnicového oleje, 2 lžičky pepře

Tvaroh nakrájíme na kostičky a promícháme ho s chilli papričkami nakrájenými na kolečka, s kapary a s přepůlenými stroužky česneku. Přidáme celý pepř a promícháme. Touto směsí naplníme zavařovací sklenici (nebo sklenice – podle velikosti sklenic...

Kuřecí prsa se zeleninou

Kuřecí prsa se zeleninou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 ks kuřecích prs, 4 ks jarní cibulky, 20 g kaparů, 40 g parmezánu, 200 g fazolek (zelené fazolové lusky), 1 lžička soli, 1/2 lžičky pepře, 4 lžíce olivového oleje

Kuřecí prsa osolíme, opepříme, potřeme olivovým olejem a usmažíme je do zlatova. Přidáme jarní cibulku nakrájenou na kolečka a kapary a ještě 5 minut smažíme. Na talíř dáme povařené zelené fazolky, na to kuřecí prsa a zeleninovou směs z pánve a...

Zapečená rajčata s mozzarellou

Zapečená rajčata s mozzarellou

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

4 ks rajčat, 1 ks ciabatty, 4 kousky sardelky (ančovičky), 1 stroužek česneku, 2 lžíce kaparů, 2 lžíce olivového oleje, 1/2 lžičky soli, 1/2 lžičky pepře, 50 g mozzarelly, 50 g oliv

Rajčata přepůlíme a zbavíme semínek. Semínka z rajčat a ciabattu nakrájíme na kostičky a smícháme s nakrájenými ančovičkami, přepůlenými olivami a kapary. Vmícháme i utřený česnek a mozzarellu na kostičky a dáme vše do rajčat. Osolíme, opepřím...

Špagety s lososem, chilli a kapary

Špagety s lososem, chilli a kapary

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g špaget, 400 g lososa, 1 lžička soli, 1/2 lžičky pepře, 1 lžíce hladké mouky, 4 lžíce olivového oleje, 2 stroužky česneku, 1 hrst kaparů, 1 ks chilli papričky, 2 lžíce oregana

Těstoviny uvaříme podle návodu. Lososa nakrájíme na kousky, osolíme, opepříme a obalíme v mouce. Na oleji opečeme utřený česnek, kapary, nasekanou chilli papričku a poté z pánve vyjmeme. Do té samé pánve dáme nyní lososa a opečeme ho. Těst...

Salát s opečeným chlebem a kapary

Salát s opečeným chlebem a kapary

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

450 g chleba, 400 g cherry rajčátek, 1 lžička soli, 4 lžíce olivového oleje, 2 stroužky česneku, 50 g másla, 7 g pepře, 150 g kaparů

Rajčata nakrájíme na poloviny, osolíme, opepříme a pečeme 10 minut na 180 °C. Chléb nakrájíme na plátky a nasucho opečeme, potřeme oloupaným česnekem a namažeme máslem. Poté chleba nakrájíme na kostičky (nebo natrháme na kousky). Rajčátka i se...

Ančovičkový salát s kapary

Ančovičkový salát s kapary

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 ks citrónu, 6 lžíc olivového oleje, 7 g soli, 7 g pepře, 4 plátky chleba, 1 hlávka ledového salátu, 2 hrsti bazalky, 2 lžíce kaparů, 300 g sardelek (ančoviček), 1 svazek tymiánu (Mateřídouška obecná)

Připravíme si zálivku: z citrónu nastrouháme kůru a smícháme ji s olivovým olejem a dvěma lžícemi citrónové šťávy. Osolíme a opepříme. Chléb nakrájíme na kostičky a opečeme dozlatova. Ledový salát natrháme a rozdělíme do talířů spolu s bazalko...

Marinované papriky

Marinované papriky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

12 ks paprik (kapie), 6-8 stroužků česneku, 2-3 lžíce kaparů, 7 g soli, 7 g pepře, 120 ml olivového oleje

Papriky pečeme 30 minut na 180 °C, poté je dáme do sáčku, necháme zapařit a oloupeme je. Nakrájíme na plátky. Smícháme utřený česnek, kapary, sůl, pepř a olej a do této směsi naložíme papriky aspoň na 30 minut. Podáváme k pečeným či grilovaným...

Superzdravá pizza

Superzdravá pizza

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g hladké mouky, 125 ml vody, 200 g sterilovaných rajčat, 25 g mozzarelly, 1 lžička droždí (kvasnice), 1 lžička kaparů, 1 stroužek česneku, 12 ks cherry rajčátek, 1 ks cukety, 50 g oliv, 1 lžíce olivového oleje, 2 lžíce petrželové natě

Rajčata nakrájíme na plátky. Cherry rajčata rozpůlíme. Cuketu nakrájíme na tenké plátky – nejlépe pomocí struhadla. Mozzarellu nakrájíme na kousky. Smícháme mouku, droždí a vodu. Vypracujeme těsto, které necháme hodinu kynout. Poté rozválím...

Rajčatovo-cuketové těstoviny

Rajčatovo-cuketové těstoviny

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g těstovin, 1 lžička soli, 7 g pepře, 2 lžíce olivového oleje, 2 lžíce kaparů, 1 špetka cukru moučky, 1 cuketa, 8 rajčat, 2 stroužky česneku, 1 hrst petrželové natě

Cuketu a rajčata nakrájíme na kostičky, česnek na plátky. Těstoviny uvaříme podle návodu na obalu. Na oleji opékáme 5 minut cuketu. Osolíme, opepříme. Přidáme česnek a cukr a smažíme další 2 minuty. Přidáme rajčata, kapary a petrželku, pro...

Zdravé fish & chips

Zdravé fish & chips

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

450 g brambor, 1 lžíce olivového oleje, 3 lžíce petrželové natě, 1 lžíce kaparů, 2 lžíce řeckého jogurtu, 1 lžička soli, 2 kousky pstruhu, 2 ks citrónu

Brambory oloupeme a nakrájíme na hranolky či chipsy – jak máme rádi. Naskládáme je na plech a zalijeme olejem. Osolíme. Pečeme 40 minut na 200 °C. Rybu osolíme, zastříkneme citrónovou šťávou a pečeme 10 minut. Poté posypeme petrželkou a citrónov...

Křupavé mořské plody s kapary

Křupavé mořské plody s kapary

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g mořských plodů, 200 g hladké mouky, 2 lžíce kaparů, 1 stroužek česneku, 5 lžíc majonézy, 3 lžíce slunečnicového oleje, 1 citrón

Česnek prolisujeme a smícháme ho s majonézou. Mouku a nasekané kapary dáme do igelitového sáčku a promixujeme. Mořské plody omyjeme a osušíme. Poté je přidáme do igelitového sáčku, uzavřeme a protřepeme, aby se všechny plody obalily moukou. Zbylou...

Candát v ořechové krustě

Candát v ořechové krustě

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 ks filé candáta, 2 špetky soli, 2 špetky pepře, 50 g kešu ořechů, 50 g pistácií, 2 lžíce kaparů, 2 lžíce pažitky, 1 stroužek česneku, 1 ks limety, 50 g másla

Rybí filety omyjeme, osolíme a opepříme. Ořechy nameleme a smícháme je s nasekanou pažitkou a pokrájenými kapary. Dále přidáme česnek a kůru z limetky. Do směsi zapracujeme máslo. Rybí filety dáme do pekáčku a potřeme je připravenou směsí. Pečeme ...

Tuňáková pomazánka s kapary

Tuňáková pomazánka s kapary

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g tuňáka, 1 červená cibule, 200 g sýru riccota, 1 lžička Aceto balsamico bianco, 4 lžíce kapary, troška soli, troška bílého pepře

Oloupeme cibuli a nakrájíme najemno. Tuňáka necháme okapat od oleje a vyšleháme s Riccotou. Dochutíme balsamicem, solí a pepřem. Na závěr vmícháme posekané kapary.

Ciabattovo-rajčatový salát

Ciabattovo-rajčatový salát

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 ks bílé ciabatty, 500 g rajčat, 1 stroužek česneku, 1/4 svazek bazalky, 1/2 svazku petrželováé natě, 1 lžíce kapary, 3 lžíce citronové šťávy, troška soli, troška pepře, 7 lžic olivového oleje

Rajské nakrájíme na kostičky, přidáme posekanou bazalku, petrželovou nať, kapary, olivový olej a citronovou šťávu. Promícháme dochutíme solí a pepřem. Necháme vychladit. Ciabattu nakrájíme na 2 cm kostky a opečeme na lžíci olivového oleje na závě...

Vepřové plátky v pikantérii

Vepřové plátky v pikantérii

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

2 plátky vepřové pečeně, 1 lžíce másla, 1 cibule, 1 lžíce hladké mouky, 1 lžíce kapary, 4 sterilované okurky, 1 lžíce cibulové natě, 5 lžic slunečnicového oleje, podle chuti sůl, podle chuti pepř, 1/2 l vývaru z kostí

Plátky vepřové pečeně (bez kosti), naklepu, osolím, opepřím, potřu olejem a nechám v chladu rozležet. V pánvičce rozehřeju 3 lžíce oleje, maso zvolna opeču a dám stranou. Do pánve dám lžíci másla, zpěním nakrájenou cibuli, lžíci hladké mouky, lech...

Pstruh vařený s bylinkovým máslem

Pstruh vařený s bylinkovým máslem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 pstruzi (o váze asi 1kg), 150 g másla, podle chuti sůl, 1 cibule, 1 sterilovaná okurka, 1/2 lžičky kapary, 1 sardelka (ančovička), 1-2 lžičky citronové kůry, 2 lžička petrželové natě

Ryby uvaříme v osolené vodě, opatrně vyjmeme na nahřáté talíře. Čerstvé máslo utřeme s kašičkou usekanou z cibule, okurky, citronové kůry, petržele, kaparů a sardelí. Na každou porci dáme kuličku bylinkového másla a okolo brambory s petrželí.

Máslo uzenáčové

Máslo uzenáčové

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g másla, 1 cibule, 1 lžička plnotučné hořčice, 1 lžička kapary, 1 žloutek, 1 sleď

Uzenáče oloupeme, maso opatrně zbavíme kostí. Utřeme máslo, přidáme jemně sekanou cibuli, kapary, hořčici, žloutek (musí být uvařený natvrdo) a nakonec jemně usekané maso z uzenáče, spojíme.

Čočka pikantní

Čočka pikantní

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g čočky, 1 cibule, 1 lžíce kapary, 2 sterilované okurky, podle chuti špetka soli, podle chuti ks pepř, 2 lžíce sádla, 1-2 lžíce pažitky

Čočku přes noc namočíme do vody nebo aspoň 1 hodinu. Uvařenou čočku scedíme. Na sádle zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme čočku, kapary, nakrájené okurky, pažitku, sůl, pepř, promícháme a chvilku prohříváme.

Kuřecí salát se šalotkou zálivkou

Kuřecí salát se šalotkou zálivkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 pečená kuřecí prso, 1 šálek nasekaného římského salátu, 1/2 avokáda, 6 cherry rajčat, 1 balení mini mozarella kuliček, 1/2 žluté papriky, 6 kuliček kapary, 3 lístky bazalky, troška parmazánu, Dressing: 3 lžíce extra panenského olivového oleje, 2 lžíce červeného vinného octa, 1 lžíce citronové šťávy, 1 lžíce šalotky, sůl, pepř

Odstraníme kůži z pečeného kuřecího prsa a nakrájíme jej na malé kousky, nasekáme salát, avokádo, mozzarelu, papriku a rajčátka nakrájíme na malé plátky a vhodíme do mísy. Přidáme kapary, bazalku a dle chuti parmazán na malé kostičky a vše promích...

Žampiony plněné provensálskou zeleninou

Žampiony plněné provensálskou zeleninou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

80 g žampiónů, 15 g cukety, 15 g papriky, 15 g cibule, 15 g Gorgonzoly, 5 g kapary, 1 lžíce majonézy a bílého jogurtu, sůl, pepř, rozmarýn

Žampiony očistíme a zbavíme nožiček. Necháme si předehřát troubu na 180°C, mezitím na drobno nakrájíme provensálskou zeleninu, orestujeme na olivovém oleji cca 3 min a nakonec přidáme na jemno nakrájený rozmarýn a dochutíme solí a pepřem. Orestova...

Pikantní pomazánka z lososa

Pikantní pomazánka z lososa

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

30 dkg lososa, 2-3 lžíce crème fraîche, 1-2 lžičky citronové šťávy, 1 hrst kaparů, 1-2 špetky soli

Lososa nakrájíme na drobné kousky a s ostatními ingrediencemi rozmixujeme do hladka. Mažeme na topinky - velmi dobře chutná k vínu, pivu.

Mozaikový chlebíček

Mozaikový chlebíček

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g másla, 2 lžičky sardelové pasty, 150 g šunky vcelku, 150 g zbytků pečeného masa, 2 vejce, 2 sterilované okurky, 1 lžička kaparů, 1 veka

Vejce si uvaříme natvrdo. Změklé máslo utřeme se sardelovou pastou, přidáme na kostičky nakrájenou šunku a pečené maso, dále 2 uvařená vejce pokrájená na kostičky, sterilované okurky a lžičku rozsekaných kaparů. Vše dobře promícháme. Veku rozkroj...

Fenykl s kapary

Fenykl s kapary

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 bulva fenyklu, 12 velkých kaparů v octovém nálevu, 6 hřebíčků, 1 lžíce bílého vinného octa, olivový olej

Bulvu fenyklu očistěte (pokud bude, odřízněte i zdřevnatělý spodek bulvy), oloupejte vrchní vrstvu lupenů a zbytek nakrájejte najemno. Nakrájený fenykl vložte do misky, přihoďte okapané kapary, hřebíčky, zakápněte mírně octem a zalijte olejem tak,...

Salát se šunkou jamón ibérico

Salát se šunkou jamón ibérico

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

směs čerstvých salátů (např. polníček, dubáček, rucola, římský, ledový nebo třeba hlávkový), nať z 1 jarní cibulky, 6 sušených rajčat v olejovém nálevu, 1/6 hlávky bílého zelí, několik kuliček hrášku, 8–10 kuliček kaparů, šťáva z 1/2 citronu, pár plátků jamón ibérico nebo jiné sušené šunky, 3 lžíce extra panenského olivového oleje, hrubá mořská sůl a čerstvě umletý pepř dle chuti

Očistěte všechny druhy salátu, pro které jste se rozhodli, a natrhejte je do mísy. Přihoďte cibulovou nať, pokrájená rajčata i zelí a kuličky hrášku. Kapary omyjte, rozmělněte a dejte zvlášť do hrnečku (s množstvím opatrně, jsou velmi slané), zaká...

Tuňák s avokádovou omáčkou

Tuňák s avokádovou omáčkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 x 175 g steak tuňáka, 2 lžíce nakládaných kaparů, kůra z jednoho citronu, šťáva z jednoho citronu, 2 lžíce olivového oleje, sůl a pepř dle chuti, Omáčka: 2 zralé avokáda, 2 lžíce smetanového bílého jogurtu, 2 jarní cibulky, šťáva z 1/2 citronu, 2 lžíce nasekaného čerstvého estragonu, sůl a pepř dle chuti

Olivový olej smícháme s citronovou šťávou i kůrou, solí a pepřem a do této marinády přidáme okapané kapary. Vložíme tuňáka a necháme marinovat alespoň 10 minut. Mezitím si uvaříme omáčku. Avokáda rozpůlíme, odstraníme pecku a oloupeme. Nakrájíme j...

stránka: