Salát se šunkou jamón ibérico
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
Očistěte všechny druhy salátu, pro které jste se rozhodli, a natrhejte je do mísy. Přihoďte cibulovou nať, pokrájená rajčata i zelí a kuličky hrášku. Kapary omyjte, rozmělněte a dejte zvlášť do hrnečku (s množstvím opatrně, jsou velmi slané), zakápněte je olejem, citronovou šťávou, pak je opepřete
a osolte. Vše pečlivě smíchejte a podle potřeby dochuťte. Zálivku vlijte do salátu a jemně promíchejte. Nakonec přidejte plátky fantastického jamón ibérico. Salát se skvěle hodí do parných dní, podávejte ho na talíři nebo v malých miskách s kouskem opečené bagety.
Tip k receptu
Základem tohoto žaludek netížícího jídla je především olivový olej, na který jsou Španělé patřičně hrdí. Po salátu s touto španělskou šunkou se budete cítit skvěle.
K přípravě tohoto receptu je doporučeno poslouchat Sarah Jaffe - Better Than Nothing.
Šéfredaktor16. 05. 2012
Ingredience
- šťáva z 1/2 citronu
- 3 lžíce extra panenského olivového oleje
- hrubá mořská sůl a čerstvě umletý pepř dle chuti
- 6 sušených rajčat v olejovém nálevu
- několik kuliček hrášku
- 8–10 kuliček kaparů
- směs čerstvých salátů (např. polníček, dubáček, rucola, římský, ledový nebo třeba hlávkový)
- 1/6 hlávky bílého zelí
- nať z 1 jarní cibulky
- pár plátků jamón ibérico nebo jiné sušené šunky