Brynzové halušky

Obtížnost

Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení

Čas přípravy

20min
Čas vaření
50min

Celkový čas

1h 10min

Porce


Nutriční hodnoty

2740 kalorií
4.0g cukrů
120.0g tuků
109.0g bílkovin


Příprava

Brambory očistíme a nastrouháme na struhadle najemno. Přidáme vejce, sůl a mouku tak, abychom získali husté těsto. Ve velkém hrnci přivedeme vodu k varu, osolíme a protlačíme do ní těsto, nejlépe přes síto na halušky s většími oky. Jakmile vyplavou halušky na hladinu, slijeme je a promícháme ještě horké s brynzou. Na talíři je posypeme vyškvařenou slaninou.

přidejte na:
Zuzana Mellenová

13. 04. 2009

Další recepty


Přidat recenzi
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
Trochu pracnější, ale skvělé jídlo. Nemám co vytknout.

Lucie 10. 09. 2013, 07:30

Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
klasika -výborné

Svetlana 22. 10. 2015, 10:24

Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení
chutovo velmi dobre

palino 26. 10. 2015, 12:00

Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení
vyborné brynzové halušky

hanka 19. 01. 2016, 11:12

Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
je to recept na bryndzové halušky ako má byť

dušanka 02. 03. 2017, 08:54

Přidat komentář
Roxana
Jo, já je sem dávala taky, ani jsem nevěděla, že tu už jsou, tak teď se nedivím neschválení receptu.

Roxana 20. 12. 2009, 00:04

Chybějící obrázek
Já je tedy hážu do vody z prkénka nožem. Zvyk z dětství, babička na tom trvala.

ostrowid 13. 01. 2010, 13:26

Chybějící obrázek
Jo a jinak se těmto haluškám také říká strapačky

ostrowid 13. 01. 2010, 13:28

Roxana
Jo, říká....a u nás je umí perfektně synova přítelkyně, její tatínek pochází ze Slovenska a ona tam jezdí k babičce.

Roxana 13. 01. 2010, 20:03

Chybějící obrázek
sladká varianta je s tvarohem. Klasický strouhací tvaroh, máslo a moučkový cukr. Taky moc dobré. A strapačky jsme tomu nikdy neříkali,asi to bude tím, že u nás s e to nikde nepouživalo a recept máme z rodinné kuchařky z východného Slovenska

PrinceznaII 28. 03. 2010, 18:04

Roxana
Já to znám jako halušky, ačkoliv "strapačky" jsem taky slyšela, ale nějak nedumala co to je...v čem tkví rozdíl.

Roxana 28. 03. 2010, 19:14

Chybějící obrázek
Pôvodný názov brydzových halušiek sú bryndzové strapačky. Asi preto, že po pridaní strúhaných zemiakov sú strapaté. Halušky neobsahujú strúhané zemiaky. Preto ten názov - bryndzové strapačky. (citováno z netu)

ostrowid 28. 03. 2010, 21:38

Roxana
Proč ne, nakonec i vznikly na Slovensku, kde se staly takřka národním jídlem. To je jako když vařím knedlíky z vařených a syrových strouhaných brambor, či jen syrových strouhaných brambor. Několik způsobů, několik názvů, možná i krajově. Bosáky, chlupaté knedlíky...možná něco ani neznám.

Roxana 28. 03. 2010, 21:48

Chybějící obrázek
TAK NÁS UČILI ŽE PRAVÉ SLOVENSKÉ HALUŠKY JE SKORO TĚSTO JAKO NA CHLUPATÉ KNEDLÍKY A STŘAPAČKY JSOU NOČKY Z MOUKY,BABIČKU MÁM NA SLOVENSKU A TA ŘÍKALA TOTÉŽ TAK JAK??

kuchař 23. 04. 2010, 17:38

Chybějící obrázek
Až na tu brynzu, kterou nemám ráda, jsem tam dala vše :-) Použila jsem vahalovu slaninu a mňamka :-) Přikládám fotky.

Vera 16. 05. 2011, 13:44