Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Brynza

Brynza

Přidat na Pinterest
Někdy také "Brindza" nebo maďarsky "Liptoj" (brynza dochucená pikantními bylinkami). Měkký ovčí sýr pocházející ze Slovenska s příjemnou lehce pikantní chutí. Dnes je možné jej vyrábět i z kravského nebo kozího mléka. Slovenská brynza obsahuje cca 45% tuku. Je lehce stravitelná a bohatá na enzymy, vitamíny A a D a na minerální látky jako je vápník nebo fosfor. Tento sýr je výborný na chlebu s máslem, cibulí a špetkou kmínu. V povědomí lidí však stále zůstává ve spojení se slovenskými haluškami. Skvěle chutná jen tak k dobře vychlazenému bílému nebo růžovému vínu.

Fotogalerie

Nahrát vlastní fotografie
Slovenské halušky s bryndzou, kysaným zelím a angl. slaninou

Slovenské halušky s bryndzou, kysaným zelím a angl. slaninou

Brambory nastrouháme, osolíme, přidáme vejce a mouku a prohněteme (možno i rukou). Do osolené vroucí vody ...

Brynzovníčky

Brynzovníčky

Do mísy dáme mouku a zasypeme ji práškem do pečiva, přidáme změklý tuk, brynzu, mletou papriku a sůl a vypr...

Máslo brynzové

Máslo brynzové

Máslo napěníme a přidáme postupně sůl, našlehanou brynzu s mlékem a nasekanou pažitku.

Gazdovské zemiaky

Gazdovské zemiaky

Oloupeme si brambory a nakrájíme je na plátky. Dáme do osolené vody vařit cca na 15 minut. Mezitím si na pá...

Brynzová pomazánka s tvarohem

Brynzová pomazánka s tvarohem

Do mísy si připravíme brynzu s tvarohem a mlékem a našleháme tyčovým mixérem. Pak dle chuti vmícháme ostatn...

Zobrazit všechny recepty s ingrediencí Brynza Link-arrow
Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce jsou původně svátkem pohanským. Pohané slavili jarní rovnodennost a probuzení veškeré přírody po...

Přidat komentář

Facebook komentáře