Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty obsahující ingredienci Brynza

Slovenské halušky s bryndzou, kysaným zelím a angl. slaninou

Slovenské halušky s bryndzou, kysaným zelím a angl. slaninou

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg brambor , 50 dkg polohrubé mouky, 3 vejce, sůl dle potřeby, 30 dkg brynzy, 30 dkg anglické slaniny, 1 balení kysaného zelí

Brambory nastrouháme, osolíme, přidáme vejce a mouku a prohněteme (možno i rukou). Do osolené vroucí vody protlačíme těsto přes sítko na halušky a několik minut necháme vařit. (Můžeme připravovat jak ze syrových, tak již studených vařených brambo...

Brynzovníčky

Brynzovníčky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g hladké mouky, 250 g Brynzy, 250 g Hery, 1/2 lžičky mleté papriky , špetka soli, 1 vejce, 1/2 sáčku kypřícího prášku do pečiva, 1 lžička kmínu, 100 g strouhaného sýra

Do mísy dáme mouku a zasypeme ji práškem do pečiva, přidáme změklý tuk, brynzu, mletou papriku a sůl a vypracujeme těsto. Dáme přes noc do chladničky. Poté ho rozválíme na 0,5 cm silnou placku a vykrajujeme tvary, jaké kdo má rád. Přendáme na vyma...

Máslo brynzové

Máslo brynzové

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g Brynzy, 50 g másla, 1 lžíce pažitky, špetka soli, 1-2 lžička polotučného mléka

Máslo napěníme a přidáme postupně sůl, našlehanou brynzu s mlékem a nasekanou pažitku.

Gazdovské zemiaky

Gazdovské zemiaky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g brambor, 100 g Brynzy, 100 g anglické slaniny, 1 cibule, 1 dcl mléka, špetka soli, 2 lžíce sádla

Oloupeme si brambory a nakrájíme je na plátky. Dáme do osolené vody vařit cca na 15 minut. Mezitím si na pánvičce rozpustíme sádlo a osmahneme na něm dozlatova nadrobno nakrájenou cibulku. Když cibulka začíná zlátnout, přidáme i pokrájenou anglick...

Brynzová pomazánka s tvarohem

Brynzová pomazánka s tvarohem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g Brynzy, 250 g jemného tvarohu, několik lžiček polotučného mléka, špetka drceného kmínu, dle chuti špetka mleté papriky , špetka Mořské soli, troška nasekané pažitky

Do mísy si připravíme brynzu s tvarohem a mlékem a našleháme tyčovým mixérem. Pak dle chuti vmícháme ostatní ingredience a pomazánka je hotová.

Brynzová bačova pomazánka

Brynzová bačova pomazánka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g Brynzy, 200 g vařeného uzeného masa, 1 lžíce hořčice, 50 g másla, troška kmínu, 1 lžíce pažitky

Uzené maso buď umeleme na strojku nebo nakrájíme na jemno. Do mísy dáme brynzu, přidáme k ní nakrájené nebo umleté maso, hořčici, kmín, máslo a nakrájenou pažitku. Vše dobře promícháme.

Brynzové šátečky s uzeným masem

Brynzové šátečky s uzeným masem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g polohrubé mouky, 100 g másla, 100 g Brynzy, špetka soli, 2 vejce, 150 g uzeného masa, 1 cibule, 1 stroužek česneku

Nejdříve z mouky, soli, 60 g másla a brynzy vypracujeme těsto. Náplň-Cibuli nakrájíme na kostičky a osmažíme na zbylém másle, vmícháme do ní na kostičky nakrájené uzené maso, prolisovaný česnek a 1 vejce. Necháme poté vychladnout. Těsto rozv...

Brynzová polévka s klobásou

Brynzová polévka s klobásou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g Brynzy, 300 ml mléka, 700 ml zeleninového vývaru, 250 g paprikové klobásy, 1 špetka mleté papriky

Brynzu rozdrobíme do hrnce, zalijeme ji mlékem a vývarem. Přidáme klobásu nakrájenou na kolečka, dobře promícháme, povaříme a posypeme mletou paprikou.

Brynzová polévka - Demikát

Brynzová polévka - Demikát

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

150 g Brynzy, 1 l osolené vody, 1 lžička drceného kmínu, 2 ks cibule, 1 špetka mleté papriky , 200 g staršího chleba

V osolené vodě povaříme cibule, kmín a papriku. Do mísy nadrobíme chléb, zalijeme vývarem, přidáme brynzu, polévku necháme chvíli uležet a podáváme.

Bryndzový koláč se škvarky

Bryndzový koláč se škvarky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g polohrubé mouky, 30 g droždí (kvasnic), 1 lžička cukru krupice, 250 ml vlažné vody, špetka soli, kousek tuku na vymazání plechu, 1 vejce na potření, troška kmínu na posypání, Náplň: 150 g uvařených brambor, 150 g masitých škvarků, 120 g Brynzy, 60 g vepřoveho sádla, špetka soli

Z 1PL múky, cukru, droždia a 50 ML vlažnej vody pripravíme kvások. Múku osolíme, pridáme kvások a zvyšnú vodu. Vypracujeme cesto, ktoré zakryjeme utierkou a necháme 45 minút kysnúť na teplom mieste. Vykysnuté cesto rozvaľkáme na plát, polovicu na...

Houby s brynzou

Houby s brynzou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g čerstvých hub, 50 g másla, 250 g Brynzy, 2 slepičí vejce, špetka soli, špetka pepře, 10 g kaparů

Houby očistíme a nakrájíme na menší kousky. Na pánvi rozehřejeme máslo a houby na něm podusíme. Opepříme, osolíme a přidáme najemno nakrájené kapary. Přikryjeme pokličkou a dusíme asi 15 minut (v případě tvrdých hub déle), dokud nejsou houby měkké...

Bryndzové tyčinky

Bryndzové tyčinky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

150 g másla, 250 g polohrubé mouky, 250 g Bryndzy, 1 vejce, 1 lžíce smetany, sůl, špetka kmínu

Z mouky, másla, žloutku, smetany a soli vypracujeme hladké těsto. Poté rozválíme na tenký plát a potřeme 1/3 brynzy, přeložíme na polovinu a necháme 30 minut odležet. Opakujeme ještě 2x. Pak těsto nakrájíme na tyčinky, potřeme je rozšlehaným bílke...

Brynzová pomazánka II.

Brynzová pomazánka II.

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g Brynzy, 250 g tvarohu, 1 lžíce plnotučné hořčice, 100 g bílého jogurtu, 1 hrst kopru

Tvaroh, brynzu, hořčici, bílý jogurt a kopr vyšleháme do hladké pomazánky. Podáváme s čerstvým tmavým pečivem.

Omáčka z bryndzy

Omáčka z bryndzy

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 hrneček Brynzy, 20 ml mléka, 10 ml drůbežího vývaru, 3 lžíce hladké mouky, 1 lžíce rostlinného oleje, 1 lžíce provensálského koření, 1 lžíce plnotučné hořčice

Z oleje a mouky připravíme v hrnci světlou jíškou. Tu zalijeme studeným vývarem a dobře prošleháme. Přidáme bryndzu, posekané provensálské bylinky a chvíli mícháme. Poté vypneme plamen. Za neustálého míchání počkáme, dokud omáčka nepřestane bubla...

Bryndzové pagáčky

Bryndzové pagáčky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g polohrubé mouky, 100 g pomletých škvarků, 250 g Brynzy, 200 ml zakysané smetany, 2 žloutky do těsta, 250 g Hery, 30 g droždí , trochu mléka na kvásek, 1 lžička soli, 1 lžička kmínu, 2 žloutky na potření

Kvások nechajme dobre vykysnúť. Nasekanú Héru rozmiesime s múkou, bryndzou, škvarkami, pridáme kvások, žĺtky, smotanu, rascu a nakoniec soľ. Dobré vymiesime a asi 60 minút necháme na teplom mieste kysnuť. Na pomúčenej doske vyvaľkáme na hrúbku 2 c...

Slovenské žůžo

Slovenské žůžo

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

12 trojúhelníků taveného sýra, 300 g anglické slaniny, 120 g Brynzy, 1 kg brambor, 1 zakysaná smetana, 2 vejce, hrst petrželky, 1 lžíce Vegety

Brambory uvaříme ve slupce a nakrájíme na kolečka nebo kostičky. Na kostičky nakrájenou anglickou slaninu osmažíme a rozdělíme na tři části. Do pekáčku dáme jednu část anglické slaniny, na ní navrstvíme jednu třetinu brambor, na brambory nadrobe...

Pravé liptovské halušky

Pravé liptovské halušky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

cca 1 kg brambor, cca 300 g hladké mouky, 300 g Brynzy, 150 g dobře vyuzené slaniny, lžíce posekané pažitky, sůl podle potřeby

Zemiaky očistíme, umyjeme, postrúhame a posolíme. Primiešame toľko hladkej múky, aby sme dostali polotuhé cesto. (Má sa oddeľovať od misky). Lopárik namočíme do vody, dáme naň časť cesta a nožom hádžeme do vriacej posolenej vody halušky. Uvarené h...

Cibulová polévka s bryndzou

Cibulová polévka s bryndzou

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

2 větši cibule, 50 g uzené slaniny, 1 kostka masoxu, 250 ml mléka, 150 g Brynzy, troška drceného kmínu, 1 lžíce sekané pažitky, špetka soli podle potřeby

Očistenú pokrájanú cibuľu zapeníme na pokrájanej a vyškvarenej slanine, zalejeme troškou horúcej vody a udusíme do mäkka. Pridáme tlčenú rascu, zalejeme 750 ml horúcej vody, pridáme masox a varíme ešte asi 10 minút. Bryndzu rozšľaháme v mlieku vle...

Bramborová placka (harula) s bryndzou

Bramborová placka (harula) s bryndzou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1000 g brambor, 100 g hladké mouky, 200 g Brynzy, 2 lžíce sádla na vymazání pekáče, sůl podle potřeby

Olúpané a umyté zemiaky postrúhame na strúhadle. Posolíme a zmiešame s múkou. Plech dobre vymastíme tukom najlepšie masťou. Lyžicou kladieme na plech kôpky cesta a trochu ich roztlačíme. Vŕšky posypeme bryndzou a v horúcej rúre upečieme do...

Řecký slaný koláč

Řecký slaný koláč

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení listového těsta, 500 g tvarohu, 250 g Brynzy, 250 g strouhaneho tvrdého sýra, 3 lžíce kopru, 1 vejce, špetka soli

Lístkové cesto rozdelíme na dve polovice. Jednú časť rozvaľkáme a uložíme na plech. Do misy dáme tvaroh, bryndzu, postrúhaný syr, posekaný kôpor a dochutíme soľou. Vymiešame na hladkú plnku. Rozotrieme ju na cesto, rozvaľkáme aj druhú časť a pomoc...

Pikantní topinky s bryndzou

Pikantní topinky s bryndzou

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

8 krajíců chleba, 50 g másla, 150 g Brynzy, 4 vejce, 2 rajčata, troška pepře bílého, 1 lžička soli

Krajčeky chleba potrieme maslom a hrubšou vrstvou bryndze. Položíme na plech a dáme zapiecť do rúry. Medzitým si urobíme praženicu a oosobitne opečieme štvrtky očistených, umytých, posolených a okorenených rajčiakov. Keď sa bryndza začne roztápať ...

Šunkové rolky plněné bryndzou

Šunkové rolky plněné bryndzou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g Brynzy, 60 g másla, 4 plátky šunky, 1 kyselá okurka, 4 lžíce smetany

Bryndzu rozmiešame s maslom. Na plátok šunky nanesieme vždy časť bryndze, zvinieme a necháme v chladničke vychladnúť. Podávame ozdobené uhorkou a pokvapkané smotanou.

Bryndzová polévka s brambory

Bryndzová polévka s brambory

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g brambor, 1 cibule, 1 lžička čerstvého kopru, 60 g másla, 150 ml kravského mléka, 250 g Brynzy, 1 lžíce hladké mouky, 1 lžíce gulášového koření

Cibuľu pokrájanú na drobno speníme na masle. Pridáme gulašové korenie a zalejeme asi 1 litrom vody, osolíme, pridáme očistené zemiaky, pokrájané na kocky a uvaríme do mäkka. Pred dovarením pridáme bryndzu rozhabarkovanú v mlieku a hladkú múku a sp...

Bryndzová pomazánka s ředkvičkou a vajíčky

Bryndzová pomazánka s ředkvičkou a vajíčky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g Brynzy, svazek ředkviček, 2 vejce uvařená natvrdo, 2 lžíce bílého jogurtu, 100 g margarinu , špetka soli, nasekaná pažitka

Do nádoby na prípravu nátierky dáme vidličkou rozotretú bryndzu, umyté a na hrubom strúhadle nastrúhané reďkovky, maslo, jogurt, postrúhané uvarené vajcia a podľa chuti soľ. Všetko dobre premiešame na hladkú nátierku. Nátierku natierame na chlieb,...

Brynzová pomazánka

Brynzová pomazánka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

80 g másla, 150 g Brynzy, 1 červená cibule, 1 lžička mleté papriky , 1 lžička plnotučné hořčice, špetka soli, svazek pažitky, špetka pepře

Máslo vyšleháme s brynzou, hořčicí, mletou paprikou, přidáme jemně nasekanou cibuli a pažitku. Dle chuti osolíme a opepříme.

stránka: