Chybějící obrázek

Pravé liptovské halušky

Obtížnost

Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení

Čas přípravy

20min
Čas vaření
10min

Celkový čas

30min

Porce


Nutriční hodnoty

712338 kalorií
6.0g cukrů
120.0g tuků
20118.0g bílkovin


Příprava

Zemiaky očistíme, umyjeme, postrúhame a posolíme. Primiešame toľko hladkej múky, aby sme dostali polotuhé cesto. (Má sa oddeľovať od misky). Lopárik namočíme do vody, dáme naň časť cesta a nožom hádžeme do vriacej posolenej vody halušky. Uvarené halušky vyberieme, polejeme rozpraženou údenou slaninou, pridáme bryndzu (najlepšie jarnú) a posekanú pažítku. Zapíjame pravou žinčicou!!!

Tip k receptu

Namiesto bryndze môžeme primiešať kyslú surovú kapustu a pomastiť rozpraženou údenou slaninou. Chutné sú aj halušky s dusenou hlávkovou kapustou (zelím). Kapustu postrúhame a udusíme na masti, na ktorej zapeníme pokrájanú cibuľu. Pri dusení pridáme do kapusty mleté čierne korenie. Pre zmenu skúste niekedy pripraviť halušky s tvarohom pomastené roztopeným maslom a kôprom. Výborne sú aj halušky s postrúhaným údeným oštiepkom a kyslou smotanou. Teda halušky nielen bryndzové, výber surovín je široký.

přidejte na:
Jozef

30. 10. 2010

Podobné recepty


Přidat recenzi
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
halušky sú vyborné, nevadí či sú prave liptovské

hanka 19. 04. 2017, 13:22

Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
chutné , dobré halušky

dušanka 16. 11. 2017, 20:07

Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
dobre jedlo

katka16031 09. 10. 2019, 20:26

Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
výborné

majka 12. 01. 2020, 16:40

Přidat komentář
Chybějící obrázek
Halušky napriek svojej jednoduchosti určite patria k najlepším slovenským kulinárskym výtvorom. Napriek tomu, alebo práve preto by som sa neodvážil označiť horeuvedený recept ako "Pravé liptovské halušky".

Peter 12. 01. 2013, 18:26