Slanina
Výrobek z vepřového masa. Používá se vepřový bůček, kýta nebo hřbet. Na povrchu je tmavá kůrka, na řezu je vidět žíhání masa a tuku. Kvalitní slanina neobsahuje příliš moc ani jedné ani druhé složky, ale záleží podle druhu slaniny – někdy může být mnohem chutnější s větším podílem tuku a naopak. Slanina se nakládá do soli a slaná chuť je pak také pro ni charakteristická, ale nesmí být odkaz v ústech nepříjemně slaný. Podáváme ji nakrájenou na plátky jako součást studených obložených mís, vynikající je s křenem nebo hořčicí podávaná s pečivem, hodí se i k tepelné úpravě, ať už se jedná o osmahnutí na cibulce nebo jako jedna z ingrediencí při opečení masa. Specifickou úlohu hraje při pečení zvěřiny, kde se přidává slanina, aby maso zůstalo šťavnaté.
Fotogalerie
Nahrát vlastní fotografieKomentáře
Přidat komentář© 2024, Railsformers s.r.o.