Pečený králík se svíčkovou omáčkou
Obtížnost
Čas přípravy
15min
Čas vaření
1h 35min
Celkový čas
1h 50min
Porce
Nutriční hodnoty
300
kalorií
0.0g
cukrů
20.0g
tuků
21.0g
bílkovin
Příprava
1. Připraveného králíka opláchneme, osušíme utěrkou a prošpikujeme proužky slaniny, osolíme.
2. V pekáči rozpustíme sádlo, na kterém orestujeme očištěnou, na kolečka pokrájenou kořenovou zeleninu spolu s oloupanou cibulí nakrájenou na kostičky.
3. Orestovanou zeleninu podlijeme vodou a vložíme naporcovaného králíka, zeleninu osolíme, přidáme koření a pečeme v troubě cca 60 minut, pak dalších 30 minut odkryté, občas maso obrátíme a podlijeme vlažnou vodou.
4. Měkkého králíka vyjmeme, uložíme v teple
5. Z výpeku vyjmeme koření, zeleninu buď propasírujeme přes sítko nebo rozmixujeme tyčovým mixérem.
6. Omáčku dle potřeby zředíme vodou, provaříme se smetanou, dochutíme citrónovou šťávou, cukrem.
11. 09. 2020
Další recepty
© 2024, Railsformers s.r.o.