Pečený králík se svíčkovou omáčkou
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
1. Připraveného králíka opláchneme, osušíme utěrkou a prošpikujeme proužky slaniny, osolíme.
2. V pekáči rozpustíme sádlo, na kterém orestujeme očištěnou, na kolečka pokrájenou kořenovou zeleninu spolu s oloupanou cibulí nakrájenou na kostičky.
3. Orestovanou zeleninu podlijeme vodou a vložíme naporcovaného králíka, zeleninu osolíme, přidáme koření a pečeme v troubě cca 60 minut, pak dalších 30 minut odkryté, občas maso obrátíme a podlijeme vlažnou vodou.
4. Měkkého králíka vyjmeme, uložíme v teple
5. Z výpeku vyjmeme koření, zeleninu buď propasírujeme přes sítko nebo rozmixujeme tyčovým mixérem.
6. Omáčku dle potřeby zředíme vodou, provaříme se smetanou, dochutíme citrónovou šťávou, cukrem.
11. 09. 2020
Podobné recepty
Recenze
Přidat recenzi
palino 11. 09. 2020, 00:20

pavlinf 16. 09. 2020, 00:13

Svetlana 22. 09. 2020, 00:19

katka16031 24. 09. 2020, 00:20