Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Bobkový list

Bobkový list

Další názvy

Vavřín vznešený, bobek

Použití v kuchyni

Jeho silně kořeněné a mírně trpké aroma se hojně využívá ve smetanových omáčkách, voňavých polévkách, kyselých jídlech, pečení masa a zvláště zvěřiny, při nakládání masa, okurek nebo hub. Využívá se také k přípravě grilovacích marinád, pečení a k přípravě teriny. Neměl by chybět v kyselém zelí!Také patří do svazečku zeleniny a koření, takzvaného bouquet garni nebo court boullion, což je vývar z vína a zeleniny, ve kterém se upravuje maso a rybina. Někdy se do bobkového listu balí jednotlivé sušené plody fíků, zabraňují totiž napadení červy.

Rady

Delikátní aroma dodává bobkový list nakládaným sleďům, okurkám a ochuceným octům. Skladujte zásadně v suchu a temnu.

Fotogalerie

Nahrát vlastní fotografie
Cizrnová kaše s uzeným masem

Cizrnová kaše s uzeným masem

Cizrnu den předem namočíme. Druhý den scedíme, nalijeme čistou vodu a vaříme asi 1 - 1,5 hodiny do měkka. V...

Vepřové srdce v paprikovo-smetanové omáčce

Vepřové srdce v paprikovo-smetanové omáčce

Vepřové srdce uvaříme spolu se zeleninou a kořením do měkka (nejlépe v papiňáku - zkrátíme tak dobu vaření)...

Frankfurtská polévka se zakysanou smetanou

Frankfurtská polévka se zakysanou smetanou

Do hrnce nalijeme trošku oleje nebo másla. Necháme rozehřát, vsypeme hladkou mouku a uděláme světlou jíšk...

Vyprošťovací zelná polévka

Vyprošťovací zelná polévka

Na oleji opečeme mrkev, celer a cibuli nakrájené na kostičky a poté 10 minut dusíme (podlijeme troškou výva...

Naložená křupavá zelenina

Naložená křupavá zelenina

Zeleninu nakrájíme na námi zvolenou velikost a připravíme ji v páře – musí však zůstat křupavá. Olej svaří...

Zobrazit všechny recepty s ingrediencí Bobkový list Link-arrow
Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce jsou původně svátkem pohanským. Pohané slavili jarní rovnodennost a probuzení veškeré přírody po...

Přidat komentář

Facebook komentáře