Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty obsahující ingredienci Bobkový list

Cizrnová kaše s uzeným masem

Cizrnová kaše s uzeným masem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g uzeného masa (kýta, krkovice), 2 cibule, 300 g cizrny, 1 lžíce grilovacího koření, 1 bobkový list, 1 lžička kmínu (drceného), 1 lžíce drůbežího vývaru, 1 snítka rozmarýnu, 1 lžíce hladké mouky, sůl, olej, 1 lžička sádla

Cizrnu den předem namočíme. Druhý den scedíme, nalijeme čistou vodu a vaříme asi 1 - 1,5 hodiny do měkka. V polovině vaření přidáme bobkový list, kmín, drůbeží vývar a snítku rozmarýnu. Uzené maso nakrájíme na plátky, vložíme do pekáče, přisypeme ...

Vepřové srdce v paprikovo-smetanové omáčce

Vepřové srdce v paprikovo-smetanové omáčce

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 ks vepřového srdce, 1 mrkev, 1 kořenová petržel, kousek celeru, sůl, 5 kuliček celého pepře, 3 bobkové listy, 5 kuliček nového koření, 2 kuličky jalovce, 1 lžíce mleté papriky , hladká mouka, 2 dcl sladké smetany, rostlinný olej, 1 cibule

Vepřové srdce uvaříme spolu se zeleninou a kořením do měkka (nejlépe v papiňáku - zkrátíme tak dobu vaření). Necháme vychladnout, očistíme od tučných částí a nakrájíme na kostky (asi 3x3 cm). Na oleji zpěníme na drobno nakrájenou cibulku, přisypem...

Frankfurtská polévka se zakysanou smetanou

Frankfurtská polévka se zakysanou smetanou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 dcl oleje nebo másla, 2 lžíce hladké mouky, 1 lžíce gulášového koření, 1 lžíce sladké papriky , 1,5 l hovězího vývaru, bobkový list, celý pepř, nové koření, sůl, pepř, 2 brambory, 2 frankfurtské párky, 200 ml sladké smetany, 1 hrst petrželové natě

Do hrnce nalijeme trošku oleje nebo másla. Necháme rozehřát, vsypeme hladkou mouku a uděláme světlou jíšku. Přidáme gulášové koření, sladkou papriku, zamícháme a zalijeme vodou nebo hovězím vývarem (vývar je lepší). Vhodíme divoké koření (bobkov...

Vyprošťovací zelná polévka

Vyprošťovací zelná polévka

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 lžíce slunečnicového oleje, 100 g mrkve, 100 g celeru, 100 g cibule, 2-3 stroužky česneku, 1 ks ostravské klobásy, 2 ks bobkového listu, 1 sáček kyselého zelí, 1 lžička soli, 1/2 lžičky pepře, 4 lžíce petrželové natě, 1 lžíce olivového oleje, 1,5 l hovězího vývaru

Na oleji opečeme mrkev, celer a cibuli nakrájené na kostičky a poté 10 minut dusíme (podlijeme troškou vývaru) spolu s bobkovým listem a klobásou nakrájenou na kostičky. Zalijeme vývarem, přidáme okapané a nakrájené zelí, osolíme, opepříme a 30 m...

Naložená křupavá zelenina

Naložená křupavá zelenina

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 ks ředkviček, 1/2 ks kedlubnu, 150 g mrkve, 1 ks brokolice, 2 ks bobkového listu, 4 lžíce petrželové natě, 10 ks barevného pepře, 2 lžičky soli, 2 lžíce cukru krupice, 100 ml vinného octu

Zeleninu nakrájíme na námi zvolenou velikost a připravíme ji v páře – musí však zůstat křupavá. Olej svaříme s cukrem a 100 ml vody. Do uzavíratelné sklenice vrstvíme zeleninu, bobkové listy, pepř a petrželku. Nakonec zalijeme připraveným lákem...

Hovězí pupek s hranolky

Hovězí pupek s hranolky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

800 g hovězího pupku, 1 l červeného vína, 50 g másla, 10 dcl olivového oleje, 3 lžíce rozmarýnu, 1 lžíce aceta balsamica, 1 lžíce vinného octu, 3 lžíce rostlinného oleje, 4 lžíce parmezánu, 4 stroužky česneku, 1 ks bobkového listu, 4 ks žampionů, 5 ks brambor, 2 ks rajčat, 1 hlávka ledového salátu, 1 balení dresinku SPAK, 1 lžička soli

Smícháme olivový olej, nasekaný rozmarýn, utřený česnek a bobkový list, balsamico a víno. Do tohoto naložíme maso a žampiony, ideálně přes noc. Brambory oloupeme a nakrájíme na hranolky. Vaříme je 10 minut v osolené vodě s octem, poté prudce zch...

Králík na česneku s olivami

Králík na česneku s olivami

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 ks divokého králíku, 1 ks cibule, 1 ks řapíkatého celeru, 3 ks bobkového listu, 2 ks rajčat, 3 lžíce olivového oleje, 500 ml bílého vína, 1 troška rozmarýnu, 2 hrsti oliv, 1 lžička soli, 7 g pepře

Králíka naporcujeme. Cibuli nakrájíme najemno, celer nadrobno a rozmarýn nasekáme. Na oleji opečeme ze všech stran králičí maso a pak je vyjmeme. Do tuku dáme cibuli a celer a osmahneme. Přidáme rozmarýn, sůl a pepř. Po chvilce restování do ...

Houbičky naložené v oleji

Houbičky naložené v oleji

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

150 g hub shiitake, 150 g žampionů, 2 lžíce másla, 2 hrsti dýňových semínek, 1 lžička tymiánu (Mateřídouška obecná), 1-2 lžičky rozmarýnu, 1 lžička petrželové natě, 2-3 lžíce bobkového listu, 1 lžíce sójové omáčky, 1 lžíce dýňového oleje, 400 ml rostlinného oleje, 1/2 lžičky soli, 1/2 lžičky pepře

Žampiony nakrájíme na plátky a shiitake podle velikosti můžeme překrájet. Obojí podusíme na másle, poté přidáme všechny bylinky a dýňová semínka a orestujeme. Přebytečnou vodu slijeme a pak vše dáme do uzavíratelné sklenice (nejlépe s klipem). ...

Srnčí po burgundsku

Srnčí po burgundsku

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray

1 kousek pórku, 1 ks bobkového listu, 2 ks tymiánu (Mateřídouška obecná), 2 kousky petrželové natě, 600 g srnčího masa, 100 g mrkve, 125 g uzeného špeku, 50 ml olivového oleje, 100 g šalotky, 1 lžička soli, 1/2 lžičky pepře, 2 lžíce rajčatového protlaku, 1 lžíce hladké mouky, 400 ml červeného vína, 4 stroužky česneku, 1 l hovězího vývaru, 1 lžíce cukru krupice, 20 g másla, 150 g žampionů

Jeden list pórku, bobkový list, dvě snítky tymiánu a dvě snítky petrželky svážeme nití - připravili jsem si tak bouquet garni. Maso nakrájíme na kostky o hraně 4 cm. Mrkev a slaninu nakrájíme na malé kostičky, šalotku nahrubo. Do velkého hrn...

Králičí vývar s quinoou

Králičí vývar s quinoou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 ks cibule, 2 ks mrkve, 2 ks kořenové petržele, 1 ks bobkového listu, 3 ks nového koření, 200 g bulvového celeru, 300 g másla, 200 ml bílého vína, 7 g pepře, 7 g kurkumy, 7 g kmínu římského, 2-3 lžíce slunečnicového oleje, 1 ks cukety, 8 lžíce quinoi (Merlík), 1/2 lžičky pepře, 1 lžička soli

Skelet z králíka pečeme 10-15 minut na 200 °C. Jednu cibuli oloupeme – necháme ji ale vcelku a necháme na ní poslední vrstvu „kabátku“. Kořenovou zeleninu očistíme a nakrájíme na kolečka. Polovinu z ní opečeme na směsi z másla a oleje. Po chvíl...

Vepřové kotlety s rajčatovo-fenyklovou omáčkou

Vepřové kotlety s rajčatovo-fenyklovou omáčkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 ks vepřové kotlety, 8 stroužků česneku, 2 ks fenyklu, 2 ks cibule, 600 g rajčat, 2 konzervy sterilovaných rajčat, 2 bobkové listy, 1/2 lžičky soli, 1/2 lžičky pepře, 2 lžíce olivového oleje, 1 lžíce oregana, 1 lžíce tymiánu (Mateřídouška obecná), 1 lžíce rozmarýnu, 1 hrst petrželové natě

Fenykl nakrájíme na tenké plátky, cibule na osminky a obojí opečeme na olivovém oleji. Přidáme 6 stroužků česneku a minutu opékáme. Poté přidáme rajčata v plechovce a bylinky a 15 minut podusíme. Syrová rajčata přepůlíme, osolíme, opepříme a řez...

Bifteky s omáčkou z balsamica

Bifteky s omáčkou z balsamica

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

800 g hovězí roštěnky, 4 lžíce olivového oleje, 1 lžička soli, 1 lžička pepře, 400 g rajčat, 4 ks šalotky, 2 stroužky česneku, 100 ml aceta balsamica, 100 ml červeného vína, 1 ks bobkového listu

Maso nakrájíme na 4 plátky - tak, aby každý měl váhu 200 g. Osolíme, opepříme a potřeme dvěma lžícemi oleje. Promasírujeme. Šalotky nakrájíme na čtvrtky a dáme je do pánve na rozpálený olej. Po dvou minutách přidáme utřený česnek, balsamico, vín...

Telecí koleno na červeném víně

Telecí koleno na červeném víně

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray

1 ks cibule, 2 ks mrkve, 3 ks řapíkatého celeru, 4 ks bobkového listu, 1 hrst šalvěje, 2 lžíce hladké mouky, 6 lžíc olivového oleje, 1 lžička soli, 1 lžička pepře, 350 ml červeného vína, 0,5 l hovězího vývaru, 150 g cherry rajčátek

Telecí koleno osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce. Osmažíme je na olivovém oleji, aby se zatáhlo. Poté ho vyjmeme. Do výpeku z masa vložíme očištěnou nakrájenou zeleninu a bobkový list. Opečeme až je cibule měkká a poté zalijeme vínem. C...

Zeleninové ragú s rajčaty

Zeleninové ragú s rajčaty

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

3 ks mrkve, 1 ks kořenové petržele, 1-2 ks cukety, 2 ks paprik (kapie), 1 ks cibule, 3 lžíce olivového oleje, 2 ks bobkového listu, 100 ml bílého vína, 1 konzerva fazolí, 1 konzerva sterilovaných rajčat, 7 g soli, 7 g pepře

Zeleninu očistíme a nakrájíme na stejně velké kostičky - o hraně asi jeden cm. V hrnci nebo hluboké pánvi rozpálíme olej a dáme do něj mrkev a petržel. Restujeme 4 minuty. Poté přidáme zbylou zeleninu a bobkový list. Po třech minutách podlije...

Králičí rillettes s ředkvičkami a okurkou

Králičí rillettes s ředkvičkami a okurkou

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray

1 lžička pepře, 8 stroužků česneku, 1 l slunečnicového oleje, 220 g mořské soli, 900 g králičího masa, 100 g sádla, 1 ks bobkového listu, 1 svazek ředkviček, 1 ks okurky, 2 lžíce tymiánu (Mateřídouška obecná), 2 lžíce brandy

Smícháme mořskou sůl, pepř, bobkový list a králičí stehna. Necháme 3 hodiny marinovat. Poté stehna omyjeme a osušíme. Dáme je do pekáčku spolu s tymiánem a utřeným česnekem. Zalijeme olejem a pečeme 4 hodiny na 130 °C. Ředkvičky nakrájíme na p...

Bramborový koláč s krevetami

Bramborový koláč s krevetami

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg brambor, 1 lžička soli, 1 lžička pepře, 2 lžíce crème fraîche, 2 lžíce francouzské hořčice, 500 ml polotučného mléka, 125 g másla, 75 g hladké mouky, 1 špetka muškátového ořechu, 2 ks bobkového listu, 2 lžíce kopru, 600 g tresky, 75 g lososu, 150 g krevet, 75 g čedaru

Brambory nakrájíme na plátky a uvaříme je v osolené vodě doměkka. Poté je scedíme, smícháme je s crème fraîche, lžící hořčice, 50 ml mléka a 55 g másla. Rozšťoucháme na kaši, podle chuti osolíme, opepříme. Ze zbylého másla vezmeme polovinu a roz...

Teplý salát z červeného zelí

Teplý salát z červeného zelí

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 ks červeného zelí, 1 ks jablka, 1 ks bobkového listu, 3 ks hřebíčku, 25 g másla, 100 ml jablečného octu, 25 g hnědého cukru, 1 hrst vlašských ořechů

Červené zeli nakrouháme na tenké nudličky. Jablko oloupeme, zbavíme jádřinců a nastrouháme nahrubo. Do hrnce dáme zelí, jablko, máslo, bobkový list a hřebíček. Za stálého míchání vaříme. Až začne zelí měknout, přilijeme ocet (snažíme se moc ne...

Superzdravý koláč s masem a ledvinkami

Superzdravý koláč s masem a ledvinkami

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray

200 g jehněčí ledvinky, 100 ml červeného vína, 600 g hovězího bifteku, 140 g hladké mouky, 25 g másla, 1 lžíce slunečnicového oleje, 2 lžíce hladké mouky, 3 lžíce petrželové natě, 4 lžíce řeckého jogurtu, 2 lžíce olivového oleje, 2 ks cibule, 2 ks bobkového listu, 1 ks mrkve, 4 ks žampionů, 1 svazek tymiánu (Mateřídouška obecná), 2 lžičky rajčatového pyré, 1 lžička plnotučné hořčice, 1 lžička tymiánu (Mateřídouška obecná)

Cibuli nakrájíme najemno a spolu s bobkovým listem a tymiánovými snítky je smažíme asi 10 minut na oleji. Jehněčí ledvinky přepůlíme a očistíme, poté je nakrájíme na malé kousky. Hovězí maso nakrájíme na kousky velikosti sousta a obojí je přidám...

Sezamový kuřecí salát

Sezamový kuřecí salát

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 ks kuřecích prs, 1 ks mrkve, 4 ks jarní cibulky, 4 ks bobkového listu, 1 ks limety, 74 g sójy, 140 g cherry rajčátek, 2 lžíce koriandru, 1 lžička sezamu, 1 lžička rybí omáčky, 1 lžička sezamového oleje, 2 lžičky chilli omáčky

Mrkev a jarní cibulku nakrájíme na kolečka. Rajčátka rozpůlíme. Koriandr a bobkový list nasekáme. Kuřecí prsa zalijeme vodou a spolu se sójou je vaříme 8 minut. Poté maso natrháme. Nyní si připravíme dresink – smícháme rybí omáčku, sezamový ...

Houbové stifado

Houbové stifado

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

100 ml olivového oleje, 500 g cibule, 125 ml červeného vína, 75 g oliv, 50 g sýru pecorino, 1 lžíce rajčatového protlaku, 4 lžíce vinného octu, 3 lžíce petrželové natě, 1 kg hub, 3 ks česneku, 2 bobkové listy, 5 ks nového koření, 2 ks skořice, 4 ks hřebíčku, 2 rajčata, 1 lžička pepře, 1 lžička soli, 2 lžičky včelího medu

Naložené cibulky necháme vcelku a smažíme je na mírném plameni na oleji. Asi 20 minut trvá než jsou takové, jaké je chceme mít. Poté je odložíme stranou – olej necháme v pánvi. Houby nakrájíme na 4 cm velké kousky. Česnek prolisujeme. Obojí dáme...

Pomalu pečené velikonoční jehněčí s citrónem a olivami

Pomalu pečené velikonoční jehněčí s citrónem a olivami

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray

1 česnek, 8-10 ks bobkových listů, 3 citróny, 2,5 kg jehněčí kýty, 50 ml olivového oleje, 1 lžička skořice, 1 kg brambor, 140 g oliv, 125 ml červeného vína, 1/2 lžičky soli, 1/2 lžičky pepře

Česnek rozebereme na stroužky – polovinu stroužků necháme neoloupané, druhou polovinu oloupeme a nakrájíme na plátky. Citróny nakrájíme na čtvrtiny. Brambory oloupeme a nakrájíme na čtvrtiny (či osminy – podle velikosti). Do pekáčku dáme neol...

Krémová pórková polévka s medvědím pestem

Krémová pórková polévka s medvědím pestem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 pórky, 5 ks brambor, 1 cibule, 1 lžíce pesta, 1 balení sladké smetany, 1-2 lžíce hladké mouky, 1 lžička soli, troška pepře, 1/2 lžičky cukru krystalu, 2 kuličky nového koření, 2 ks bobkového listu, 2 lžíce másla, 1 l vody

Na másle orestujeme nakrájenou cibuli, přidáme nakrájený pórek, zasypeme cukrem a necháme chvíli restovat. Poté přihodíme kuličky nového koření a bobkový list. Zalijeme vodou, přidáme nadrobno nakrájené brambory a necháme asi 20 minut povařit. Pot...

Oháňková polévka s noky

Oháňková polévka s noky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

800 g hovězí oháňky, 1 cibule, 1 mrkev, 1 kořenová petržel, 1/4 celeru, 5 ks nového koření, 2 ks bobkového listu, 1 lžička soli, 1/4 lžičky pepře, 1/2 květáku, 1 vejce, 3 lžíce krupice, 1 lžíce pažitky

Oháňku nakrájíme na kousky a dáme do hrnce. Cibuli, mrkev, petržel, celer oloupeme a nakrájíme na kousky a přidáme ji k oháňce. Přidáme všechno koření a zalijeme vodou tak, aby voda byla 2 cm nad okrajem masa. Na mírném plameni dusíme 1 hodin...

Butovská bramboračka

Butovská bramboračka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 lžička sádla, 50 g slaniny, 1 cibule, 1 hrst hub, pepř, kmín, sůl, 1 lžíce hladké mouky, 1,5 l zeleninového vývaru, 2 brambory, 1 mrkev, 1 menší petržel, 1/4 celeru, 1 oloupané rajče, 1 bobkový list, 2 stroužky česneku, libeček, pažitka, majoránka

Na sádle rozpustíme kostičky slaniny, přidáme jemně nakrájenou cibuli a zpěníme. Pak přihodíme houby (sušené předem namočíme), pepř, kmín, lehce osolíme a vydusíme do měkka. Zasypeme moukou, opražíme, zalijeme vývarem, vhodíme ostatní pokrájenou z...

Masový koláč

Masový koláč

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

150 g másla, 2-3 lžíce polotučného mléka, 300 g hladké mouky, 1 lžička soli, 1 vejce, 2 lžíce olivového oleje, 2 cibule, 1 mrkev, 2 kousky řapíkatého celeru, 500 g hovězího mletého masa, 20 dcl hovězího vývaru, 3/4 konzervy sterilovaných rajčat, 1 bobkový list, 1/2 lžičky soli, 1/2 lžičky pepře, 1 lžíce worcesterové omáčky

Mouku smícháme se solí a vychlazeným máslem a prsty zpracujeme na drobenku. Poté přidáme studené mléko a vejce a vypracujeme hladké těsto, z kterého vytvoříme kuličku. Zabalíme ho do potravinářské fólie a necháme půl hodiny v lednici. Poté v...

stránka: