Krevetový vývar - Bisque

Obtížnost

Čas přípravy

20min
Čas vaření
1h 30min

Celkový čas

1h 50min

Porce


Nutriční hodnoty

792 kalorií
0.0g cukrů
62.0g tuků
3.0g bílkovin


Příprava

Krevety potřebujeme celé - ve skořápce, protože to je právě hlavní surovinou této polévky. Krevety oloupeme, skořápky si odložíme na vývar a vyloupnuté krevety si schováme do lednice na jakékoliv jiné využití.
V hrnci si rozpálíme olivový a ořechový olej, vložíme dva stroužky česneku, lehce orestujeme, přidáme nakrájený řapíkatý celer, pórek, cibuli, mrkev a rajčata a restujeme.
Jakmile je zelenina orestovaná, vložíme krevetí skořápky a promícháme. Vlijeme brandy (případně jiný kvalitní alkohol) a portské. Alkohol je třeba nechat odpařit.
Jakmile se alkohol odpaří, přidáme rajský protlak a promícháme. Necháme chvíli povařit, přidáme koření - chilli, bobkový list, tymián a sůl, a zaprášíme moukou.
Zalejeme vodou a necháme vařit cca 40 minut.
Na konci přidáme smetanu, promícháme a a následně polévku přecedíme - musíte přitlačit, abyste dostali ze skořápek veškerou šťávu. Takto přecezenou polévku dáme zpět vařit, zašleháme máslo a můžeme podávat.

přidejte na:
Ivet

13. 08. 2019

Další recepty


Přidat recenzi
Chybí obrázek
zajímavý recept na vývar, jistě dobrý, ráda vyzkouším

14. 08. 2019, 04:27

Přidat komentář
Vaříte rádi? Zajímá Vás zdravá výživa a vše kolem jídla? Pak ste tu správně. sRecepty.CZ jsou komunitním portálem, kde se setkávají uživatelé s podobnými zájmy.