Krevetový vývar - Bisque

Obtížnost

Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení

Čas přípravy

20min
Čas vaření
1h 30min

Celkový čas

1h 50min

Porce


Nutriční hodnoty

792 kalorií
0.0g cukrů
62.0g tuků
3.0g bílkovin


Příprava

Krevety potřebujeme celé - ve skořápce, protože to je právě hlavní surovinou této polévky. Krevety oloupeme, skořápky si odložíme na vývar a vyloupnuté krevety si schováme do lednice na jakékoliv jiné využití.
V hrnci si rozpálíme olivový a ořechový olej, vložíme dva stroužky česneku, lehce orestujeme, přidáme nakrájený řapíkatý celer, pórek, cibuli, mrkev a rajčata a restujeme.
Jakmile je zelenina orestovaná, vložíme krevetí skořápky a promícháme. Vlijeme brandy (případně jiný kvalitní alkohol) a portské. Alkohol je třeba nechat odpařit.
Jakmile se alkohol odpaří, přidáme rajský protlak a promícháme. Necháme chvíli povařit, přidáme koření - chilli, bobkový list, tymián a sůl, a zaprášíme moukou.
Zalejeme vodou a necháme vařit cca 40 minut.
Na konci přidáme smetanu, promícháme a a následně polévku přecedíme - musíte přitlačit, abyste dostali ze skořápek veškerou šťávu. Takto přecezenou polévku dáme zpět vařit, zašleháme máslo a můžeme podávat.

přidejte na:
Ivet

13. 08. 2019

Podobné recepty


Přidat recenzi
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
zajímavý recept na vývar, jistě dobrý, ráda vyzkouším

planeta 14. 08. 2019, 04:27

Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
chuťovo dobrý vývar

palino 26. 08. 2019, 14:33

Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
vyzerá veľmi lakavo

Svetlana 31. 08. 2019, 20:12

Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
vývar sa chystám urobiť

majka 28. 10. 2019, 11:54

Přidat komentář