Pórek

Pórek

Zelenina, čeleď česnekovité. Má dlouhý, silný stonek, který je tvořen listy pevně držícími u sebe a bíle zbarvenou cibulkou, která se nachází v zemi. Jeho barva je zelená. Při koupi si vybírejme spíše mladé póry, které jsou více aromatické a také chutnější. Před konzumací odstraníme svrchní poškozené listy, omyjeme a krájíme na tenká kolečka. Využijeme jej jako další ingredienci do zeleninových polévek, omáček, ale také na zpěněném póru připravujeme jídla vycházející z asijských receptur nebo si jej nijak tepelně upravený můžeme dát např. na chleba s máslem. Také pomazánky dostanou s pórem zcela jiný rozměr. Obsahuje vitamíny B a C, dále je zdrojem draslíku, vápníku a fosforu.
přidejte na:

Fotogalerie

Nahrát vlastní fotografie

Přidat komentář
Vaříte rádi? Zajímá Vás zdravá výživa a vše kolem jídla? Pak ste tu správně. sRecepty.CZ jsou komunitním portálem, kde se setkávají uživatelé s podobnými zájmy.