Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Pórek

Pórek

Přidat na Pinterest
Zelenina, čeleď česnekovité. Má dlouhý, silný stonek, který je tvořen listy pevně držícími u sebe a bíle zbarvenou cibulkou, která se nachází v zemi. Jeho barva je zelená. Při koupi si vybírejme spíše mladé póry, které jsou více aromatické a také chutnější. Před konzumací odstraníme svrchní poškozené listy, omyjeme a krájíme na tenká kolečka. Využijeme jej jako další ingredienci do zeleninových polévek, omáček, ale také na zpěněném póru připravujeme jídla vycházející z asijských receptur nebo si jej nijak tepelně upravený můžeme dát např. na chleba s máslem. Také pomazánky dostanou s pórem zcela jiný rozměr. Obsahuje vitamíny B a C, dále je zdrojem draslíku, vápníku a fosforu.

Fotogalerie

Nahrát vlastní fotografie
Pórkovo-hrášková polévka

Pórkovo-hrášková polévka

Na lžíci másla opečeme nakrájenou jarní cibulku a pórek. Přidáme oloupané brambory nakrájené na kousky a př...

Zapečený květák

Zapečený květák

Květák rozebereme na růžičky a připravíme ho do poloměkka na páře. Pórek a cibuli nakrájíme na kolečka a ...

Srnčí po burgundsku

Srnčí po burgundsku

Jeden list pórku, bobkový list, dvě snítky tymiánu a dvě snítky petrželky svážeme nití - připravili jsem si...

Zelená polévka s brokolicí

Zelená polévka s brokolicí

Z másla a mouky připrávíme jíšku, kterou zalijeme vývarem. Zeleninu nakrájíme na kousky a přidáme ji do v...

Jehněčí špíz s pórkem a zeleninou

Jehněčí špíz s pórkem a zeleninou

Jehněčí maso nakrájíme na kousky, osolíme a opepříme. Pórek nakrájíme na kolečka a napíchneme je spolu s ma...

Zobrazit všechny recepty s ingrediencí Pórek Link-arrow
Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce jsou původně svátkem pohanským. Pohané slavili jarní rovnodennost a probuzení veškeré přírody po...

Přidat komentář

Facebook komentáře