Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Podzimní variace na hrstkovou polévku

Obtížnost Čas přípravy
1h 0min
Čas vaření Celkový čas Porce
45min 1h 45min
Nutriční hodnoty
0 kalorií 0.0g cukrů 0.0g tuků 0.0g bílkovin

Příprava

Nejdříve si alepoň na hodinu namočíme do studené vody luštěniny. Do vody si na chvíli namočíme také hrst sušených hub.
Na oleji si zpěníme cibulku, přidáme pepř, sůl a drcený kmín. Přisypeme nakrájenou mrkev, petržel a pórek a krátce osmahneme. Poté přidáme brambory na kostičky, zalejeme vodou a přivedeme k varu.
V rendlíku si uvaříme zvlášť luštěniny (propláchnuté od tekutiny, ve které se namáčely) - dokud nebudou měkké. Poté je společně s houbami přidáme do polévky (přilijeme i vodu, ve které se houby namáčely). Necháme společně ještě chvíli povařit, poté dochutíme solí, pepřem a rozemnutou majoránkou.

Bulb Tip k receptu

Pokud chcete polévku zahustit, doporučuji Hrašku - když se 20min provaří, není v polévce nijak cítit. Hustější polévka se během sychravých dní hodí jako skvělá teplá večeře. Díky luštěninám dobře zasytí.


Přidat na Pinterest
Pajunc

20. 11. 2017, Recept navštíven: 513x


Přidat recenzi
katka16031
Restaurant_star Restaurant_star
hrstkova polievka ako má byť

20. 11. 2017, 21:26

palino
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
dobrá hrstková

22. 11. 2017, 20:08

heladon
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
vyzkouším
Přidané ingredience: heladon

25. 11. 2017, 15:26

dušanka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
chutná polievka

26. 11. 2017, 21:21

Přidat komentář

Facebook komentáře