Podzimní variace na hrstkovou polévku
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
Nejdříve si alespoň na hodinu namočíme do studené vody luštěniny. Do vody si na chvíli namočíme také hrst sušených hub.
Na oleji si zpěníme cibulku, přidáme pepř, sůl a drcený kmín. Přisypeme nakrájenou mrkev, petržel a pórek a krátce osmahneme. Poté přidáme brambory nakrájené na kostičky, zalejeme vodou a přivedeme k varu.
V rendlíku si uvaříme zvlášť luštěniny (propláchnuté od tekutiny, ve které se namáčely) dokud nebudou měkké. Poté je společně s houbami přidáme do polévky (přilijeme i vodu, ve které se houby namáčely). Necháme společně ještě chvíli povařit, poté dochutíme solí, pepřem a rozemnutou majoránkou.
Tip k receptu
Pokud chcete polévku zahustit, doporučuji Hrašku - když se 20min provaří, není v polévce nijak cítit. Hustější polévka se během sychravých dní hodí jako skvělá teplá večeře. Díky luštěninám dobře zasytí.
Pajunc20. 11. 2017
Ingredience
Kategorie
Další recepty
Mohlo by vás zajímat
Recenze
Přidat recenziKrálovec L 23. 12. 2017, 19:39
Přidané ingredience: fazole,cizrna
planeta 20. 12. 2018, 06:58