Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Majoránka

Majoránka

Další názvy

Majorán, marjánka, voněkras

Použití v kuchyni

Její sladce kořenité aroma připomínající tymián je silnější, ale jemnější než dobromysl (oregano). Koření používáme do těžce stravitelných jídel: některých polévek, omáček, dušených mas, paštik, uzenin, vaječných jídel, k rybám, do bramboráků, luštěnin, je také nedílnou součástí zabijačkového koření (hlavně jitrnic).

Rady

Používejte ji spoře, protože její chuť je dominantní. Neměla by se používat zároveň s organem. Je vhodná v kombinaci s česnekem, kmínem, pepřem, novým kořením nebo tymiánem.

Fotogalerie

Nahrát vlastní fotografie
Bramborák s medvědím česnekem

Bramborák s medvědím česnekem

Brambory nastrouháme nahrubo. Osolíme, okmínujeme, okořeníme majoránkou. Vmícháme vejce, hladkou mouku a ve...

Velikonoční nádivka se sušenými rajčaty

Velikonoční nádivka se sušenými rajčaty

Den staré rohlíky nakrájíme na kostičky a zalijeme mlékem. Necháme nasáknout. Pak rozmačkáme rukama a přidá...

Bulgurové karbanátky s mrkví

Bulgurové karbanátky s mrkví

Bulgur uvařte podle návodu. Až mírně vychladne, přidejte do něho pokrájenou cibuli, vajíčko, rozmačkaný čes...

Brambory pečené ve slupce se slaninou, cibulí a majoránkou

Brambory pečené ve slupce se slaninou, cibulí a majoránkou

Brambory ve slupce vaříme 10 minut ve vodě. Poté je dáme do pekáče, pomažeme sádlem a pečeme 30 minut na ...

Štrachanda

Štrachanda

Smícháme vejce, smetanu a krupici a do této směsi naložíme houby na půl hodiny. Škvarky nakrájíme na kous...

Zobrazit všechny recepty s ingrediencí Majoránka Link-arrow
Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce jsou původně svátkem pohanským. Pohané slavili jarní rovnodennost a probuzení veškeré přírody po...

Přidat komentář

Facebook komentáře