Králík s hořčičnou omáčkou

Obtížnost

Čas přípravy

20min
Čas vaření
40min

Celkový čas

1h 0min

Porce


Nutriční hodnoty

712 kalorií
0.0g cukrů
41.0g tuků
12.0g bílkovin


Příprava

V první řadě králíka odblaníme a naporcujeme - přední a zadní běhy a hřbet - pokud jste nikdy neporcovali králíka, nevadí, soused vám jistě rád pomůže :)

Maso osolíme a jemně opepříme. Slaninku a cibuli nakrájíme nadrobno a zpěníme na oleji ve větším hrnci. Přidáme kousky králíka a chvíli opékáme ze všech stran - ne zprudka.
Přidáme majoránku a hořčici a promícháme. Podlijeme vývarem, přiklopíme a dusíme přibližně půl hodiny, odkud nebude maso měkké. Občas promícháme a případně přidáváme vývar. Maso musí být obalené hořčičnou omáčkou.
Králíka vyjmeme z hrnce, vložíme do pekáčku a dáme péct přibližně na 10 minut na 200°, aby se vytvořila mírná krusta.

Tip k receptu

Podáváme s bramborovými noky a sklenkou bílého vína.

přidejte na:
Ivet

15. 07. 2019

Další recepty


Přidat recenzi
Chybí obrázek
chutný recept na králika , omáčka lahodná

21. 07. 2019, 14:34

Chybí obrázek
výborne pripravený králik s chutnou omáčkou

24. 07. 2019, 08:54

Chybí obrázek
veľmi vydarený recept

27. 07. 2019, 19:05

Přidat komentář
Vaříte rádi? Zajímá Vás zdravá výživa a vše kolem jídla? Pak ste tu správně. sRecepty.CZ jsou komunitním portálem, kde se setkávají uživatelé s podobnými zájmy.