Králík s hořčičnou omáčkou
Obtížnost
Čas přípravy
20min
Čas vaření
40min
Celkový čas
1h 0min
Porce
Nutriční hodnoty
712
kalorií
0.0g
cukrů
41.0g
tuků
12.0g
bílkovin
Příprava
V první řadě králíka odblaníme a naporcujeme - přední a zadní běhy a hřbet. Maso osolíme a jemně opepříme. Slaninu a cibuli nakrájíme nadrobno a zpěníme na oleji ve větším hrnci.
Přidáme kousky králíka a chvíli opékáme ze všech stran - ne zprudka. Přidáme majoránku a hořčici a promícháme. Podlijeme vývarem, přiklopíme a dusíme přibližně půl hodiny, dokud nebude maso měkké. Občas promícháme a případně přidáváme vývar. Maso musí být obalené hořčičnou omáčkou.
Králíka vyjmeme z hrnce, vložíme do pekáčku a dáme péct přibližně na 10 minut na 200°, aby se vytvořila mírná krusta.
Tip k receptu
Podáváme s bramborovými noky a sklenkou bílého vína.
Ivet15. 07. 2019
Ingredience
Kategorie
Podobné recepty
© 2024, Railsformers s.r.o.