Králík s hořčičnou omáčkou
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
V první řadě králíka odblaníme a naporcujeme - přední a zadní běhy a hřbet - pokud jste nikdy neporcovali králíka, nevadí, soused vám jistě rád pomůže :)
Maso osolíme a jemně opepříme. Slaninku a cibuli nakrájíme nadrobno a zpěníme na oleji ve větším hrnci. Přidáme kousky králíka a chvíli opékáme ze všech stran - ne zprudka.
Přidáme majoránku a hořčici a promícháme. Podlijeme vývarem, přiklopíme a dusíme přibližně půl hodiny, odkud nebude maso měkké. Občas promícháme a případně přidáváme vývar. Maso musí být obalené hořčičnou omáčkou.
Králíka vyjmeme z hrnce, vložíme do pekáčku a dáme péct přibližně na 10 minut na 200°, aby se vytvořila mírná krusta.
Tip k receptu
Podáváme s bramborovými noky a sklenkou bílého vína.
Ivet15. 07. 2019
Ingredience
Kategorie
Podobné recepty
Recenze
Přidat recenzi
katka16031 21. 07. 2019, 14:34

palino 24. 07. 2019, 08:54

hanka 27. 07. 2019, 19:05

Svetlana 02. 09. 2019, 19:05