Dědovo klobása
Obtížnost
Čas přípravy
12h 0min
Čas vaření
8h 0min
Celkový čas
20h 0min
Porce
Nutriční hodnoty
10080
kalorií
0.0g
cukrů
0.0g
tuků
3.0g
bílkovin
Příprava
Maso (3 kg plece, 2 kg bůčku, 1 kg hovězí zadní) nasolíme den před mletím. Na kilo masa dávám 20 g soli. Hovězí nameleme na 3mm, bůček s půlkou plecka na 7mm a druhou půlku nakrájíme na kostičky pro mozaiku.
Hovězí vyhněteme do lepkavé hmoty s trochou vody. Použil jsem 3 kostky ledu, které necháme povolit. Přidáme koření, které je uvedené na 6 kg masa. Promícháme v řeznické přepravce.
Do střev 34/36 naplníme večer před uzením. Udíme 2 hod na 60°C, 6 hod na 75°C.
19. 02. 2023
Další recepty
© 2024, Railsformers s.r.o.