Dědovo klobása

Obtížnost

Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení

Čas přípravy

12h 0min
Čas vaření
8h 0min

Celkový čas

20h 0min

Porce


Nutriční hodnoty

10080 kalorií
0.0g cukrů
0.0g tuků
3.0g bílkovin


Příprava

Maso (3 kg plece, 2 kg bůčku, 1 kg hovězí zadní) nasolíme den před mletím. Na kilo masa dávám 20 g soli. Hovězí nameleme na 3mm, bůček s půlkou plecka na 7mm a druhou půlku nakrájíme na kostičky pro mozaiku.

Hovězí vyhněteme do lepkavé hmoty s trochou vody. Použil jsem 3 kostky ledu, které necháme povolit. Přidáme koření, které je uvedené na 6 kg masa. Promícháme v řeznické přepravce.

Do střev 34/36 naplníme večer před uzením. Udíme 2 hod na 60°C, 6 hod na 75°C. 

přidejte na:

19. 02. 2023

Další recepty


Přidat recenzi