Nové koření
Další názvy
Pimentovník pravý, pimentovník dvoudomý, jamajský pepř, všekořeníPoužití v kuchyni
Toto koření je dnes používáno hlavně ve skandinávské kuchyni, ale nejen tam. Jeho peprná kořeněná, ale mírně nasládlá chuť se využívá k marinování a nakládání ryb, vepřového i hovězího masa. Přidává se do omáček a polévek. Okořenit jím můžeme i červené zelí, výborně chutná také v domácích paštikách. V mletém stavu se přidává na koláčů a cukrovinek, protože svou chutí připomíná skořici, muškát a hřebíček.
Rady
Neváhejte je použít se skořicí a hřebíčkem do svařeného vína. Docílíte tak ještě lahodnější chuti.
Fotogalerie
Nahrát vlastní fotografieKomentáře
Přidat komentář© 2024, Railsformers s.r.o.