Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Nové koření

Nové koření

Další názvy

Pimentovník pravý, pimentovník dvoudomý, jamajský pepř, všekoření

Použití v kuchyni

Toto koření je dnes používáno hlavně ve skandinávské kuchyni, ale nejen tam. Jeho peprná kořeněná, ale mírně nasládlá chuť se využívá k marinování a nakládání ryb, vepřového i hovězího masa. Přidává se do omáček a polévek. Okořenit jím můžeme i červené zelí, výborně chutná také v domácích paštikách. V mletém stavu se přidává na koláčů a cukrovinek, protože svou chutí připomíná skořici, muškát a hřebíček.

Rady

Neváhejte je použít se skořicí a hřebíčkem do svařeného vína. Docílíte tak ještě lahodnější chuti.

Fotogalerie

Nahrát vlastní fotografie
Vepřové srdce v paprikovo-smetanové omáčce

Vepřové srdce v paprikovo-smetanové omáčce

Vepřové srdce uvaříme spolu se zeleninou a kořením do měkka (nejlépe v papiňáku - zkrátíme tak dobu vaření)...

Steak Ema s krémovou omáčkou

Steak Ema s krémovou omáčkou

Hovězí maso nakrájíme na čtyři kusy. Osolíme a opepříme ze všech stran a poté opékáme 6 minut z každé stran...

Králičí vývar s quinoou

Králičí vývar s quinoou

Skelet z králíka pečeme 10-15 minut na 200 °C. Jednu cibuli oloupeme – necháme ji ale vcelku a necháme na ...

Houbové stifado

Houbové stifado

Naložené cibulky necháme vcelku a smažíme je na mírném plameni na oleji. Asi 20 minut trvá než jsou takové,...

Krémová pórková polévka s medvědím pestem

Krémová pórková polévka s medvědím pestem

Na másle orestujeme nakrájenou cibuli, přidáme nakrájený pórek, zasypeme cukrem a necháme chvíli restovat. ...

Zobrazit všechny recepty s ingrediencí Nové koření Link-arrow
Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce jsou původně svátkem pohanským. Pohané slavili jarní rovnodennost a probuzení veškeré přírody po...

Přidat komentář

Facebook komentáře