Chybí obrázek

Hovězí na divoko

Obtížnost

Čas přípravy

1h 0min
Čas vaření
3h 0min

Celkový čas

4h 0min

Porce


Nutriční hodnoty

700 kalorií
0.0g cukrů
73.0g tuků
7.0g bílkovin


Příprava

Maso omyjeme a osušíme. Zeleninu očistíme a nakrájíme na větší kousky. Rozložíme ji na hovězí plátky společně s bobkovým listem, zrnky pepře, nového koření, tymiánem a polijeme červeným vínem. V hrnci svaříme sklenici vody s octem, necháme vychladnout a polijeme maso. Přikryjeme pokličkou a vložíme na 5 hodin do ledničky. Odleželé maso vyjmeme z marinády, osušíme je, potřeme solí a pepřem. Marinádu scedíme. Slaninu nakrájíme na kostičky a osmažíme na pekáči. Přidáme olej, silně jej rozpálíme, vložíme maso a důkladně je ze všech stran osmažíme. K masu přidáme zeleninu, přísady z marinády a rajčatový protlak. Pak postupně přiléváme samotnou marinádu. Takto připravené maso pečeme v troubě předehřáté na 220 °C asi 2 hodiny. Hotovou pečeni narovnáme na servírovací mísu. Vypečenou šťávu scedíme a podáváme k masu. Jako příloha se hodí bramborové knedlíky a salát ze syrového zelí.

přidejte na:
Chybí obrázek

25. 11. 2009

Další recepty


Přidat recenzi
Chybí obrázek
je to nieco vynikajuce

21. 03. 2016, 20:11

Chybí obrázek
recept je vyborný, maso vynikajuce

29. 11. 2016, 19:40

Chybí obrázek
jedlo je chuťovo veľmi dobré

24. 01. 2017, 19:59

Přidat komentář
Vaříte rádi? Zajímá Vás zdravá výživa a vše kolem jídla? Pak ste tu správně. sRecepty.CZ jsou komunitním portálem, kde se setkávají uživatelé s podobnými zájmy.