Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Vinný ocet

Vinný ocet

Přidat na Pinterest

Vzniká přírodní cestou, kdy se víno mění na ocet. Pokud vystavíme víno vzduchu a můžou tak na něj působit různé baktérie, změní se na kyselinu octovou. Ta pak má v sobě náznak všech látek i aroma, které bylo typické pro tekutinu, ze které vznikl. Vyrábí se z červeného i bílého vína, obsahuje až 10% kyseliny octové, u nás je běžně k sehnání. Přidáváme jej do zálivek zeleninových salátů, při okyselení omáček a jiných pokrmů.

Fotogalerie

Nahrát vlastní fotografie
Baranie-jahňacie Kung-pao

Baranie-jahňacie Kung-pao

Mäso nakrájame na plátky hrubé asi 1 cm a každý plátok naklepeme rúčkou noža tak, aby bol čo najtenší. Poto...

Měsíčky ze sladkých brambor

Měsíčky ze sladkých brambor

Batáty oloupeme a nakrájíme na měsíčky. 5 minut je povaříme. Poté je osolíme, opepříme, obalíme do plátků s...

Čočka s uzeným a sázeným vejcem

Čočka s uzeným a sázeným vejcem

Čočku namočíme den předem. Maso a čočku uvaříme doměkka. Cibuli nakrájíme na jemno a osmažíme ji na másl...

Naložená křupavá zelenina

Naložená křupavá zelenina

Zeleninu nakrájíme na námi zvolenou velikost a připravíme ji v páře – musí však zůstat křupavá. Olej svaří...

Španělské gazpacho

Španělské gazpacho

Rajčata oloupeme, nakrájíme na kousky a dáme do mixéru. Přidáme oloupanou okurku nakrájenou na kousky a s...

Zobrazit všechny recepty s ingrediencí Vinný ocet Link-arrow
Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce jsou původně svátkem pohanským. Pohané slavili jarní rovnodennost a probuzení veškeré přírody po...

Přidat komentář

Facebook komentáře