Studená španělská polévka gazpacho
Obtížnost
Čas přípravy
15min
Čas vaření
0min
Celkový čas
15min
Porce
Nutriční hodnoty
352
kalorií
15.0g
cukrů
21.0g
tuků
7.0g
bílkovin
Příprava
Rajčata oloupejte tak že je lehce naříznete a pak vložíte na cca 2 minuty do vroucí vody. Pokud není sezona, je lepší použít konzervavaná loupaná rajčata. Rajčata zbavte semínek a rozmixujte s okurkou, cibulí, česnekem a olivovým olejem.
Pak už je to hra chutí, dolaďte cukrem, čertvými bylinkami, červeným octem, solí a papřem a znovu dohladka vymixujte.
Je-li polévka příliš hustá, zřeďte studenou vodou. Pořádně vychlaďte a podávejte s krutony, ozdobené kousky okurky, papriky, připadně malý množstvím zakysané smetany a bylinkami.
Baara31. 07. 2019
Podobné recepty
Recenze
Přidat recenzi
Svetlana 31. 07. 2019, 17:22

dušanka 01. 08. 2019, 21:03

hanka 02. 08. 2019, 20:49

palino 26. 08. 2019, 14:27

Tomáš Pavelka 27. 08. 2019, 13:58
© 2021, Railsformers, s.r.o.