Studená španělská polévka gazpacho

Obtížnost

Čas přípravy

15min
Čas vaření
0min

Celkový čas

15min

Porce


Nutriční hodnoty

352 kalorií
15.0g cukrů
21.0g tuků
7.0g bílkovin


Příprava

Rajčata oloupejte tak že je lehce naříznete a pak vložíte na cca 2 minuty do vroucí vody. Pokud není sezona, je lepší použít konzervavaná loupaná rajčata. Rajčata zbavte semínek a rozmixujte s okurkou, cibulí, česnekem a olivovým olejem.

Pak už je to hra chutí, dolaďte cukrem, čertvými bylinkami, červeným octem, solí a papřem a znovu dohladka vymixujte.

Je-li polévka příliš hustá, zřeďte studenou vodou. Pořádně vychlaďte a podávejte s krutony, ozdobené kousky okurky, papriky, připadně malý množstvím zakysané smetany a bylinkami.

přidejte na:
Chybí obrázek

31. 07. 2019

Další recepty


Přidat recenzi
Chybí obrázek
polievka veľmi chutne pripravený

31. 07. 2019, 17:22

Chybí obrázek
teraz v lete výborné gazpacho

01. 08. 2019, 21:03

Chybí obrázek
z čertvých paradajok robím,je to výborný recept

02. 08. 2019, 20:49

Přidat komentář
Chybí obrázek
Je mi to líto, ale opět musím konstatovat, že v celém receptu je 5 pravopisných chyb, což mě docela vytáčí, že tady přispívají lidé, kteří si po sobě nezkontrolují, co napíší.

Jana Smidži 01. 08. 2019, 18:51

Vaříte rádi? Zajímá Vás zdravá výživa a vše kolem jídla? Pak ste tu správně. sRecepty.CZ jsou komunitním portálem, kde se setkávají uživatelé s podobnými zájmy.