Studená španělská polévka gazpacho
Obtížnost
Čas přípravy
15min
Čas vaření
0min
Celkový čas
15min
Porce
Nutriční hodnoty
352
kalorií
15.0g
cukrů
21.0g
tuků
7.0g
bílkovin
Příprava
Rajčata oloupejte tak, že je lehce naříznete a pak vložíte na cca 2 minuty do vroucí vody. Pokud není sezóna, je lepší použít konzervovaná loupaná rajčata. Rajčata zbavte semínek a rozmixujte s okurkou, cibulí, česnekem a olivovým olejem.
Pak už je to hra chutí, dolaďte cukrem, čerstvými bylinkami, červeným octem, solí a pepřem a znovu dohladka vymixujte. Je-li polévka příliš hustá, zřeďte studenou vodou.
Pořádně vychlaďte a podávejte s krutony, ozdobené kousky okurky, papriky, případně malým množstvím zakysané smetany a bylinkami.
Baara31. 07. 2019
Podobné recepty
Recenze
Přidat recenzi© 2024, Railsformers s.r.o.