Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Bazalka

Bazalka

Další názvy

Bazilika, německý pepř

Použití v kuchyni

Její chuť a aroma se liší podle oblasti jejího původu. Silné aroma a peprně nasládlá chuť se výborně hodí k pokrmům připravovaným z rajčat. Je považována za typické koření pro italskou kuchyni, neboť se výborně snoubí s těstovinami, mozzarellou a již zmíněnými rajskými jablíčky. Hodí se skvěle k rybám, salátům a na pizzu. Dodá charakteristickou chuť zvláště zeleninovým a rajčatovým polévkám a omáčkám, které jsou ještě lepší ve spojení s olivovým olejem a česnekem. Bazalka oživí také sýry, těstoviny, pokrmy z mletého masa, ryb, darů moře, telecího masa, kuřat, rajčatové pokrmy, vaječná jídla, majonézy, pomazánky, salátů, pizzu, fazole atd.

Rady

Doporučujeme používat spíše čerstvou nebo mraženou bazalku, protože sušená ztrácí své jedinečné aroma. Je vhodné ji přidat v konečné fázi přípravy, aby neztratila svou chuť.

Fotogalerie

Nahrát vlastní fotografie
Kanapky s pamskou šunkou a bylinkovým máslem

Kanapky s pamskou šunkou a bylinkovým máslem

Vejce uvaříme natvrdo. Po vychladnutí je oloupeme a nakrájíme na plátky. Máslo utřeme se solí, lučinou a ...

Kreolská omáčka

Kreolská omáčka

Na olivovém oleji zpěníme najemno nasekanou cibuli a česnek. Přidáme melasu a nastrouhaný celer. Zasypeme b...

Krůtí roláda s brusinkami a ořechovým pestem

Krůtí roláda s brusinkami a ořechovým pestem

Připravíme si pesto – ořechy nasekáme nahrubo, dáme do mixéru, přidáme bazalkové listy, sůl a 100 ml olivov...

Bagety s rajčatovo-sardelovou pastou

Bagety s rajčatovo-sardelovou pastou

Nadrobno nakrájená rajčata smícháme se sardinkami, které jsme rozdrtily vidličkou, s najemno nasekanými byl...

Bramborové noky s rajčaty a bazalkou

Bramborové noky s rajčaty a bazalkou

Brambory uvaříme ve slupce den předem. Druhý den je nastrouháme, smícháme s moukou, trochou soli, vejci a p...

Zobrazit všechny recepty s ingrediencí Bazalka Link-arrow
Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce jsou původně svátkem pohanským. Pohané slavili jarní rovnodennost a probuzení veškeré přírody po...

Přidat komentář

Facebook komentáře