Bazalka

Další názvy

Bazilika, německý pepř

Použití v kuchyni

Její chuť a aroma se liší podle oblasti jejího původu. Silné aroma a peprně nasládlá chuť se výborně hodí k pokrmům připravovaným z rajčat. Je považována za typické koření pro italskou kuchyni, neboť se výborně snoubí s těstovinami, mozzarellou a již zmíněnými rajskými jablíčky. Hodí se skvěle k rybám, salátům a na pizzu. Dodá charakteristickou chuť zvláště zeleninovým a rajčatovým polévkám a omáčkám, které jsou ještě lepší ve spojení s olivovým olejem a česnekem. Bazalka oživí také sýry, těstoviny, pokrmy z mletého masa, ryb, darů moře, telecího masa, kuřat, rajčatové pokrmy, vaječná jídla, majonézy, pomazánky, salátů, pizzu, fazole atd.

Rady

Doporučujeme používat spíše čerstvou nebo mraženou bazalku, protože sušená ztrácí své jedinečné aroma. Je vhodné ji přidat v konečné fázi přípravy, aby neztratila svou chuť.

přidejte na:

Fotogalerie

Nahrát vlastní fotografie

Přidat komentář