ITALSKÉ RIZOTO S MOŘKÝMI PLODY

Obtížnost

Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení

Čas přípravy

0min
Čas vaření
0min

Celkový čas

0min

Porce


Nutriční hodnoty

1396 kalorií
0.0g cukrů
124.0g tuků
66.0g bílkovin


Příprava

Na olivovém oleji a 2 lžících másla zpěním opravdu jemně pokrájenou šalotku. Přidám rýži arborio a lehce opražím.
Rýži postupně zalévám bílým vínem, než se zcela vypaří. Přitom stále promíchávám.
Začnu postupně přilévat domácí horký vývar. Stále míchám. Vždy když rýže vývar vypije, přileji další část. Takhle se rýži věnuji do té doby, než vsákne všechen vývar a je měkká na skus. Trvá to asi 20 minut.
Na závěr, když už vypnu plamen, přidám do rizota 2 pořádný lžíce másla, 100 g parmezánu a promíchám.
Mořské plody připravím vedle v pánvi na kapce olivového oleje s čerstvě mletým pepřem
Rizoto servíruji pokladené krevetami. Posypu čerstvě nasekanou bazalkou a zbytkem parmezánu. Dle chuti si zakápnout šťávou z limety.

přidejte na:

10. 10. 2024

Další recepty


Přidat recenzi