ITALSKÉ RIZOTO S MOŘKÝMI PLODY
Obtížnost
Čas přípravy
0min
Čas vaření
0min
Celkový čas
0min
Porce
Nutriční hodnoty
1396
kalorií
0.0g
cukrů
124.0g
tuků
66.0g
bílkovin
Příprava
Na olivovém oleji a 2 lžících másla zpěním opravdu jemně pokrájenou šalotku. Přidám rýži arborio a lehce opražím.
Rýži postupně zalévám bílým vínem, než se zcela vypaří. Přitom stále promíchávám.
Začnu postupně přilévat domácí horký vývar. Stále míchám. Vždy když rýže vývar vypije, přileji další část. Takhle se rýži věnuji do té doby, než vsákne všechen vývar a je měkká na skus. Trvá to asi 20 minut.
Na závěr, když už vypnu plamen, přidám do rizota 2 pořádný lžíce másla, 100 g parmezánu a promíchám.
Mořské plody připravím vedle v pánvi na kapce olivového oleje s čerstvě mletým pepřem
Rizoto servíruji pokladené krevetami. Posypu čerstvě nasekanou bazalkou a zbytkem parmezánu. Dle chuti si zakápnout šťávou z limety.
10. 10. 2024
Další recepty
© 2024, Railsformers s.r.o.