Šalotka

Šalotka

Jiným označením také česnek askalonský, původem z Asie. Podobá se malé cibulce, slupka má hnědou až červenou barvu. Šalotka má sladší a jemnější chuť než běžně užívaná cibule a jde v ní cítit odkaz česneku. Ke konzumaci je vhodná celá, tzn. cibulka i nať (připomíná vzhledově pažitku). Výborně chutná ve spojení s masem, využijeme ji také do polévek a salátů, skvěle chutná přidaná do domácích pomazánek. Obsahuje vitamíny A, C, dále draslík, železo, hořčík.

Zdroj obrázku: www.shallot.com

přidejte na:

Fotogalerie

Nahrát vlastní fotografie

Přidat komentář
Vaříte rádi? Zajímá Vás zdravá výživa a vše kolem jídla? Pak ste tu správně. sRecepty.CZ jsou komunitním portálem, kde se setkávají uživatelé s podobnými zájmy.