Šafránové risotto

Obtížnost

Čas přípravy

10min
Čas vaření
30min

Celkový čas

40min

Porce


Nutriční hodnoty

2316 kalorií
0.0g cukrů
126.0g tuků
84.0g bílkovin


Příprava

Na másle orestujeme nadrobno nasekanou šalotku a přidáme nepropláchnutou rýži. Pořádně promícháme, restujeme cca 3 minuty, aby se zrnka obalila olejem.
Zalejeme bílým vínem (vyplatí se použít kvalitní suché), promícháme a necháme víno odpařit. Jakmile se víno odpaří, jemně osolíme (opravdu jen malinko, po přidání parmezánu by mohlo být rizoto přesolené) a přilejeme vývar tak, aby byla rýže ponořená.
Takto doléváme vývar dokud nebude rýže aldente a nezapomínáme průběžně promíchávat, aby se rýže nepřipálila.
Rizoto stáhneme z ohně, přidáme šafrán, máslo a nastrouhaný parmezán a důkladně promícháme.
Rizoto by nemělo být suché, ani tekuté, ideální je, aby vypadalo nadýchaně.
Šafránové rizoto je výborně s čerstvými bylinkami a můžete jej doplnit například i krevetami!
Dobrou chuť!

Tip k receptu

Osobně nejradši používám jasmínovou rýži, ale na toto klasické milánaké rizoto zkuste arborio.

přidejte na:
Ivet

22. 07. 2019

Další recepty


Přidat recenzi
Chybí obrázek
chutné rizoto

24. 07. 2019, 08:47

Chybí obrázek
vyskúšané, chutilo

30. 07. 2019, 13:37

Přidat komentář
Vaříte rádi? Zajímá Vás zdravá výživa a vše kolem jídla? Pak ste tu správně. sRecepty.CZ jsou komunitním portálem, kde se setkávají uživatelé s podobnými zájmy.