Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Máslo

Máslo

Přidat na Pinterest
Mléčný výrobek, vyrábí se složitějším procesem koncentrování smetany a následující zpěňování a stloukání. Máslo pak obsahuje cca 80% tuku. Rozlišujeme několik druhů, které se liší dobou trvanlivosti a obsahem tuku. Čerstvé máslo nám vydrží něco málo přes 14 ní od data výroby, stolní máslo nám vydrží 3 měsíce, při nízkých teplotách skladování i rok. Podle obsahu tuku – klasické máslo ze smetany má 80% tuku, se níženým obsahem je to 61% a s nízkým obsahem 44%. Je běžně k dostání v obchodech, ale pozor na záměnu s margarínem. Chuť i barva mohou být podobné, ale složení a výroba jsou zcela odlišné. Máslo obsahuje řadu vitamínů prospěšných pro náš organismus – A, E, D, K, ale měli by se mu vyhnout osoby se zvýšeným nebo vysokým obsahem cholesterolu v krvi.

Fotogalerie

Nahrát vlastní fotografie
Pórkovo-hrášková polévka

Pórkovo-hrášková polévka

Na lžíci másla opečeme nakrájenou jarní cibulku a pórek. Přidáme oloupané brambory nakrájené na kousky a př...

 Polévka s vločkami a zeleninou

Polévka s vločkami a zeleninou

Ovesné vločky nasucho opražíme v hrnci, pak přidáme máslo, necháme rozpustit a zalijeme vodou. Osolíme, ope...

Naše palačinky

Naše palačinky

V hrnci necháme rozpustit máslo, přidáme mléko, vejce a mouku. Metličkou vyšleháme hladké těsto. Potom na...

Vepřové kotlety na tymiánu s hráškem

Vepřové kotlety na tymiánu s hráškem

Kotlety omyjeme, naklepeme, nařízneme na okrajích, osolíme a opepříme. V hlubší pánvi rozehřejeme olej a k...

Zdravé sušenky s arašídovým máslem

Zdravé sušenky s arašídovým máslem

Všechny ingredience smícháme dohromady a za použití potravinové fólie smotáme do válečku. Necháme asi hodin...

Zobrazit všechny recepty s ingrediencí Máslo Link-arrow
Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce jsou původně svátkem pohanským. Pohané slavili jarní rovnodennost a probuzení veškeré přírody po...

Přidat komentář

Facebook komentáře