Máslo

Mléčný výrobek, vyrábí se složitějším procesem koncentrování smetany a následující zpěňování a stloukání. Máslo pak obsahuje cca 80% tuku. Rozlišujeme několik druhů, které se liší dobou trvanlivosti a obsahem tuku. Čerstvé máslo nám vydrží něco málo přes 14 ní od data výroby, stolní máslo nám vydrží 3 měsíce, při nízkých teplotách skladování i rok. Podle obsahu tuku – klasické máslo ze smetany má 80% tuku, se níženým obsahem je to 61% a s nízkým obsahem 44%. Je běžně k dostání v obchodech, ale pozor na záměnu s margarínem. Chuť i barva mohou být podobné, ale složení a výroba jsou zcela odlišné. Máslo obsahuje řadu vitamínů prospěšných pro náš organismus – A, E, D, K, ale měli by se mu vyhnout osoby se zvýšeným nebo vysokým obsahem cholesterolu v krvi.
přidejte na:

Fotogalerie

Nahrát vlastní fotografie

Přidat komentář