Pomerančová polévka z červené řepy s quinoou

Obtížnost

Čas přípravy

15min
Čas vaření
45min

Celkový čas

1h 0min

Porce


Nutriční hodnoty

245 kalorií
35.0g cukrů
0.0g tuků
11.0g bílkovin


Příprava

1. Řepu oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle.

2. Šalotku nakrájíme nadrobno, česnek nasekáme nahrubo, vložíme na rozehřátý olej a orestujeme do růžova. Ke konci přidáme rozmarýn, zázvor a perníkové koření a ještě pár vteřin restujeme. Zalijeme 1,5 l vody, přidáme strouhanou řepu, bobkový list a sůl. Přivedeme k varu a přikryté pokličkou zvolna vaříme asi 15 minut.

3. Poté přidáme quinou a vaříme ještě 12 minut. Nakonec vmícháme šťávu a kůru z pomeranče a necháme ještě 10 minut dojít pod pokličkou. Dochutíme solí, případně zjemníme smetanou.

4. Ozdobíme nasekanou petrželkou a lžící jogurtu a podáváme s chlebovými krutony nebo můžeme posypat opraženými semínky.

Recept pochází z Luštěninové kuchařky Petra Klímy, k dostání na webu nakladatelství Smart Press!

Tip k receptu

Do jogurtu můžeme také vmíchat najemno nastrouhaný čerstvý křen. Do polévky lze místo voňavého koření přidat 2 lžíce koření za´atar

přidejte na:
Ivet

26. 08. 2019

Podobné recepty


Přidat recenzi
Chybí obrázek
chuťovo zaujímavá polievka

26. 08. 2019, 19:29

Chybí obrázek
trochu netradičná ale chutná polievka

27. 08. 2019, 20:20

Chybí obrázek
na vyskúšanie dobré

28. 08. 2019, 19:37

Chybí obrázek
inšpirujuci recept

04. 09. 2019, 20:05

Přidat komentář
Vaříte rádi? Zajímá Vás zdravá výživa a vše kolem jídla? Pak ste tu správně. sRecepty.CZ jsou komunitním portálem, kde se setkávají uživatelé s podobnými zájmy.