Pomerančová polévka z červené řepy s quinoou
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
1. Řepu oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle.
2. Šalotku nakrájíme nadrobno, česnek nasekáme nahrubo, vložíme na rozehřátý olej a orestujeme do růžova. Ke konci přidáme rozmarýn, zázvor a perníkové koření a ještě pár vteřin restujeme. Zalijeme 1,5 l vody, přidáme strouhanou řepu, bobkový list a sůl. Přivedeme k varu a přikryté pokličkou zvolna vaříme asi 15 minut.
3. Poté přidáme quinou a vaříme ještě 12 minut. Nakonec vmícháme šťávu a kůru z pomeranče a necháme ještě 10 minut dojít pod pokličkou. Dochutíme solí, případně zjemníme smetanou.
4. Ozdobíme nasekanou petrželkou a lžící jogurtu a podáváme s chlebovými krutony nebo můžeme posypat opraženými semínky.
Recept pochází z Luštěninové kuchařky Petra Klímy, k dostání na webu nakladatelství Smart Press!
Tip k receptu
Do jogurtu můžeme také vmíchat najemno nastrouhaný čerstvý křen. Do polévky lze místo voňavého koření přidat 2 lžíce koření za´atar
Ivet26. 08. 2019
Ingredience
Kategorie
Další recepty
Recenze
Přidat recenziTomáš Pavelka 15. 12. 2019, 20:41