Pomerančová polévka z červené řepy s quinoou

Obtížnost

Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení

Čas přípravy

15min
Čas vaření
45min

Celkový čas

1h 0min

Porce


Nutriční hodnoty

245 kalorií
35.0g cukrů
0.0g tuků
11.0g bílkovin


Příprava

1. Řepu oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle.

2. Šalotku nakrájíme nadrobno, česnek nasekáme nahrubo, vložíme na rozehřátý olej a orestujeme do růžova. Ke konci přidáme rozmarýn, zázvor a perníkové koření a ještě pár vteřin restujeme. Zalijeme 1,5 l vody, přidáme strouhanou řepu, bobkový list a sůl. Přivedeme k varu a přikryté pokličkou zvolna vaříme asi 15 minut.

3. Poté přidáme quinou a vaříme ještě 12 minut. Nakonec vmícháme šťávu a kůru z pomeranče a necháme ještě 10 minut dojít pod pokličkou. Dochutíme solí, případně zjemníme smetanou.

4. Ozdobíme nasekanou petrželkou a lžící jogurtu a podáváme s chlebovými krutony nebo můžeme posypat opraženými semínky.

Recept pochází z Luštěninové kuchařky Petra Klímy, k dostání na webu nakladatelství Smart Press!

Tip k receptu

Do jogurtu můžeme také vmíchat najemno nastrouhaný čerstvý křen. Do polévky lze místo voňavého koření přidat 2 lžíce koření za´atar

přidejte na:
Ivet

26. 08. 2019

Další recepty


Přidat recenzi
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení
Výborné
Kateřina Bejlková 01. 04. 2021, 02:06
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
chuťovo zaujímavá polievka
katka16031 26. 08. 2019, 21:29
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
trochu netradičná ale chutná polievka
dušanka 27. 08. 2019, 22:20
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
na vyskúšanie dobré
hanka 28. 08. 2019, 21:37
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
inšpirujuci recept
majka 04. 09. 2019, 22:05
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
zaujímavý recept, určite ho vyskúšam
Svetlana 29. 09. 2019, 01:08
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
Jednou v roce na vánoce. Tisíc lidí, tisíc chutí. Kolik třešní, tolik višní. :D čistě podle receptu naprosto bez chuti. Asi 5x více soli, 3x více zázvoru, místo 3 stroužků česneku tak 6 a více, na závěr nezmíněné pepř a docela se to dalo. Ale servírovat pravidelně určitě nebudu.
Tomáš Pavelka 15. 12. 2019, 20:41
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
dobrý recept
palino 30. 05. 2020, 02:18