Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Pomeranč

Pomeranč

Přidat na Pinterest
Citrus, plod pomerančovníku, původem z tropických oblastí. Velikostně se pohybuje v rozmezí velké pěsti, ale můžeme nalézt i druhy větší. Povrch kryje oranžová slupka, která je při bližším prozkoumání pokryta malými dolíčky, které tak vytváří charakteristický vzhled pomerančů. Slupka může být různě hrubá – od velice tenkých, které se špatně loupou až po hrubé, které jdou dobře oddělit. Po oloupání se dá pomeranč rozdělit na několik měsíčků, které jsou již připravené k finální konzumaci. Obsahuje velké množství vitamínu C, může způsobit alergické reakce projevující se kopřivkou. Při konzumaci pomeranče se do našeho organismu dostanou látky, které příznivě ovlivňují stav pleti, ale také napomáhají vylučovat odpadní látky. Mějme na paměti, že před loupáním je dobré pomeranče omýt teplou vodou a smýt tak látky, které by nám mohly způsobit zažívací i kožní potíže.

Fotogalerie

Nahrát vlastní fotografie
Provensálská čekanka

Provensálská čekanka

Rozdělte čekanku na jednotlivé "puky", ozdobte je kostičkami vykrájeného pomeranče. Mezi ně dejte sýr Tarta...

Nealko pomerančový koktejl se sektem

Nealko pomerančový koktejl se sektem

Smícháme sekt a džus a rozdělíme ho do sklenic. Do sklenic vhodíme pomeranč, který jsme nakrájeli na půlkol...

Pampeliškový med podle sonizny

Pampeliškový med podle sonizny

Pampelišky zbavíme všech zelených částí a natrháme je do hrnce. Přidáme nakrájené pomeranče – oloupané a zb...

Carpaccio z hovězího, ředkviček a kedlubny

Carpaccio z hovězího, ředkviček a kedlubny

Kedlubnu nakrájíme na tenké nudličky, ředkvičky na tenká kolečka a svíčkovou ostrým nožem na co nejtenčí pl...

Pomerančový koláč s granátovým jablkem

Pomerančový koláč s granátovým jablkem

Ze tří pomerančů vymačkáme šťávu. Jeden celý pomeranč dáme do vody vařit na pár minut. Poté vodu slijeme a ...

Zobrazit všechny recepty s ingrediencí Pomeranč Link-arrow
Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce jsou původně svátkem pohanským. Pohané slavili jarní rovnodennost a probuzení veškeré přírody po...

Přidat komentář

Facebook komentáře