Pomeranč

Pomeranč

Citrus, plod pomerančovníku, původem z tropických oblastí. Velikostně se pohybuje v rozmezí velké pěsti, ale můžeme nalézt i druhy větší. Povrch kryje oranžová slupka, která je při bližším prozkoumání pokryta malými dolíčky, které tak vytváří charakteristický vzhled pomerančů. Slupka může být různě hrubá – od velice tenkých, které se špatně loupou až po hrubé, které jdou dobře oddělit. Po oloupání se dá pomeranč rozdělit na několik měsíčků, které jsou již připravené k finální konzumaci. Obsahuje velké množství vitamínu C, může způsobit alergické reakce projevující se kopřivkou. Při konzumaci pomeranče se do našeho organismu dostanou látky, které příznivě ovlivňují stav pleti, ale také napomáhají vylučovat odpadní látky. Mějme na paměti, že před loupáním je dobré pomeranče omýt teplou vodou a smýt tak látky, které by nám mohly způsobit zažívací i kožní potíže.
přidejte na:

Fotogalerie

Nahrát vlastní fotografie

Přidat komentář
Chybí obrázek
Marmelada hokaido

Marmelada hokaido 18. 12. 2016, 09:09

Vaříte rádi? Zajímá Vás zdravá výživa a vše kolem jídla? Pak ste tu správně. sRecepty.CZ jsou komunitním portálem, kde se setkávají uživatelé s podobnými zájmy.