Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty obsahující ingredienci Pomeranč

Provensálská čekanka

Provensálská čekanka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 ks čekanky obecné, 1 ks pomeranče, 1 ks Sýr Tartare Apérifrais Provence, 1 hrst vlašských ořechů, 1 hrst sušených brusinek, 1 lžíce včelího medu

Rozdělte čekanku na jednotlivé "puky", ozdobte je kostičkami vykrájeného pomeranče. Mezi ně dejte sýr Tartare Apérifrais Provence a posypte na sucho praženými nasekanými vlašskými ořechy, brusinkami a na závěr vše zakápněte medem. Mňam!

Nealko pomerančový koktejl se sektem

Nealko pomerančový koktejl se sektem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 l pomerančového džusu, 8 ks mochyně, 1 ks pomeranče

Smícháme sekt a džus a rozdělíme ho do sklenic. Do sklenic vhodíme pomeranč, který jsme nakrájeli na půlkolečka. Okraj sklenice ozdobíme mochyní a podáváme.

Pampeliškový med podle sonizny

Pampeliškový med podle sonizny

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

300 květů pampelišky lékařské, 2 ks pomeranče, 1 ks citrónu, 1 kg cukru krystalu

Pampelišky zbavíme všech zelených částí a natrháme je do hrnce. Přidáme nakrájené pomeranče – oloupané a zbavené všech bílých částí. Zalijeme litrem vody a 10 minut povaříme. Poté necháme 24 hodin luhovat. Poté přecedíme. Poté přidáme cukr ...

Carpaccio z hovězího, ředkviček a kedlubny

Carpaccio z hovězího, ředkviček a kedlubny

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kedluben, 10 ks ředkviček, 1 ks citrónu, 1 ks pomeranče, 400 g hovězí svíčkové, 100 ml olivového oleje, 50 g parmazánu, 1/2 lžičky pepře, 1 lžička soli, 1 lžička třtinového cukru, troška petrželové natě, kousek bazalky, troška rozmarýnu, troška tymiánu (Mateřídouška obecná)

Kedlubnu nakrájíme na tenké nudličky, ředkvičky na tenká kolečka a svíčkovou ostrým nožem na co nejtenčí plátky. Plátky hovězí lehce naklepeme mezi dvěma potravinářskými fóliemi a osolíme. Na talíře rozdělíme maso, ředkvičky a zeleninu. Z citr...

Pomerančový koláč s granátovým jablkem

Pomerančový koláč s granátovým jablkem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

6 ks pomerančů, 4 vejce, 1 ks granátového jablka, 250 g másla, 50 g včelího medu, 300 g třtinového cukru, 200 g hladké mouky, 100 g mandlí, 140 g řeckého jogurtu, 1 lžička kypřícího prášku do pečiva

Ze tří pomerančů vymačkáme šťávu. Jeden celý pomeranč dáme do vody vařit na pár minut. Poté vodu slijeme a nalijeme novou – nyní vaříme 40 minut. Pomeranč bude měkký. Až nebude horký, oloupeme ho a zbavíme všech jader. Rozmixujeme ho na kaši. Na...

Snídaňová mísa s ovocem a oříšky

Snídaňová mísa s ovocem a oříšky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 hrst ovesných vloček, 2 ks pomeranče, 100 g řeckého jogurtu, 30 g rozinek, 30 g vlašských ořechů

Vločky povaříme 4 minuty ve 400 ml vody. Rozdělíme do dvou misek. Vmícháme jogurt, rozinky a oříšky. Pomeranče oloupeme a nakrájíme je na kousky (zbavíme se i vnitřní kůže pomerančů, pokud nám vadí). Nasypeme je na kaši a podáváme.

Mrkvový salát s pomerančem a kaki

Mrkvový salát s pomerančem a kaki

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 větší mrkve, 1 pomeranč, 1 kaki, 2 lžíce včelího medu, šťáva z 1/2 citrónu, 2 lžíce kokosové moučky

Mrkev očistíme a nastrouháme na jemno. Zakápneme citrónovou šťávou. Přidáme na malé kousky nakrájený pomeranč a kaki. Osladíme 1-2 lžícemi medu (nejlépe lesního od dobrého včelaře) a zasypeme 2 lžícemi kokosu. Dobře promícháme a vychladíme.

Meruňkovo-jogurtový dezert

Meruňkovo-jogurtový dezert

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g meruněk, 50 g třtinového cukru, 500 g Řeckého jogurtu, 1 pomeranč, 2 skořice, 1 citrón

Meruňky přepůlíme a vypeckujeme. Z pomeranče vymačkáme šťávu, z citrónu budeme potřebovat pouze kůru. Meruňky, pomerančovou šťávu, cukr a skořici podusíme 15 minut. Poté vyjmeme skořici. Řecký jogurt smícháme s citrónovou kůrou. Rozdělíme do...

Jogurtový medový cheesecake

Jogurtový medový cheesecake

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g Bebe sušenek, 85 g mandlí, 85 g másla, 750 g Mascarpone, 250 g včelího medu, 250 g Řeckého jogurtu, 2 vejce, 1 citrón, 1 pomeranč

Mandle opečeme nasucho v pánvi. Sušenky rozdrtíme (v mixéru nebo v hmoždíři) spolu s většinou mandlí. Smícháme s máslem a rozprostřeme na dno dortové formy a průměru 23 cm. Pečeme 10 minut na 160 °C dokřupava. Smícháme jogurt a mascarpone a po...

Čekankový salát s pomeranči a červenou čočkou

Čekankový salát s pomeranči a červenou čočkou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g červené čočky, 7 g soli, 7 g pepře, 4 mrkve, 2 citróny, 2 cibule, 4 ks čekanky obecné, 2 ks pomeranče, 2 balení sýru ricotta, 3 lžíce slunečnicových semínek, 1 lžíce petrželové natě, 3 lžíce olivového oleje

Čočku uvaříme podle návodu (do vody přidáme citrónovou šťávu). Mrkev nakrájíme na kostičky, cibuli na plátky. Obojí restujeme na oleji spolu se slitou čočkou. Na talíře rozdělíme čekanku, tu ozdobíme skrojky pomeranče, přidáme čočkovou směs, s...

Dušená jablka plněná ořechy

Dušená jablka plněná ořechy

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g rozinek, 50 ml rumu, 4 jablka, 200 g vlašských ořechů, 100 g mandlí, 2 lžíce včelího medu, 1 pomeranč, 100 g másla, 250 ml zakysané smetany

Rozinky na chvíli namočíme v horké vodě, poté slijeme a zalijeme rumem. Necháme je chvíli marinovat. Mezitím z jablek seřízneme vršky se stopkou a jablka vydlabeme tak, aby zůstala v celku. Ořechy nakrájíme nahrubo a smícháme je s plátky mandl...

Pečeně v pomerančové marinádě

Pečeně v pomerančové marinádě

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg vepřová pečeně, 5 pomerančů, 2 lžíce sójové omáčky, 1 lžíce aceta balsamica, 2 lžíce zázvoru, 1 lžíce rozmarýnu

Smícháme šťávu ze čtyř pomerančů, sójovou omáčku, ocet, strouhaný zázvor a nasekaný rozmarýn. Vepřovou pečeni nařízneme shora do kříže a nalijeme na ni marinádu. Necháme přes noc marinovat. Poté pečeme přiklopené 90 minut na 200°C a pak hodinu na ...

Pomerančový koláč s lesním ovocem

Pomerančový koláč s lesním ovocem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 pomeranče, 2 vejce, 125 g másla, 25 g včelího medu, 150 g třtinového cukru, 150 g hladké mouky, 70 g bílého jogurtu, 100 g lesního ovoce, 1 lžička kypřícího prášku do pečiva, 4 lžíce cukru moučky

Jeden pomeranč vaříme 40 minut doměkka. Poté ho necháme vychladnout, oloupeme a rozmixujeme. Z druhého pomeranče vymačkáme šťávu a poslední pomeranč nakrájíme na plátky. Dvě lžíce medu rozetřeme na spodku koláčové formy a na to poskládáme pome...

Hovězí líčka na červeném víně

Hovězí líčka na červeném víně

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

, 1-2 mrkve, 4 stroužky česneku, 1 cibule, 1 kořenová petržel, 1 kousek bulvového celeru, 1 kousek řapíkatého celeru, 1 kousek pomeranče, 1 plátek citrónu, 3 cm zázvoru, 6 ks sušených rajčat, 10 ks sušených švestek, 1 ks skořice, 1 ks badyánu, , , , , , , 1 bobkový list, 1 lžíce rajčatového protlaku, 750 ml červeného vína, 4 cl koňaku, , 20 g horké čokolády

Maso očistíme a nakrájíme na kostky. Zeleninu očistíme a nakrájíme na kousky. Maso opečeme na oleji ze všech stran dohněda, poté ho dáme stranou. Na výpeku z masa restujeme zeleninu. Po chvíli přidáme i plátek citrónu a plátek pomeranče, nastrouha...

Osvěžující salát s pomerančem, nivou a ořechy

Osvěžující salát s pomerančem, nivou a ořechy

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1/2 hlávky ledového salátu, 1/2 hlávky římského salátu, 1 hrst polníčku, 1/4 hlávky salátu lollo rosso, 1 pomeranč, 15 dkg Nivy, 1 hrst vlašských ořechů, 30 ml oleje z vlašských ořechů, šťáva z 1 citrónu, 1 lžička medu, sůl, špetka pepře, balzamikový krém

Saláty omyjeme a natrháme na menší kousky. Dáme do mísy a promícháme je. Pomeranč oloupeme a nakrájíme na kousky. Šťávu přitom zachytáváme do menší misky. Přidáme k ní ořechový olej (viz. Partner, Bohemia Olej), sůl, pepř, citrónovou šťávu, med a ...

Džus z mrkve a pomerančů

Džus z mrkve a pomerančů

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg mrkve, 3 pomeranče, 1 kg cukru krupice, 2 lžíce kyseliny citrónové, 1 láhev citrónového sirupu, 12 l vody

Mrkev očistíme a nakrájíme na malé kousky. Pomeranče dobře omyjeme, nakrájíme i s kůrou na drobno a odstraníme pecky. Přidáme cukr a kyselinu citrónovou. To vše vaříme ve dvou litrech vody do změknutí. Pak rozmixujeme, přilijeme 10 litrů převařené...

Andie's bulgurito

Andie's bulgurito

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1/2 hrnku bulguru, hrst mungo výhonků, , , , , 1 kousek pomeranče, dle potřeby špetka sůl, dle potřeby kousek petrželová nať,

Bulgur uvaříme v poměru 1:1, tzn. půl hrnku bulguru a 1 hrnek vody. Vodu osolíme dle chuti a přidáme trochu olivového oleje. Až se bulgur uvaří, rozehřejeme si na pánvi trochu oleje, přidáme bulgur, nakrájenou zeleninu, trochu pepře a mungo klíčky...

Tom Collins

Tom Collins

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

0,5 dcl Ginu, 0,2 dcl citronové šťávy, 1 lžička cukru moučka, 2-3 kostky ledu, 0,8 dcl sodové vody, 1 plátek citrónu, 1 plátek pomeranče

Do sklenky o obsahu nejméně 0,2 dl vložíme kostky ledu, přidáme gin, citrónovou šťávu, cukr, dolijeme sodovkou a promícháme. Omyjeme si citrón i pomeranč a ozdobíme sklenky plátkem citrónu a pomeranče. Podáváme s míchací lžičkou a slámkou. Osvěž...

Celerový salát pro slavnostní příležitost

Celerový salát pro slavnostní příležitost

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 ks bulvový celer, 1 ks pomeranč, 2 ks jablka, 50 g vlašských ořechů, 1/3 lžička sůl, 2 lžíce citronové šťávy

Dobře očištěný, oloupaný celer uvaříme do měkka ve slané vodě. Po uvaření ihned vyjmeme, nakrájíme ozdobným nožem na tenké plátky, přidáme citrónovou šťávu, aby neztmavl, přidáme oloupaný, tence nakrájený pomeranč bez bílé dužiny a oloupaná, te...

Svatební koktejl

Svatební koktejl

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

0,1 dcl koňaku, 0,2 dcl pomerančové šťávy, 0,2 dcl pomerančového likéru, 2 kostka ledu, 1 kousek pomeranče

Vše vložíme do šejkru (nebo malé termosky), řádně protřepeme a nalijeme do skleničky. Zdobíme plátkem pomeranče, který do poloviny nakrojený posadíme na sklenici.

Pomerančový salát

Pomerančový salát

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1/2 hlávky ledového salátu, 1 lžíce olivového oleje, 50 g tvrdého sýra, 1 rajče, 1 pomeranč, 1/4 lžičky cukru krupice, 1 citrón, troška bílého pepře, špetka soli, 1 lžíce petrželové natě

Olej, citrónovou šťávu, špetku cukru, bílý mletý pepř a sůl rozmícháme. Eidam nakrájíme na kostičky, vložíme do misky a zakapeme připravenou olejovou směsí. Přimícháme nakrájená rajčata a vše dáme uležet do chladu. Omytý, natrhaný hlávkový salát...

Domácí pampeliškový med

Domácí pampeliškový med

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 pomeranč, 1 citrón, 1,5 kg cukru krupice, 250 g pampelišky lékařské

Přibližně 250 gramů plně rozkvetlých pampeliškových květů zbavíme zeleného zákrovu, propereme abychom je zbavili nečistot, dáme do mísy a přelijeme vroucí vodou. Přikryté necháme do druhého dne, kdy je scedíme přes kousek plátna a vymačkáme. Pom...

Dýňová marmeláda Hokaido

Dýňová marmeláda Hokaido

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 kg dýně hokkaidó, 1 kg želírovacího cukru, 2 pomeranče, 3 citróny, 1 lžička zázvoru, 1 l vody

Dýni, nakrájené citrony a pomeranče, nastrouhaný zázvor dáme vařit s vodou asi na 40 minut, rozmixujeme, dáme želírovací cukr a povaříme asi 15 minut. Poté vložíme do čistých sklenic, uzavřeme a otočíme dnem vzhůru asi na 5 hodin.

Ovocný salát s jahodami

Ovocný salát s jahodami

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 banán, 1 lžička cukru moučka, 2 jablka, 250 g jahod, 1 pomeranč, 200 g zakysané smetany

Banán oloupeme a nakrájíme na kolečka. Pomeranč oloupeme, rozdělíme na dílky a překrojíme na polovinu. Omytá jablka se slupkou zbavíme jádřinců a nakrájíme na kostky. Jahody omyjeme a rozkrájíme na 4 díly, velké na 8 dílů. V zakysané smetaně rozmí...

Kedlubnový salát s ovocem

Kedlubnový salát s ovocem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g kedluben, 2 ks pomeranč, 2 ks jablko, 1 ks citrón, 250 g Řeckého jogurtu, špetka soli, špetka bílého pepře, troška cukru moučka

Kedlubny očistíme a nakrájíme na tenké hranolky (můžete použít speciální multifunkční kráječ). Pomeranče a jablka očistíme a nakrájíme na kostičky. Přidáme jogurt a dochutíme solí, pepřem, citronovou šťávou a cukrem dle chuti.

stránka: