Hovězí líčka na červeném víně
Obtížnost
Čas přípravy
15min
Čas vaření
3h 50min
Celkový čas
4h 5min
Porce
Nutriční hodnoty
140
kalorií
0.0g
cukrů
0.0g
tuků
3.0g
bílkovin
Příprava
Maso očistíme a nakrájíme na kostky. Zeleninu očistíme a nakrájíme na kousky. Maso opečeme na oleji ze všech stran dohněda, poté ho dáme stranou. Na výpeku z masa restujeme zeleninu. Po chvíli přidáme i plátek citrónu a plátek pomeranče, nastrouhaný zázvor, rajčata, švestky, koření a bylinky. Vrátíme maso a přidáme protlak. Přidáme 250 ml vína, koňak a hrnek vody. Pečeme 3,5 hodiny na 140 °C. V polovině pečení přidáme zbytek vína a sůl. Po upečení přidáme kousky čokolády. Vyjmeme koření a bylinky. Pokud je potřeba omáčku zahustit, přidáme 50 g másla.
Tip k receptu
Čokoládu použijeme hořkou a co nejkvalitnější.
sonizna02. 09. 2015
Ingredience
- 1-2 mrkve
- 1 cibule
- 1 kořenová petržel
- 6 ks sušených rajčat
- 10 ks sušených švestek
- 1 ks skořice
- 1 ks badyánu
- 1 bobkový list
- 20 g horké čokolády
- 750 ml červeného vína
- 1 lžíce rajčatového protlaku
- 1 kousek bulvového celeru
- 1 kousek řapíkatého celeru
- 1 kousek pomeranče
- 1 plátek citrónu
- 4 stroužky česneku
- 3 cm zázvoru
- 4 cl koňaku
Kategorie
Další recepty
© 2024, Railsformers s.r.o.