Hovězí líčka na červeném víně
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
Maso očistíme a nakrájíme na kostky. Zeleninu očistíme a nakrájíme na kousky. Maso opečeme na oleji ze všech stran dohněda, poté ho dáme stranou. Na výpeku z masa restujeme zeleninu. Po chvíli přidáme i plátek citrónu a plátek pomeranče, nastrouhaný zázvor, rajčata, švestky, koření a bylinky. Vrátíme maso a přidáme protlak. Přidáme 250 ml vína, koňak a hrnek vody. Pečeme 3,5 hodiny na 140 °C. V polovině pečení přidáme zbytek vína a sůl. Po upečení přidáme kousky čokolády. Vyjmeme koření a bylinky. Pokud je potřeba omáčku zahustit, přidáme 50 g másla.
Tip k receptu
Čokoládu použijeme hořkou a co nejkvalitnější.
sonizna02. 09. 2015
Ingredience
- 1-2 mrkve
- 1 cibule
- 1 kořenová petržel
- 6 ks sušených rajčat
- 10 ks sušených švestek
- 1 ks skořice
- 1 ks badyánu
- 1 bobkový list
- 20 g horké čokolády
- 750 ml červeného vína
- 1 lžíce rajčatového protlaku
- 1 kousek bulvového celeru
- 1 kousek řapíkatého celeru
- 1 kousek pomeranče
- 1 plátek citrónu
- 4 stroužky česneku
- 3 cm zázvoru
- 4 cl koňaku
Kategorie
Podobné recepty
Recenze
Přidat recenzi
Svetlana 20. 09. 2015, 19:15

majka 21. 10. 2015, 18:35

palino 01. 05. 2016, 17:43

hanka 16. 10. 2016, 17:52

katka16031 01. 02. 2017, 11:29