Hovězí líčka na červeném víně

Obtížnost

Čas přípravy

15min
Čas vaření
3h 50min

Celkový čas

4h 5min

Porce


Nutriční hodnoty

140 kalorií
0.0g cukrů
0.0g tuků
3.0g bílkovin


Příprava

Maso očistíme a nakrájíme na kostky. Zeleninu očistíme a nakrájíme na kousky. Maso opečeme na oleji ze všech stran dohněda, poté ho dáme stranou. Na výpeku z masa restujeme zeleninu. Po chvíli přidáme i plátek citrónu a plátek pomeranče, nastrouhaný zázvor, rajčata, švestky, koření a bylinky. Vrátíme maso a přidáme protlak. Přidáme 250 ml vína, koňak a hrnek vody. Pečeme 3,5 hodiny na 140 °C. V polovině pečení přidáme zbytek vína a sůl. Po upečení přidáme kousky čokolády. Vyjmeme koření a bylinky. Pokud je potřeba omáčku zahustit, přidáme 50 g másla.

Tip k receptu

Čokoládu použijeme hořkou a co nejkvalitnější.

přidejte na:
Chybí obrázek

02. 09. 2015

Další recepty


Přidat recenzi
Chybí obrázek
náročnejšie ale dobre

20. 09. 2015, 19:15

Chybí obrázek
velmi dobre

21. 10. 2015, 18:35

Chybí obrázek
chutovo velmi dobre

01. 05. 2016, 17:43

Chybí obrázek
chutný recept

16. 10. 2016, 17:52

Chybí obrázek
recept sa chystám vyskúšať

01. 02. 2017, 11:29

Přidat komentář
Vaříte rádi? Zajímá Vás zdravá výživa a vše kolem jídla? Pak ste tu správně. sRecepty.CZ jsou komunitním portálem, kde se setkávají uživatelé s podobnými zájmy.