Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Skořice

Skořice

Další názvy

Skořicovník cejlonský, pravá skořice, cinamon

Použití v kuchyni

Její jemně sladké dřevité aroma je méně kořeněné než u čínské příbuzné. Tento druh skořice se využívá hlavně do sladkých jídel, kompotů, pudinků, vánočního cukroví a čaje, ale i do klasického svařeného vína. U nás najde využití v jablečném závinu nebo kompotu, mléčné rýži, vanilkovém pudinku či perníkovém koření. Každá země má navíc svoji specialitu, do které toto koření patří. Může to být například i pečené maso, horká káva nebo čokoláda.

Rady

Skořici skladujte v uzavřených, vzduchotěsných nádobách nebo kořenkách, nejlépe v chladu a na temném místě. Skořice má vlastnost zahřívat organismus, a proto je výborná při nachlazení a na zahřátí v chladném období. Stačí přidat lžičku koření do horkého mléka a osladit medem. Je též vhodná pro diabetiky, protože reguluje krevní cukr. Dále se dá použít proti průjmu, nadýmání a na žaludeční potíže.

Fotogalerie

Nahrát vlastní fotografie
Rychlá buchta s jablky a ořechy

Rychlá buchta s jablky a ořechy

Do mísy dáme 4 vejce a cukr a rozšleháme. Přidáme mouku, skořici, kakao, prášek do pečiva a olej. Důkladně ...

Ovesné mrkvové sušenky

Ovesné mrkvové sušenky

Vločky rozmixujte a mrkev oloupejte a nastrouhejte najemno. Rozehřáté máslo prošlehejte s medem, vajíčkem, ...

Mřížkový škvarkový koláč s marmeládou

Mřížkový škvarkový koláč s marmeládou

Škvarky umeleme v mlýnku na maso. Smícháme je se sádlem a s máslem. Přidáme mouku, cukr, skořici a prášek d...

Domácí perník

Domácí perník

Z bílků a špetky soli ušleháme tuhý sníh. Žloutky utřeme s cukrem a máslem do pěny, poté přidáme med a mo...

Skořicová srdíčka

Skořicová srdíčka

Mandle umeleme na moučku, nebo koupíme zrovna mandlovou moučku. Smícháme a vyšleháme bílky s cukrem. Smíc...

Zobrazit všechny recepty s ingrediencí Skořice Link-arrow
Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce jsou původně svátkem pohanským. Pohané slavili jarní rovnodennost a probuzení veškeré přírody po...

Přidat komentář

Facebook komentáře