Skořice
Další názvy
Skořicovník cejlonský, pravá skořice, cinamonPoužití v kuchyni
Její jemně sladké dřevité aroma je méně kořeněné než u čínské příbuzné. Tento druh skořice se využívá hlavně do sladkých jídel, kompotů, pudinků, vánočního cukroví a čaje, ale i do klasického svařeného vína. U nás najde využití v jablečném závinu nebo kompotu, mléčné rýži, vanilkovém pudinku či perníkovém koření. Každá země má navíc svoji specialitu, do které toto koření patří. Může to být například i pečené maso, horká káva nebo čokoláda.
Rady
Skořici skladujte v uzavřených, vzduchotěsných nádobách nebo kořenkách, nejlépe v chladu a na temném místě. Skořice má vlastnost zahřívat organismus, a proto je výborná při nachlazení a na zahřátí v chladném období. Stačí přidat lžičku koření do horkého mléka a osladit medem. Je též vhodná pro diabetiky, protože reguluje krevní cukr. Dále se dá použít proti průjmu, nadýmání a na žaludeční potíže.