Bramboráky s povidly
Obtížnost
Čas přípravy
0min
Čas vaření
1h 0min
Celkový čas
1h 0min
Porce
Nutriční hodnoty
1480
kalorií
10.0g
cukrů
19.0g
tuků
52.0g
bílkovin
Příprava
Brambory umyjte, osušte a dejte na pekáček s hrubou mořskou solí. Upečte je v předehřáté troubě na 180 °C do měkka. Bude to trvat asi 30-40 minut. Nechte brambory vychladnout, poté oloupejte a nastrouhejte na hrubo. Přidejte vajíčko, sůl, prášek do pečiva, sýr Cottage a prosátou mouku a všechny ingredience důkladně promíchejte.
Nepřilnavou pánev rozehřejte a nepatrně omastěte máslem. Z připraveného těsta dlaní tvarujte placičky o síle asi 5 mm a z obou stran je na rozpálené pánvi opékejte do zlatova.
Ozdobte povidly, posypte moučkovým cukrem a skořicí, a na závěr zalijte horkým máslem. Bramboráky podávejte ještě teplé.
15. 03. 2021
Další recepty
© 2024, Railsformers s.r.o.