Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
švestková povidla

švestková povidla

Přidat na Pinterest
Dužina švestek se zpracovává, vzniká polotekutá hnědá hmota, které obsahuje méně cukru než např. konzervované ovoce. Výhodou přípravy povidel je, že nemusíme mít pouze zralé ovoce, využijeme i přezrálé, drobné plody, poškozené švestky. Samozřejmě nesmí být nahnilé. Švestky se svařují, přidává se koření jako je skořice, vanilka, která nádherně povidla provoní. Použijeme je jako náplň při pečení koláčů, buchet. Můžeme je kombinovat s pečivem.

Fotogalerie

Nahrát vlastní fotografie
Dvojctihodné koláčky

Dvojctihodné koláčky

Mouky prosyjeme do mísy, přidáme cukr, mléko a droždí a promícháme. Necháme 15 minut kynout. Poté přidáme...

Šípková omáčka

Šípková omáčka

Anglickou slaninu a cibuli nakrájíme na kostičky a společně je opékáme v hrnci. Přidáme maso a opečeme ho z...

Bramborové placky s povidly

Bramborové placky s povidly

Brambory omyjeme a uvaříme se slupkou (možno v mikrovlnné troubě). Ještě teplé brambory oloupeme a necháme ...

Kynutí šnečci

Kynutí šnečci

Heru rozpustíme v misce a necháme vychladnout. Do druhé mísy nasypeme mouku a v ní uděláme uprostřed důlek,...

Jablečné vinné šodo

Jablečné vinné šodo

Žloutky s cukrem, citronovou kůrou a vínem šleháme ve vodní lázni a když začíná směs houstnout, přidáme jab...

Zobrazit všechny recepty s ingrediencí švestková povidla Link-arrow
Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce jsou původně svátkem pohanským. Pohané slavili jarní rovnodennost a probuzení veškeré přírody po...

Přidat komentář

Facebook komentáře