Šípková omáčka

Obtížnost

Čas přípravy

10min
Čas vaření
1h 10min

Celkový čas

1h 20min

Porce


Nutriční hodnoty

1660 kalorií
0.0g cukrů
68.0g tuků
208.0g bílkovin


Příprava

Anglickou slaninu a cibuli nakrájíme na kostičky a společně je opékáme v hrnci. Přidáme maso a opečeme ho ze všech stran. Poté ho dáme stranou.
Ke slanině přidáme zeleninu nakrájenou na kostičky, koření a cukr. Necháme zkaramelizovat.
Poté přidáme pyré i povidla a červené víno.
Vrátíme maso a podléváme vývarem - dusíme tak 60 minut doměkka.
Poté maso vyjmeme.
Omáčku dochutíme solí, pepřem a citrónovou šťávou. Rozmixujeme dohladka.
Podáváme s karlovarským knedlíkem.

Tip k receptu

Do omáčky můžeme přidat i strouhaný perník.

přidejte na:
Chybí obrázek

17. 09. 2015

Další recepty


Přidat recenzi
Chybí obrázek
velmi zložité a vela ingrediencii

18. 09. 2015, 20:16

Chybí obrázek
dost nárocné

19. 09. 2015, 19:27

Chybí obrázek
malo by to byt chutné

06. 10. 2015, 15:48

Chybí obrázek
vyskúšam

05. 09. 2016, 17:48

Přidat komentář
Vaříte rádi? Zajímá Vás zdravá výživa a vše kolem jídla? Pak ste tu správně. sRecepty.CZ jsou komunitním portálem, kde se setkávají uživatelé s podobnými zájmy.