Šípková omáčka
Obtížnost
Čas přípravy
10min
Čas vaření
1h 10min
Celkový čas
1h 20min
Porce
Nutriční hodnoty
1660
kalorií
0.0g
cukrů
68.0g
tuků
208.0g
bílkovin
Příprava
Anglickou slaninu a cibuli nakrájíme na kostičky a společně je opékáme v hrnci. Přidáme maso a opečeme ho ze všech stran. Poté ho dáme stranou.
Ke slanině přidáme zeleninu nakrájenou na kostičky, koření a cukr. Necháme zkaramelizovat.
Poté přidáme pyré i povidla a červené víno.
Vrátíme maso a podléváme vývarem - dusíme tak 60 minut doměkka.
Poté maso vyjmeme.
Omáčku dochutíme solí, pepřem a citrónovou šťávou. Rozmixujeme dohladka.
Podáváme s karlovarským knedlíkem.
Tip k receptu
Do omáčky můžeme přidat i strouhaný perník.
sonizna17. 09. 2015
Ingredience
- 1 kg kančího masa na guláš
- 1,5 l zeleninového vývaru
- 2 cibule
- 2 mrkve
- 1 kořenová petržel
- 1/2 celeru
- 2 rajčata
- 8 kuliček jalovce
- 10 kuliček pepře
- 6 kuliček nového koření
- 1 citrón
- 70 g anglické slaniny
- 30 g cukru krupice
- 50 g švestkových povidel
- 200 ml šípkového pyré
- 300 ml červeného vína
- 2 lžičky skořice
- 1 lžička tymiánu (Mateřídouška obecná)
- 1 lžička majoránky
- 1/2 lžičky soli
- 1/2 lžičky pepře
Kategorie
Podobné recepty
© 2024, Railsformers s.r.o.