Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Šípková omáčka

Šípková omáčka

Obtížnost Čas přípravy
10min
Čas vaření Celkový čas Porce
1h 10min 1h 20min
Nutriční hodnoty
1660 kalorií 0.0g cukrů 68.0g tuků 208.0g bílkovin

Příprava

Anglickou slaninu a cibuli nakrájíme na kostičky a společně je opékáme v hrnci. Přidáme maso a opečeme ho ze všech stran. Poté ho dáme stranou.
Ke slanině přidáme zeleninu nakrájenou na kostičky, koření a cukr. Necháme zkaramelizovat.
Poté přidáme pyré i povidla a červené víno.
Vrátíme maso a podléváme vývarem - dusíme tak 60 minut doměkka.
Poté maso vyjmeme.
Omáčku dochutíme solí, pepřem a citrónovou šťávou. Rozmixujeme dohladka.
Podáváme s karlovarským knedlíkem.

Bulb Tip k receptu

Do omáčky můžeme přidat i strouhaný perník.


sonizna

17. 09. 2015, Recept navštíven: 3072x


Přidat recenzi
katka16031
Restaurant_star Restaurant_star
velmi zložité a vela ingrediencii

18. 09. 2015, 20:16

Svetlana
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
dost nárocné

19. 09. 2015, 19:27

majka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
malo by to byt chutné

06. 10. 2015, 15:48

hanka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
vyskúšam

05. 09. 2016, 17:48

Přidat komentář

Facebook komentáře