Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Šípková omáčka

Obtížnost Čas přípravy
10min
Čas vaření Celkový čas Porce
1h 10min 1h 20min
Nutriční hodnoty
1660 kalorií 0.0g cukrů 68.0g tuků 208.0g bílkovin

Příprava

Anglickou slaninu a cibuli nakrájíme na kostičky a společně je opékáme v hrnci. Přidáme maso a opečeme ho ze všech stran. Poté ho dáme stranou.
Ke slanině přidáme zeleninu nakrájenou na kostičky, koření a cukr. Necháme zkaramelizovat.
Poté přidáme pyré i povidla a červené víno.
Vrátíme maso a podléváme vývarem - dusíme tak 60 minut doměkka.
Poté maso vyjmeme.
Omáčku dochutíme solí, pepřem a citrónovou šťávou. Rozmixujeme dohladka.
Podáváme s karlovarským knedlíkem.

Bulb Tip k receptu

Do omáčky můžeme přidat i strouhaný perník.


Přidat na Pinterest
sonizna

17. 09. 2015, Recept navštíven: 3492x


Přidat recenzi
katka16031
Restaurant_star Restaurant_star
velmi zložité a vela ingrediencii

18. 09. 2015, 20:16

Svetlana
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
dost nárocné

19. 09. 2015, 19:27

majka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
malo by to byt chutné

06. 10. 2015, 15:48

hanka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
vyskúšam

05. 09. 2016, 17:48

Přidat komentář

Facebook komentáře