Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Okurková omáčka se smetanou

Obtížnost Čas přípravy
10min
Čas vaření Celkový čas Porce
20min 30min
Nutriční hodnoty
232 kalorií 0.0g cukrů 12.0g tuků 4.0g bílkovin

Příprava

Na másle zpěníme drobně nakrájenou cibuli, zasypeme hladkou moukou a krátce osmažíme. Zalijeme vývarem - nejlépe hovězím, ale může být i slepičí a přidáme nové koření a pepř. Chvíli povaříme a přisypeme nastrouhané sterilované okurky. Povaříme do změknutí okurek (asi 10 minut) a zalijeme smetanou. Dochutíme solí, cukrem, případně octem. Pokud je omáčka řídká, můžeme zahustit hotovou světlou jíškou. Podáváme s bramborem nebo knedlíkem a masem (případně vařeným vejcem).

Bulb Tip k receptu

Tato omáčka patří ke klasickým českým omáčkám, i když v dnešní době je trochu zapomenutá.


Přidat na Pinterest
Jana Smidži

10. 05. 2018, Recept navštíven: 3048x


Přidat recenzi
katka16031
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
chuťovo dobrá omáčka

13. 05. 2018, 20:30

Svetlana
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
omáčka je chuťovo lahodná

15. 05. 2018, 20:30

majka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
uhorkovú omáčku robím takisto

20. 05. 2018, 20:28

hanka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
omáčka mi velmi chutí

22. 05. 2018, 20:35

palino
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
omáčka je dobrá

26. 05. 2018, 19:09

heladon
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
Jak výhodně využít okurky

17. 07. 2018, 07:54

dušanka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
omačka k mäsu je vyborná

01. 08. 2018, 20:54

Přidat komentář

Facebook komentáře