Okurková omáčka se smetanou
Obtížnost
Čas přípravy
10min
Čas vaření
20min
Celkový čas
30min
Porce
Nutriční hodnoty
232
kalorií
0.0g
cukrů
12.0g
tuků
4.0g
bílkovin
Příprava
Na másle zpěníme drobně nakrájenou cibuli, zasypeme hladkou moukou a krátce osmažíme. Zalijeme vývarem - nejlépe hovězím, ale může být i slepičí a přidáme nové koření a pepř. Chvíli povaříme a přisypeme nastrouhané sterilované okurky. Povaříme do změknutí okurek (asi 10 minut) a zalijeme smetanou. Dochutíme solí, cukrem, případně octem. Pokud je omáčka řídká, můžeme zahustit hotovou světlou jíškou. Podáváme s bramborem nebo knedlíkem a masem (případně vařeným vejcem).
Tip k receptu
Tato omáčka patří ke klasickým českým omáčkám, i když v dnešní době je trochu zapomenutá.
Jana Smidži10. 05. 2018
Podobné recepty
© 2024, Railsformers s.r.o.