Okurková omáčka se smetanou

Obtížnost

Čas přípravy

10min
Čas vaření
20min

Celkový čas

30min

Porce


Nutriční hodnoty

232 kalorií
0.0g cukrů
12.0g tuků
4.0g bílkovin


Příprava

Na másle zpěníme drobně nakrájenou cibuli, zasypeme hladkou moukou a krátce osmažíme. Zalijeme vývarem - nejlépe hovězím, ale může být i slepičí a přidáme nové koření a pepř. Chvíli povaříme a přisypeme nastrouhané sterilované okurky. Povaříme do změknutí okurek (asi 10 minut) a zalijeme smetanou. Dochutíme solí, cukrem, případně octem. Pokud je omáčka řídká, můžeme zahustit hotovou světlou jíškou. Podáváme s bramborem nebo knedlíkem a masem (případně vařeným vejcem).

Tip k receptu

Tato omáčka patří ke klasickým českým omáčkám, i když v dnešní době je trochu zapomenutá.

přidejte na:
Jana Smidži

10. 05. 2018

Podobné recepty


Přidat recenzi
katka16031
chuťovo dobrá omáčka

13. 05. 2018, 20:30

Svetlana
omáčka je chuťovo lahodná

15. 05. 2018, 20:30

majka
uhorkovú omáčku robím takisto

20. 05. 2018, 20:28

hanka
omáčka mi velmi chutí

22. 05. 2018, 20:35

palino
omáčka je dobrá

26. 05. 2018, 19:09

heladon
Jak výhodně využít okurky

17. 07. 2018, 07:54

dušanka
omačka k mäsu je vyborná

01. 08. 2018, 20:54

planeta
ráda vyzkouším

06. 01. 2019, 19:31

Flajo Dony
Mnam to vypada velmi chutne

25. 01. 2019, 15:36

Přidat komentář
Vaříte rádi? Zajímá Vás zdravá výživa a vše kolem jídla? Pak ste tu správně. sRecepty.CZ jsou komunitním portálem, kde se setkávají uživatelé s podobnými zájmy.