Okurková omáčka se smetanou
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
Na másle zpěníme drobně nakrájenou cibuli, zasypeme hladkou moukou a krátce osmažíme. Zalijeme vývarem - nejlépe hovězím, ale může být i slepičí a přidáme nové koření a pepř. Chvíli povaříme a přisypeme nastrouhané sterilované okurky. Povaříme do změknutí okurek (asi 10 minut) a zalijeme smetanou. Dochutíme solí, cukrem, případně octem. Pokud je omáčka řídká, můžeme zahustit hotovou světlou jíškou. Podáváme s bramborem nebo knedlíkem a masem (případně vařeným vejcem).
Tip k receptu
Tato omáčka patří ke klasickým českým omáčkám, i když v dnešní době je trochu zapomenutá.
Jana Smidži10. 05. 2018
Podobné recepty
Recenze
Přidat recenzi
katka16031 13. 05. 2018, 20:30

Svetlana 15. 05. 2018, 20:30

majka 20. 05. 2018, 20:28

hanka 22. 05. 2018, 20:35

palino 26. 05. 2018, 19:09

heladon 17. 07. 2018, 07:54

dušanka 01. 08. 2018, 20:54

planeta 06. 01. 2019, 19:31

Flajo Dony 25. 01. 2019, 15:36