Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Smetanová okurková omáčka

Obtížnost Čas přípravy
10min
Čas vaření Celkový čas Porce
20min 30min
Nutriční hodnoty
252 kalorií 1.0g cukrů 1.0g tuků 6.0g bílkovin

Příprava

Do kastrolu nalijeme 400 ml vody a přidáme na jemno nakrájené sterilované okurky. Vaříme podle tuhosti okurek 10 - 15 minut. Vložíme kostku hovězího bujonu a po rozpuštění vsypeme světlou jíšku. Základ omáčky necháme provařit. K omáčce vmícháme smetanu, krátce prohřejeme a dochutíme cukrem.

Bulb Tip k receptu

Můžeme podávat s vařeným hovězím masem a houskovým knedlíkem. Hodí se i k bramborům a vařenému vejci.
Okurky můžeme také nastrouhat. Bujón můžeme nahradit solí.


Přidat na Pinterest
JanaB

25. 08. 2011, Recept navštíven: 3286x


Přidat recenzi
Přidat komentář

Facebook komentáře