Smetanová okurková omáčka
Obtížnost
Čas přípravy
10min
Čas vaření
20min
Celkový čas
30min
Porce
Nutriční hodnoty
252
kalorií
1.0g
cukrů
1.0g
tuků
6.0g
bílkovin
Příprava
Do kastrolu nalijeme 400 ml vody a přidáme na jemno nakrájené sterilované okurky. Vaříme podle tuhosti okurek 10 - 15 minut. Vložíme kostku hovězího bujonu a po rozpuštění vsypeme světlou jíšku. Základ omáčky necháme provařit. K omáčce vmícháme smetanu, krátce prohřejeme a dochutíme cukrem.
Tip k receptu
Můžeme podávat s vařeným hovězím masem a houskovým knedlíkem. Hodí se i k bramborům a vařenému vejci.
Okurky můžeme také nastrouhat. Bujón můžeme nahradit solí.
25. 08. 2011
Další recepty
© 2024, Railsformers s.r.o.