Smetanová okurková omáčka

Obtížnost

Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení

Čas přípravy

10min
Čas vaření
20min

Celkový čas

30min

Porce


Nutriční hodnoty

252 kalorií
1.0g cukrů
1.0g tuků
6.0g bílkovin


Příprava

Do kastrolu nalijeme 400 ml vody a přidáme na jemno nakrájené sterilované okurky. Vaříme podle tuhosti okurek 10 - 15 minut. Vložíme kostku hovězího bujonu a po rozpuštění vsypeme světlou jíšku. Základ omáčky necháme provařit. K omáčce vmícháme smetanu, krátce prohřejeme a dochutíme cukrem.

Tip k receptu

Můžeme podávat s vařeným hovězím masem a houskovým knedlíkem. Hodí se i k bramborům a vařenému vejci.
Okurky můžeme také nastrouhat. Bujón můžeme nahradit solí.

přidejte na:
JanaB

25. 08. 2011

Podobné recepty


Přidat recenzi
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
chuťovo lahodná omáčka

katka16031 29. 08. 2019, 19:57

Přidat komentář