Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty z kategorie Rodina

Pikantní fazole s mletým masem, zeleninou a klobásou

Pikantní fazole s mletým masem, zeleninou a klobásou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1/2 kg fazolí, 1-2 cibule, 80 g rajčatového protlaku, 4-5 stroužků česneku, 200 g mletého masa, 1 pikantní klobása, 1 menší cuketa, 1/2-1 ks papriky (kapie), 1/2 dcl slunečnicového oleje, 150 g kečupu, pepř, Vegeta, sójová omáčka, špetka oregana (sušeného), 1/2 lžičky mletého zázvoru, 1/2 kostky hovězího bujónu, 1 lžíce chilli omáčky (ostřejší), sůl

Den předem namočené fazole (nejlépe becoky) uvaříme do měkka. Na oleji orestujeme do zlatova nakrájenou cibuli, přidáme mleté maso, česnek nakrájený na plátečky, rajský protlak a zalijeme vodou. Přihodíme veškeré koření a za občasného promíchání d...

Cizrnová kaše s uzeným masem

Cizrnová kaše s uzeným masem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g uzeného masa (kýta, krkovice), 2 cibule, 300 g cizrny, 1 lžíce grilovacího koření, 1 bobkový list, 1 lžička kmínu (drceného), 1 lžíce drůbežího vývaru, 1 snítka rozmarýnu, 1 lžíce hladké mouky, sůl, olej, 1 lžička sádla

Cizrnu den předem namočíme. Druhý den scedíme, nalijeme čistou vodu a vaříme asi 1 - 1,5 hodiny do měkka. V polovině vaření přidáme bobkový list, kmín, drůbeží vývar a snítku rozmarýnu. Uzené maso nakrájíme na plátky, vložíme do pekáče, přisypeme ...

Vepřové kotlety na tymiánu s hráškem

Vepřové kotlety na tymiánu s hráškem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 vepřové kotlety, sůl, pepř, rostlinný olej, 1 cibule, hovězí vývar, lžíce houbového koření, 1 konzerva sterilovaného hrášku, 2 lžíce moučného másla, 8 snítek čerstvého tymiánu

Kotlety omyjeme, naklepeme, nařízneme na okrajích, osolíme a opepříme. V hlubší pánvi rozehřejeme olej a kotlety z obou stran prudce opečeme. Pak přidáme drobně nakrájenou cibuli a necháme zesklovatět. Zalijeme vývarem, přisypeme houbové koření, ...

Dušená mrkev s kedlubnou na smetaně

Dušená mrkev s kedlubnou na smetaně

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

5 ks mrkve, 2 ks kedlubny, 1 ks cibule, 100 ml sladké smetany, 1 lžíce cukru krystal, 1 lžička solamylu, 400 ml vody, 1 špetka soli, 1 špetka pepře, 1 špetka muškátového ořechu

Nejdříve si připravíme zeleninu - mrkve i kedlubny očistíme, mrkve nakrájíme na kolečka a kedlubny nastrouháme. Poté nakrájíme jednu menší cibuli nadrobno. V hrnci rozpustíme máslo, přidáme kapku oleje a cibuli orestujeme (musíme ale dávat pozor,...

Vepřová panenka s fazolovými lusky a domácími brambůrky

Vepřová panenka s fazolovými lusky a domácími brambůrky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g vepřové panenky, sůl, pepř, rostlinný olej, 300 g fazolových lusků, 1 cibule, 100 g anglické slaniny, 1/5 kg brambor, zelenina

Vepřovou panenku nakrájíme na špalíčky ( asi 3 - 4 cm), naklepeme pouze hranou ruky, osolíme a opepříme. Osmažíme ze všech stran (krátce, aby maso zůstalo uvnitř růžové - jinak ztvrdne). Fazolky (čerstvé nebo mražené) krátce povaříme v osolené vod...

Velikonoční nádivka se sušenými rajčaty

Velikonoční nádivka se sušenými rajčaty

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

5 rohlíků, 1/4 l polotučného mléka, 400 g uzeného masa, 4 vejce, 2 ks jarní cibulky, 1 hrst petrželové natě, 1 lžíce pažitky, 10 ks sušených rajčat, sůl, pepř, 1 špetka muškátového ořechu, 1 lžíce sušeného medvědího česneku, 1 lžička majoránky, 1 lžíce sádla, 1 lžíce strouhanky

Den staré rohlíky nakrájíme na kostičky a zalijeme mlékem. Necháme nasáknout. Pak rozmačkáme rukama a přidáme vařené uzené maso nakrájené na drobno, 4 žloutky, pokrájenou jarní cibulku, petrželku, pažitku a sušená rajčata. Okořeníme solí, pepřem, ...

Frankfurtská polévka se zakysanou smetanou

Frankfurtská polévka se zakysanou smetanou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 dcl oleje nebo másla, 2 lžíce hladké mouky, 1 lžíce gulášového koření, 1 lžíce sladké papriky , 1,5 l hovězího vývaru, bobkový list, celý pepř, nové koření, sůl, pepř, 2 brambory, 2 frankfurtské párky, 200 ml sladké smetany, 1 hrst petrželové natě

Do hrnce nalijeme trošku oleje nebo másla. Necháme rozehřát, vsypeme hladkou mouku a uděláme světlou jíšku. Přidáme gulášové koření, sladkou papriku, zamícháme a zalijeme vodou nebo hovězím vývarem (vývar je lepší). Vhodíme divoké koření (bobkov...

Parmský řízek

Parmský řízek

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g vepřové kýty, sůl, 2 vejce, hladká mouka, strouhanka, 100 g parmezánu, 150 g másla

Řízky tence nakrájíme, zlehka naklepeme, osolíme, obalíme v mouce, vejci a strouhaném sýru, znovu smočíme ve vejci a obalíme ve strouhance. Takto obalené řízky smažíme velmi zvolna na malém plameni na másle do zlatova po obou stranách.

Kolínkoto

Kolínkoto

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1/2 kg těstovin (nejlépe kolínka), 300 g vepřového masa (plecko), 300 g cibule, sůl, pepř, 3-4 lžíce worcesterové omáčky, 1-2 lžíce sójové omáčky, 1 hrst petrželové natě, 2 lžíce rostlinného oleje

Maso nakrájíme na drobné kousky, osolíme a opepříme. Na oleji osmahneme do sklovita cibuli, pak přidáme maso. Zastříkneme troškou vody a dusíme skoro do měkka. Pak přilijeme worcesterovou omáčku, sójovou omáčku a dodusíme. Nakonec vmícháme nasekan...

Pečená kuřecí křidélka se smetanovým špenátem

Pečená kuřecí křidélka se smetanovým špenátem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

8 ks kuřecích křídel, sůl, koření na kuře, Country koření, 1 lžíce másla, 1 cibule, 3 stroužky česneku, 300 g špenátu, 100 ml sladké smetany

Kuřecí křidélka osolíme, okořeníme kořením na kuře, country kořením, podlijeme vodou a upečeme v remosce (pekáčku) do zlatova. Na másle zpěníme na drobno nakrájenou cibuli a česnek, přidáme sekaný (čerstvý) špenát, osolíme a prohřejeme. Nakonec zj...

Kuřecí maso v kefírovém kabátku

Kuřecí maso v kefírovém kabátku

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 malá nebo 2 velká kuřecí prsa, sůl, pepř, 1 velký kefír, hrnek hladké mouky, 1 lžíce koření na kuře, 1 lžice grilovacího koření, 1 lžička mleté papriky , 1/2 lžičky garam masaly, rostlinný olej

Kuřecí prsa naklepeme. Pokud jsou větší, rozřízneme je na slabší plátky. Osolíme, opepříme a dáme do misky. Zalijeme kefírem tak, aby se obalila ze všech stran. Misku uzavřeme a necháme přes noc marinovat. Pak smícháme hladkou mouku s kořením, kuř...

Cuketová pomazánka nejen na topinky

Cuketová pomazánka nejen na topinky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g cukety, 1 cibule, 3 stroužky česneku, 2 lžíce sójové omáčky, 1 lžíce vegety, 2 lžíce oleje, 2 lžíce chilli omáčky, 1/2 lžičky mletého zázvoru, 2 lžíce worcesterové omáčky, pepř, 3 listy čerstvé šalvěje, 2 lžíce rajčatového protlaku, strouhaný sýr, 1 lžička cukru, 4 krajíčky chleba, 100 g šunky

Na oleji osmahneme nakrájenou cibuli, přidáme prolisovaný česnek, necháme rozvonět a přisypeme na hrubo nastrouhanou cuketu. Po chvíli přidáme ostatní ingredience, kromě šunky a sýra a dusíme asi 20 minut. Pak ke směsi přidáme šunku nakrájenou na ...

Hovězí guláš s houbami a paprikou

Hovězí guláš s houbami a paprikou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g hovězího masa , 3 cibule, 1 lžíce sádla, 1 lžíce mleté sladké papriky , 1 lžíce mleté pálivé papriky , 1,5 l hovězího vývaru, sůl, pepř, 3 stroužky česneku, drcený kmín, 1 paprika (kapie), 1 hrst sušených hub, 1 lžíce majoránky, instantní tmavá jíška

Maso nakrájíme na kostky (asi 3 x 3 cm), cibuli na drobno. Na sádle (oleji) osmahneme cibuli do červena, přidáme maso, orestujeme až se zatáhne. Zasypeme sladkou i pálivou paprikou, promícháme a zalijeme vývarem. Osolíme, opepříme, přidáme proliso...

Polévka z kapustiček

Polévka z kapustiček

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g růžičkové kapusty, 1 cibule, 1 lžíce másla, 2 střední brambory, 1 tenký debrecinský párek, 2 stroužky česneku, sůl, pepř, kmín, 1/2 kostky zeleninového bujónu, 1 vejce, 1 lžička majoránky

Kapustičky očistíme, odstraníme vrchní povadlé listy a nakrájíme na proužky. Na drobno nakrájenou cibuli zpěníme na másle, přidáme kapustičky a krátce osmahneme. Pak zalijeme vroucí vodou, vhodíme brambory na kostičky, pokrájený párek, prolisovaný...

Pikantní vepřové kostky se zeleninou

Pikantní vepřové kostky se zeleninou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 silnější plátky vepřové krkovice, 1 jarní cibulka, 1 stonek řapíkatého celeru, 2 lžíce oleje, 1/3 lžička česneková drť, 1/3 lžička pepř, sůl, 1 lžíce sójové omáčky, 1 lžíce sladké chilli omáčky, 1 lžíce citrónové šťávy, 1 lžíce worcesterové omáčky, 2 žampiony, 1/2 červené papriky, 2 lžíce sterilované kukuřice, 1 lžička solamylu

Namícháme si marinádu z oleje, česneku, pepře, sójové omáčky, citrónové šťávy, soli, chilli omáčky a worcesterové omáčky. Do marinády vložíme maso nakrájené na kostky. Promícháme a marinujeme nejméně 2 hodiny. Pak ho na rozpáleném oleji orestujeme...

Zapečené kapustičky s uzeným masem a sýrem

Zapečené kapustičky s uzeným masem a sýrem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g růžičkové kapusty, 300 g uzeného masa, 70 g másla, 200 ml sladké smetany, 1 vejce, sůl, pepř, 100 g strouhaného sýra, 2 lžíce strouhanky

Růžičkovou kapustu očistíme, omyjeme a vložíme do vroucí osolené vody. Uvaříme do měkka, scedíme a necháme okapat. Zapékací misku vymažeme máslem, na dno rozložíme kapustičky, na ně drobně pokrájené vařené uzené maso a zalijeme smetanou, ve které ...

Jablečný nákyp

Jablečný nákyp

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

5 větších jablek, 4 dkg krystalového cukru, 1 sáček skořicového cukru, 2 vejce, 3 lžíce strouhanky, 6 lžic šlehačky (neušlehané), 1 lžíce másla (na vymazání), cukr moučka

Jablka oloupeme, nahrubo nastrouháme a dáme do mísy. Přisypeme krystalový cukr, skořicový cukr, přidáme vejce, strouhanku, šlehačku a všechno dobře promícháme. Pekáček vymažeme máslem a vysypeme strouhankou. Směs do něj vlijeme, uhladíme a upečeme...

Majoránkové zapečené brambory

Majoránkové zapečené brambory

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

800 g brambor, 400 g uzeného masa, 5 vajíček (3 vařená, 2 syrová), 1 konzerva sterilovaného hrášku, sůl, pepř, 1 hrst majoránky, 1 lžička másla, 1 lžíce strouhanky, 1/2 dcl mléka, 100 g strouhaného sýra

Brambory uvaříme ve slupce. Scedíme a necháme vychladit. Uzené maso (plecko nebo krkovičku) a vajíčka také uvaříme. Vychladlé brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky. Přidáme na drobno pokrájené uzené maso a vajíčka a zcezený hrášek. Osolíme, op...

Jablkový perník zdobený tvarohem

Jablkový perník zdobený tvarohem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 jablka, 180 g cukru krupice + 2 lžíce do tvarohu, 250 g polohrubé mouky, 1 kypřící prášek do perníku, 1 vejce, 100 g másla, 2 lžíce kakaa, 250 g tvarohu, 2 lžíce vanilkového pudinkového prášku

Jablka oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle. Smícháme je s cukrem, vejcem, rozpuštěným máslem, kakaem, moukou a práškem do perníku. Těsto nalijeme do vymazané formy a uhladíme. Tvaroh s cukrem a pudinkem vymícháme do hladka. Pokud je hmota p...

Zámecké ragú

Zámecké ragú

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1/2 kg hovězích líček, 1+1 červená a žlutá cibule, 50 g anglické slaniny, 1 mrkev, 1/4 celeru, sůl, pepř, 1 lžička kurkumy, 1 lžička grilovacího koření, hovězí vývar, 300 g žampiónů, 1 lžička garam masaly, 1 lžička sušeného česneku, sójová omáčka, worcesterová omáčka, hladká mouka

Maso nakrájíme na kostky. Na oleji zpěníme cibuli a přidáme anglickou slaninu. Orestujeme, přidáme maso, nakrájenou (nastrouhanou) mrkev a celer, osolíme, opepříme, okořeníme kurkumou, grilovacím kořením, podlijeme vývarem (vodou) a dusíme skoro ...

Uzenářská kotleta na majoránce

Uzenářská kotleta na majoránce

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 vepřové kotlety, sůl, pepř, 4 stroužky česneku, 1 cibule, 50 g anglické slaniny, 1 debrecínský párek, 1 lžíce majoránky, 1 lžíce houbového koření, hovězí vývar, instantní jíška, olej

Plátky kotlet naklepeme, nařízneme, aby se nám nekroutily, osolíme, opepříme a potřeme česnekem. Na oleji zprudka opečeme z obou stran do červena. Vyjmeme z pánve a uchováváme v teple. Ve výpeku osmažíme na drobno nakrájenou cibuli, anglickou slan...

Sekaná Tex-Mex

Sekaná Tex-Mex

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1/2 kg mletého masa, 1 malá cuketa, 2 lžíce koření Tex-Mex Taco, 1 lžíce sušené smažené cibule, 1 lžíce medvědího česneku, sůl, pepř, 2 vejce, 2 lžíce strouhanky

Cuketu nastrouháme na nudličky. Mleté maso osolíme, opepříme a smícháme s cuketou. Přidáme koření Tex-Mex Taco, smaženou sušenou cibuli, sušený medvědí česnek a vajíčko. Promícháme a směs zahustíme strouhankou. Utvoříme šišku, dáme do pekáče a pov...

Řezy s čokoládou a ostružinami

Řezy s čokoládou a ostružinami

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 čokoláda Margot (100 g), 2 hrnky polohrubé mouky, 1 hrnek cukru krupice, 1 sáček vanilkového cukru, 1 prášek do pečiva, 2 vejce, 1/2 hrnku mléka, 250 ml sladké smetany, 3 lžíce oleje, 400 g ostružin, 1 sáček čokoládové polevy

Čokoládu Margot nastrouháme najemno, přidáme mouku, cukr, vanilkový cukr a prášek do pečiva. Dobře promícháme. Pak přidáme vejce, mléko, smetanu a olej a opět dobře promícháme, aby bylo těsto hladké. Nalijeme na plech, který vyložíme pečícím papír...

Marinovaná vepřová kýta

Marinovaná vepřová kýta

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 řízky z kýty, sůl, 1 lžička pepře, 1 lžíce Solamylu, 1 lžíce worcesterové omáčky, 2 stroužky česneku, 1 lžička majoránky, 1/2 lžičky mleté pálivé papriky , 1/2 lžičky sladké papriky , 2 vejce, 3 lžičky kečupu, 1 lžička chilli omáčky, olej

Maso nakrájíme na plátky a naklepeme. Vejce rozšleháme, přidáme do něj všechny přísady a důkladně promícháme. Do marinády vložíme řízky a necháme v chladu odležet nejméně 24 hodin (čím déle je maso naloženo, tím je křehčí). Naložené maso osmahneme...

Šafránové kuře s rozinkami a oříšky

Šafránové kuře s rozinkami a oříšky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 250 g kuřecích stehenních řízků, 50 g rozinek, 2 lžíce olivového oleje, 1 lžíce tymiánu (Mateřídouška obecná), hrst arašídů (burské ořechy, buráky), 3 lžíce petrželové natě, 2 cibule, 3 stroužky česneku, 1/2 lžičky šafránu, 125 ml Sherry, 200 ml drůbežího vývaru

Kuřecí kousky (nejlépe kuřecí stehna rozdělená na horní a dolní části) okořeníme solí a pepřem. Smažíme je 5 minut z každé strany na oleji. Poté je vytáhneme z pánve a dáme stranou. V tuku, který pustili kuřata smažíme nakrájenou cibulku. Po třech...

stránka: