Houbová paštika
Obtížnost
Čas přípravy
0min
Čas vaření
30min
Celkový čas
30min
Porce
Nutriční hodnoty
400
kalorií
0.0g
cukrů
24.0g
tuků
25.0g
bílkovin
Příprava
Houbová sezóna je v plném proudu. Připravte si z darů lesa skvělou houbovou paštiku. Na másle nejdříve orestujte nadrobno nasekanou cibuli, smažte dokud nezezlátne. Poté přilejte víno, šafrán a nechte vyvařit. Vmíchejte nakrájené houby, ideální použít českou směsku čerstvých lesních jedlých hub. Přidejte kmín a restujte dokud se neodpaří voda z hub. Nakonec dochuťte solí, pepřem a citrónovou šťávou. Rozmixujte mixérem a podávejte.
Tip k receptu
Servírujte na opečených bagetkách. Pro větší pikantnost můžete přidat třeba cibulovou nebo rybízovou marmeládu.
Baara25. 08. 2019
Podobné recepty
© 2024, Railsformers s.r.o.