Houbová paštika
Obtížnost
Čas přípravy
0min
Čas vaření
30min
Celkový čas
30min
Porce
Nutriční hodnoty
400
kalorií
0.0g
cukrů
24.0g
tuků
25.0g
bílkovin
Příprava
Houbová sezóna je v plném poudu. Připravte si z darů lesa skvělou houbovou paštiku.
Na másle nejdříve orestujte na drobno nasekanou cibuli, smažte dokud nezezlátne. Poté přilejte víno, šafrán a nechte vyvařit.
Vmíchejte nakrájené houby, ideální použít českou směsku čerstvých lesních jedlých hub. Přidejte kmín a restujte dokud se neopaří voda z hub.
NAkonec dochuťte solí, peprřem a citrónovou šťávou. Rozmixujte mixerém a podávejte.
Dobrou chuť
Tip k receptu
Servírujte na opečených bagetkách. Pro větší pikantnost můžete přidat třeba cibulovou nebo rybízovou marmeládu.
Baara25. 08. 2019
Podobné recepty
Recenze
Přidat recenzi© 2021, Railsformers, s.r.o.