Citrón

Citrón

Plod citroníku, pochází ze subtropů. Plod vejčitého tvaru, barva může přecházet od světle zelené až po sytě žlutou. Obsahuje velké množství kyseliny citrónové, vitaminu C (antioxidant) a vody. V létě osvěží jako součást vychlazeného nápoje, v kuchyni pak tato přísada slouží jako přírodní prvek k okyselení nejrůznějších pokrmů. Pravidelné užívání ředěného roztoku citrónu může eliminovat bolesti hlavy, stimuluje krevní oběh. Plátky citrónů můžeme přidat jak do alkoholických i nealkoholických nápojů, tak i jako ozdobu přílohy na talíři. Uplatňujeme jej při přípravě ryb, některých druhů omáček.
přidejte na:

Fotogalerie

Nahrát vlastní fotografie

Přidat komentář
Vaříte rádi? Zajímá Vás zdravá výživa a vše kolem jídla? Pak ste tu správně. sRecepty.CZ jsou komunitním portálem, kde se setkávají uživatelé s podobnými zájmy.