Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Citrón

Citrón

Přidat na Pinterest
Plod citroníku, pochází ze subtropů. Plod vejčitého tvaru, barva může přecházet od světle zelené až po sytě žlutou. Obsahuje velké množství kyseliny citrónové, vitaminu C (antioxidant) a vody. V létě osvěží jako součást vychlazeného nápoje, v kuchyni pak tato přísada slouží jako přírodní prvek k okyselení nejrůznějších pokrmů. Pravidelné užívání ředěného roztoku citrónu může eliminovat bolesti hlavy, stimuluje krevní oběh. Plátky citrónů můžeme přidat jak do alkoholických i nealkoholických nápojů, tak i jako ozdobu přílohy na talíři. Uplatňujeme jej při přípravě ryb, některých druhů omáček.

Fotogalerie

Nahrát vlastní fotografie
Dvojctihodné koláčky

Dvojctihodné koláčky

Mouky prosyjeme do mísy, přidáme cukr, mléko a droždí a promícháme. Necháme 15 minut kynout. Poté přidáme...

Salát se špenátem a provensálským kuřetem

Salát se špenátem a provensálským kuřetem

Slaninu nakrájíme na kostičky a nasucho ji opečeme na pánvi. Přidáme dvě lžíce oleje a kuřecí maso nakrájen...

Petrželové noky s citrónovým máslem

Petrželové noky s citrónovým máslem

Brambory i pastiňák vaříme doměkka. Změklé máslo smícháme se šťávou a kůrou z citrónu do pěny, osolíme a ...

Celerové koule s baby karotkou

Celerové koule s baby karotkou

Sýr nastrouháme nahrubo. Celer také nastrouháme nahrubo a obojí smícháme. Přidáme vejce, 2 lžíce tymiánu, s...

Domácí banánová zmrzlina

Domácí banánová zmrzlina

Banány nakrájíme na kousky a zakapeme je citrónovou šťávou. Spolu s ostatními ingrediencemi dáme do mixéru ...

Zobrazit všechny recepty s ingrediencí Citrón Link-arrow
Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce jsou původně svátkem pohanským. Pohané slavili jarní rovnodennost a probuzení veškeré přírody po...

Přidat komentář

Facebook komentáře