Bramborový salát s kaprem
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
Brambory uvaříme ve slupce v osolené vodě, po vychladnutí je oloupeme a nakrájíme na drobné kostičky (nebo použijeme kulatý kráječ na brambory a zeleninu). Vejce uvaříme natvrdo, oloupeme skořápku, rozřízneme podélně a protlačíme přes zmíněný kráječ nebo pokrájíme na kostičky. Přidáme hotovou zeleninovou směs (já dávám bez nálevu), vše v míse promícháme a přimícháme tatarskou omáčku. Salát dáme uležet do lednice.
Kapří podkovy hodinu před přípravou z obou stran pokapeme šťávou z citrónu a osolíme a dáme do lednice. Pak obalíme v mouce, vajíčku a strouhance. Smažíme z obou stran dozlatova.
Tip k receptu
Bramborový salát připravíme alespoň 24 hod před konzumací, aby uležel. Salát je velice jemný a vhodný pro děti a ty, kteří nemají rádi výrazné chutě.
Pokud budete kapra rozmrazovat, tak maso osušte.
31. 01. 2023