Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Teplý bramborový salát s paprikou

Obtížnost Čas přípravy
20min
Čas vaření Celkový čas Porce
20min 40min
Nutriční hodnoty
344 kalorií 0.0g cukrů 0.0g tuků 0.0g bílkovin

Příprava

Brambory ve slupce dáme vařit. Uvařené oloupeme a pokrájíme na malé kostky.
Na pánvičce osmažíme lehce, ne moc dorůžova, nadrobno nakrájenou cibuli. Někomu stačí spařit ji vařící vodou.
Okurku také pokrájíme na drobné kostičky.
Sádlo rozpustíme v hrnečku a vmícháme do něj mletou papriku a pořádně promícháme, aby nehrudkovatěla. Vše smícháme lehce v míse, osolíme a opepříme.
Je to výborná a zase jiná příloha k řízkům, smaženému rybímu filé a kuřecím řízkům.
Salát se podává teplý, ale dobrý je i za studena.


Přidat na Pinterest
Roxana

30. 01. 2011, Recept navštíven: 2076x


Přidat recenzi
Přidat komentář
Jozef
Veľmi zaujímavé, určite vyskúšam.Ďakujem za nápad.Jozef.

Jozef 31. 01. 2011, 15:40

Roxana
U Vás nepochybuji, že mu dáte správný šmrnc, má být trochu nakyslý, no jsou tam okurky, připadně, podle toho jaké jsou, pak dochutit. Však sám víte, že tyhle recepty je lepší když se naleží, brambory obyčejně do sebe vtáhnou chuť a pak člověk musí dochucovat, ovšem my ho podáváme hned po přípravě - teplý je nejlepší. Recept mám od maminky, dělá ho desítky let a netuším, kde k němu přišla, nikdy nikde jsem ho neviděla a u nás na vesnici je zcela netradiční a neznámý... Jo, mamča to uměla, studovala nějakou hospodyňskou školu a jaké pekla cukroví!

Roxana 31. 01. 2011, 17:41

Facebook komentáře