Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Sádlo

Sádlo

Přidat na Pinterest
Živočišný tuk. Nejčastěji využívaným sádlem v kuchyni je sádlo z vepřů. Použijeme jej ke smažení nebo k pečení. Pokud připravujeme např. vepřový bůček, přidáme sádlo do pekáče. Postupně se vypéká šťáva z masa, míse se sádlem a vzniká směs, která po ztuhnutí chutná báječně s pečivem. Běžně k dostání v našich obchodech, a ačkoliv se módní kuchyňské trendy ubírají směrem zdravého životního stylu, sádlo je stále oblíbené.

Fotogalerie

Nahrát vlastní fotografie
Cizrnová kaše s uzeným masem

Cizrnová kaše s uzeným masem

Cizrnu den předem namočíme. Druhý den scedíme, nalijeme čistou vodu a vaříme asi 1 - 1,5 hodiny do měkka. V...

Velikonoční nádivka se sušenými rajčaty

Velikonoční nádivka se sušenými rajčaty

Den staré rohlíky nakrájíme na kostičky a zalijeme mlékem. Necháme nasáknout. Pak rozmačkáme rukama a přidá...

Červené zelí s kuřecím stehnem na pivu a bramborovými noky

Červené zelí s kuřecím stehnem na pivu a bramborovými noky

V hrnci rozehřejeme lžíci kachního sádla (je lepší než vepřové) a osmažíme na něm cibuli do sklovita. Pak v...

Brambory pečené ve slupce se slaninou, cibulí a majoránkou

Brambory pečené ve slupce se slaninou, cibulí a majoránkou

Brambory ve slupce vaříme 10 minut ve vodě. Poté je dáme do pekáče, pomažeme sádlem a pečeme 30 minut na ...

Mřížkový škvarkový koláč s marmeládou

Mřížkový škvarkový koláč s marmeládou

Škvarky umeleme v mlýnku na maso. Smícháme je se sádlem a s máslem. Přidáme mouku, cukr, skořici a prášek d...

Zobrazit všechny recepty s ingrediencí Sádlo Link-arrow
Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce jsou původně svátkem pohanským. Pohané slavili jarní rovnodennost a probuzení veškeré přírody po...

Přidat komentář

Facebook komentáře