Cibuli pokrájíme a osmahneme na sádle, kam po chvíli přidáme pokrájené žampiony.
Orestujeme, zalijeme smetanou, okořeníme a smícháme s předem uvařenými nudlemi.
Podáváme s libovolným pečivem.
Hrášek chvilku podusíme v trošce horké osolené vody a přidáme máslo.
Opraná a očištěná játra pokrájíme a osmahneme na tuku, přidáme na jemno pokrájenou cibuli a přidáme koření.
Posléze hrášek smícháme s játry a prohřejeme.
Mouku, prášek do pečiva a kakao smícháme, přidáme olej, mléko, vajíčko a promícháme. Těsto vlijeme do vymazaného a vysypaného porcelánového hrnku a na 4 minuty dáme na výkon 800 do mikrovlnné trouby.
Hotové rozřežeme na plátky, přizdobíme šleha...
Sterilované fazolky již jsou ochucené, mražené či čerstvé osolíme a okyselíme hned na začátku vaření, aby nasákly chuť dovnitř.
Fazolky uvaříme ve vodě téměř do měkka, poté zalijeme mlékem, přidáme rozkvedlanou mouku a nakonec smetanu.
Na závěr ...
Maso mírně osolíme, opečeme zprudka na másle a dáme vařit do horké osolené vody.
Když je měkké, vyndáme jej na talíř, do vývaru vlijeme mléko, přidáme křen (tady se to nedá přesně určit, každý je jinak pálivý, každý sneseme jinou pikantnost, já d...
Mouku smícháme s perníkovým kořením, kakaem, medem, sodou, cukrem, máslem a vejci. Vypracujeme těsto, které necháme dva dny uležet v chladu.
Poté vykrajujeme tvary, které pečeme v troubě asi při 170 stupních.
Mouku, sádlo, cukr a skořici zpracujeme v těsto. Půl těsta oddělíme a do zbylé půlky zapracujeme kakao.
Na plech vyložený pečicím papírem děláme kuličky, do nichž koncem vařečky děláme důlek a ty plníme marmeládou.
Pečeme při 150-170° tak, aby...
Vepřový mozeček odblaníme, opereme a pokrájíme na kousky. Na sádle zpěníme pokrájenou cibuli, přidáme mozeček, osolíme, opepříme, vše orestujeme a přidáme vajíčka.
Je výborný s čerstvým chlebem. Ozdobit jej můžeme petrželkou či bazalkou.
Vejce s cukrem vyšleháme, přidáme ostatní suroviny, smícháme a přidáme jablka. Těsto vlijeme na vymazaný a vysypaný plech hrubou moukou, či na pečicí papír. Pečeme asi 20 minut při 170 stupních.
Špagety uvaříme v osolené vodě. Mezitím na drobno nakrájenou cibulku a anglickou slaninu osmažíme dozlatova. Vajíčka posolíme a usmažíme samostatně na trošce másla.
Vařené špagety dáme na talíř, posypeme anglickou slaninou s cibulkou a nahoru při...
Ráda se podělím se zkušenostmi mé maminky (měla kdysi hospodyňskou školu), a byla vyhlášená kuchařka a cukrářka.
Její rady mne kdysi s lehkým úsměškem míjely (proboha, co mi to povídá), ale dnes si je cením a jsem ráda, že ma...
Pokud chcete kynuté buchty mít dlouho vláčné, neokoralé a voňavé, smíchejte 1 díl vody, 1 díl rumu a 2 lžičky cukru. Roztokem potřete pečené buchty. Budete mile překvapeni.
LÍSTEČKY: lístky květin omyjeme ve vlažné vodě. Suché pak potřeme z jedné strany rozpuštěnou čokoládou a dáme na půlhodinku do lednice. Opatrně sloupneme.
(Upozornění: domácí květiny jsou většinou jedovaté; hodí se bylinky, lípa, ...
Zcela náhodou jednou při servírování oběda padl můj zrak na vedle stojící sklenici s instantní kávou.
Jeden druh sklenic vymývám a ukládám do stejných sklenic některé přísady k vaření, které neuchovávám po kilech, ale menším množství.
A v tom mne...
Rozmrazování ryb:Zmrazenou, ale i čerstvou rybu před zpracováním naložíme do mléka. Ztratí nepříjemné aroma a má jemnou chuť.Volská oka netučná:Pokud nechcete mít volská oka mastná - nalijte do pánvičky trochu minerální vody, nechte rozpálit...
Čokoládové hoblinky na zdobení:Na zdobení dortů si doma a jednoduše vyrobíme čokoládové hoblinky sami. Postačí tabulku čokolády, jež hodláme strouhat, dát na pár hodin do mrazáku.Šlehačka:Pokud chceme obměnu šlehačky, zašleháme do ní trochu instan...
Hledáme pikantnosti celého světa a doma nám nejede mozeček, brzlík, ani v době kdy je maso drahé. Dědové a babičky by se divili...Zkuste někdy telecí mozeček smažený klasicky jako řízek.Možná budete překvapeni. Je to jen předsudek, či jsme r...
A všichni se těšíme.Ale vše má svá úskalí a opatrnosti není nikdy dost.Exotické země mají neodolatelné kouzlo, ale pozor!NIKDY SI NEDÁVEJTE JÍDLA NA ULICI VE STÁNKU I KDYBYSTE HLADEM UMÍRALIANI HOTELY NEJSOU ZCELA BEZPEČNÉ, NEVÍTE, ZDA JE VŠE MYT...
všude je veliká, koho sníh nehřeje, ten to rýmou odpyká...Raději prevence.Z jídla je v tomto zimním čase dovoleno jíst více tučnějších a hutnějších jídel , než v létě. Ovšem nezapomínejte na zeleninu a ovoce, ať nejste jak koule.Citróny si klidně ...
Jak často to slovo teď slyšíme ve všech pádech. A na mne přišla dnes, tak jsem měla dobrou náladu, ale hlavně že vím, z čeho na mne padla, to je důležité.A tak pár rad, co proti tomu dělat, prevence je lepší. Nechce se vám, sakra se vám nechce,ale...
Vzhledem k tomu, že jsem na sReceptech od samého počátku, takříkajíc "od plenek", tak jsem pár proměn již zažila...Teď jsem zde delší dobu nebyla a dostala jsem šok!&n...
Dneska i perníčky všichni dělají ze směsí koření do perníčků již hotových, já si to vždy dělala, doma sama, nezapomenu na to, jak jsem drtila měkké hlavičky hřebíčku, ...
Dobrý den,
ačkoliv jsem stránky (z rodinných důvodů, nejsem na internetu), nenavštívila už hodně dávno, dnes jsem nakoukla a zjistila jsem, že mám -20 zlaťáků? Jak to...
Cituji:
Stevii u nás mají skoro v každé květinářství, jinak Kruh v Jilemnici ji má určitě, mně se ale nedaří.
Cituji:
Nebo zkus přes internet např. ...
To je záhad pohromadě, že se jeden nevyzná !
Cituji:
A navíc jsem ho původně měla v jiné rubrice, leč zobrazil se mi v této.... Tak tomu už fakt nerozumím....
Cituj...
Dobrý den, byl mi vrácen recept na Pikantní játra z důvodů nedostatečného zpracování, tedy spíš byl zamítnut, nikoliv vrácen.
Mohla bych poprosit o jeho vrácení na m...
Aha, tak to mne skutečně nenapadlo, vkládala jsem ho společně s receptem, někdy ho dávám déle, přihlášená jsem byla, soudila jsem na nekvalitu, ale proč nepřišlo zamít...
Mám dotaz. Vkládala jsem Krtkův dort, ne z krabice, ale doma sama ručně!
Byl zveřejněn, leč foto ne, čekám již dlouho, v profilu je a v Receptech ne. Proto se ptám pr...
No to je pravda, český lid je vynalézavý a asi jim to za tu námahu nakonec nestojí, ruce pryč od takových "soutěží"!
Já na FB nebyla pár dnů, dneska tam vlezu a začal...
Recepty
Žampionová pochoutka
Cibuli pokrájíme a osmahneme na sádle, kam po chvíli přidáme pokrájené žampiony. Orestujeme, zalijeme smetanou, okořeníme a smícháme s předem uvařenými nudlemi. Podáváme s libovolným pečivem.
Drůbeží játra se zeleným hráškem
Hrášek chvilku podusíme v trošce horké osolené vody a přidáme máslo. Opraná a očištěná játra pokrájíme a osmahneme na tuku, přidáme na jemno pokrájenou cibuli a přidáme koření. Posléze hrášek smícháme s játry a prohřejeme.
Bábovka v hrnku
Mouku, prášek do pečiva a kakao smícháme, přidáme olej, mléko, vajíčko a promícháme. Těsto vlijeme do vymazaného a vysypaného porcelánového hrnku a na 4 minuty dáme na výkon 800 do mikrovlnné trouby. Hotové rozřežeme na plátky, přizdobíme šleha...
Sterilované fazolky na smetaně s vejci - Rox
Sterilované fazolky již jsou ochucené, mražené či čerstvé osolíme a okyselíme hned na začátku vaření, aby nasákly chuť dovnitř. Fazolky uvaříme ve vodě téměř do měkka, poté zalijeme mlékem, přidáme rozkvedlanou mouku a nakonec smetanu. Na závěr ...
Křenová omáčka s vepřovým masem
Maso mírně osolíme, opečeme zprudka na másle a dáme vařit do horké osolené vody. Když je měkké, vyndáme jej na talíř, do vývaru vlijeme mléko, přidáme křen (tady se to nedá přesně určit, každý je jinak pálivý, každý sneseme jinou pikantnost, já d...
Mařenčiny perníčky
Mouku smícháme s perníkovým kořením, kakaem, medem, sodou, cukrem, máslem a vejci. Vypracujeme těsto, které necháme dva dny uležet v chladu. Poté vykrajujeme tvary, které pečeme v troubě asi při 170 stupních.
Sádlové cukroví s džemem
Mouku, sádlo, cukr a skořici zpracujeme v těsto. Půl těsta oddělíme a do zbylé půlky zapracujeme kakao. Na plech vyložený pečicím papírem děláme kuličky, do nichž koncem vařečky děláme důlek a ty plníme marmeládou. Pečeme při 150-170° tak, aby...
Vepřový mozeček s vejci
Vepřový mozeček odblaníme, opereme a pokrájíme na kousky. Na sádle zpěníme pokrájenou cibuli, přidáme mozeček, osolíme, opepříme, vše orestujeme a přidáme vajíčka. Je výborný s čerstvým chlebem. Ozdobit jej můžeme petrželkou či bazalkou.
Kakaový koláč s jablky
Vejce s cukrem vyšleháme, přidáme ostatní suroviny, smícháme a přidáme jablka. Těsto vlijeme na vymazaný a vysypaný plech hrubou moukou, či na pečicí papír. Pečeme asi 20 minut při 170 stupních.
Uhlířina z těstovin
Špagety uvaříme v osolené vodě. Mezitím na drobno nakrájenou cibulku a anglickou slaninu osmažíme dozlatova. Vajíčka posolíme a usmažíme samostatně na trošce másla. Vařené špagety dáme na talíř, posypeme anglickou slaninou s cibulkou a nahoru při...
Články
Jednoduché maličkosti
Ráda se podělím se zkušenostmi mé maminky (měla kdysi hospodyňskou školu), a byla vyhlášená kuchařka a cukrářka. Její rady mne kdysi s lehkým úsměškem míjely (proboha, co mi to povídá), ale dnes si je cením a jsem ráda, že ma...
Kynuté buchty
Pokud chcete kynuté buchty mít dlouho vláčné, neokoralé a voňavé, smíchejte 1 díl vody, 1 díl rumu a 2 lžičky cukru. Roztokem potřete pečené buchty. Budete mile překvapeni.
Doma a snadno - čokoládové ozdůbky na dezerty
LÍSTEČKY: lístky květin omyjeme ve vlažné vodě. Suché pak potřeme z jedné strany rozpuštěnou čokoládou a dáme na půlhodinku do lednice. Opatrně sloupneme. (Upozornění: domácí květiny jsou většinou jedovaté; hodí se bylinky, lípa, ...
Jak na úpravu rýže na talíři
Zcela náhodou jednou při servírování oběda padl můj zrak na vedle stojící sklenici s instantní kávou. Jeden druh sklenic vymývám a ukládám do stejných sklenic některé přísady k vaření, které neuchovávám po kilech, ale menším množství. A v tom mne...
Triky v kuchyni
Rozmrazování ryb:Zmrazenou, ale i čerstvou rybu před zpracováním naložíme do mléka. Ztratí nepříjemné aroma a má jemnou chuť.Volská oka netučná:Pokud nechcete mít volská oka mastná - nalijte do pánvičky trochu minerální vody, nechte rozpálit...
Vychytávky na vánoce
Čokoládové hoblinky na zdobení:Na zdobení dortů si doma a jednoduše vyrobíme čokoládové hoblinky sami. Postačí tabulku čokolády, jež hodláme strouhat, dát na pár hodin do mrazáku.Šlehačka:Pokud chceme obměnu šlehačky, zašleháme do ní trochu instan...
Nepodceňujte výživné vnitřnosti zvířat!
Hledáme pikantnosti celého světa a doma nám nejede mozeček, brzlík, ani v době kdy je maso drahé. Dědové a babičky by se divili...Zkuste někdy telecí mozeček smažený klasicky jako řízek.Možná budete překvapeni. Je to jen předsudek, či jsme r...
Než se nadějeme, budou dovolené
A všichni se těšíme.Ale vše má svá úskalí a opatrnosti není nikdy dost.Exotické země mají neodolatelné kouzlo, ale pozor!NIKDY SI NEDÁVEJTE JÍDLA NA ULICI VE STÁNKU I KDYBYSTE HLADEM UMÍRALIANI HOTELY NEJSOU ZCELA BEZPEČNÉ, NEVÍTE, ZDA JE VŠE MYT...
Zima, zima, zima
všude je veliká, koho sníh nehřeje, ten to rýmou odpyká...Raději prevence.Z jídla je v tomto zimním čase dovoleno jíst více tučnějších a hutnějších jídel , než v létě. Ovšem nezapomínejte na zeleninu a ovoce, ať nejste jak koule.Citróny si klidně ...
Deprese
Jak často to slovo teď slyšíme ve všech pádech. A na mne přišla dnes, tak jsem měla dobrou náladu, ale hlavně že vím, z čeho na mne padla, to je důležité.A tak pár rad, co proti tomu dělat, prevence je lepší. Nechce se vám, sakra se vám nechce,ale...
Fórum
14. 07. 2013, 13:37
Vzhledem k tomu, že jsem na sReceptech od samého počátku, takříkajíc "od plenek", tak jsem pár proměn již zažila...Teď jsem zde delší dobu nebyla a dostala jsem šok!&n...
05. 02. 2013, 09:13
Dneska i perníčky všichni dělají ze směsí koření do perníčků již hotových, já si to vždy dělala, doma sama, nezapomenu na to, jak jsem drtila měkké hlavičky hřebíčku, ...
21. 01. 2013, 10:11
Dobrý den, ačkoliv jsem stránky (z rodinných důvodů, nejsem na internetu), nenavštívila už hodně dávno, dnes jsem nakoukla a zjistila jsem, že mám -20 zlaťáků? Jak to...
28. 02. 2012, 10:42
Cituji: Stevii u nás mají skoro v každé květinářství, jinak Kruh v Jilemnici ji má určitě, mně se ale nedaří. Cituji: Nebo zkus přes internet např. ...
12. 02. 2012, 13:14
To je záhad pohromadě, že se jeden nevyzná ! Cituji: A navíc jsem ho původně měla v jiné rubrice, leč zobrazil se mi v této.... Tak tomu už fakt nerozumím.... Cituj...
12. 02. 2012, 12:00
Dobrý den, byl mi vrácen recept na Pikantní játra z důvodů nedostatečného zpracování, tedy spíš byl zamítnut, nikoliv vrácen. Mohla bych poprosit o jeho vrácení na m...
26. 01. 2012, 23:21
Píšou se Bahamy a ty radějii tápej nad nedostatečným snažením v oblasti financí ! Cituji: Píšou se Bahamy nebo Bahami?Tápu...
18. 01. 2012, 19:12
Aha, tak to mne skutečně nenapadlo, vkládala jsem ho společně s receptem, někdy ho dávám déle, přihlášená jsem byla, soudila jsem na nekvalitu, ale proč nepřišlo zamít...
18. 01. 2012, 10:42
Mám dotaz. Vkládala jsem Krtkův dort, ne z krabice, ale doma sama ručně! Byl zveřejněn, leč foto ne, čekám již dlouho, v profilu je a v Receptech ne. Proto se ptám pr...
16. 01. 2012, 19:34
No to je pravda, český lid je vynalézavý a asi jim to za tu námahu nakonec nestojí, ruce pryč od takových "soutěží"! Já na FB nebyla pár dnů, dneska tam vlezu a začal...