Sterilované fazolky na smetaně s vejci - Rox
Obtížnost
Čas přípravy
20min
Čas vaření
20min
Celkový čas
40min
Porce
Nutriční hodnoty
1128
kalorií
3.0g
cukrů
47.0g
tuků
51.0g
bílkovin
Příprava
Sterilované fazolky již jsou ochucené, mražené či čerstvé osolíme a okyselíme hned na začátku vaření, aby nasákly chuť dovnitř.
Fazolky uvaříme ve vodě téměř do měkka, poté zalijeme mlékem, přidáme rozkvedlanou mouku a nakonec smetanu.
Na závěr dle chuti přidáme ocet, sůl a cukr.
Podáváme s bramborem a natvrdo vařenými vejci.
Tip k receptu
Sterilované fazolky používám k přípravě raději, jsou díky nálevu pikantnější.
Někdo naopak upřednostňuje fazolky čerstvé, ty jsou však mdlejší chuti.
Žluté fazolky jsou oproti zeleným jemnější.
Roxana31. 01. 2014
Další recepty
Recenze
Přidat recenziPřidané ingredience: saturejka
planeta 07. 02. 2014, 10:44
© 2024, Railsformers s.r.o.