Sterilované fazolky na smetaně s vejci - Rox

Obtížnost

Čas přípravy

20min
Čas vaření
20min

Celkový čas

40min

Porce


Nutriční hodnoty

1128 kalorií
3.0g cukrů
47.0g tuků
51.0g bílkovin


Příprava

Sterilované fazolky již jsou ochucené, mražené či čerstvé osolíme a okyselíme hned na začátku vaření, aby nasákly chuť dovnitř.
Fazolky uvaříme ve vodě téměř do měkka, poté zalijeme mlékem, přidáme rozkvedlanou mouku a nakonec smetanu.
Na závěr dle chuti přidáme ocet, sůl a cukr.

Podáváme s bramborem a natvrdo vařenými vejci.

Tip k receptu

Sterilované fazolky používám k přípravě raději, jsou díky nálevu pikantnější.
Někdo naopak upřednostňuje fazolky čerstvé, ty jsou však mdlejší chuti.

Žluté fazolky jsou oproti zeleným jemnější.

přidejte na:
Roxana

31. 01. 2014

Podobné recepty


Přidat recenzi
Chybí obrázek
zdravé a dobré jídlo, nakonec bych přidala ještě špetku sušené saturejky
Přidané ingredience: saturejka

07. 02. 2014, 09:44

Chybí obrázek
Na obrázku to vypadá hezky a jistě je to i dobré jídlo

21. 11. 2014, 08:47

Chybí obrázek
dobre , zdravé

28. 09. 2015, 10:59

Chybí obrázek
dobe jedlo a zdravé

21. 11. 2015, 16:25

Chybí obrázek
dobre jedlo

15. 02. 2016, 12:01

Chybí obrázek
chutne a dobre jedlo

24. 03. 2016, 19:59

Přidat komentář
Vaříte rádi? Zajímá Vás zdravá výživa a vše kolem jídla? Pak ste tu správně. sRecepty.CZ jsou komunitním portálem, kde se setkávají uživatelé s podobnými zájmy.