Mléko
Tekutina bílé barvy. Rozeznáváme několik druhů mléka. Kondenzované mléko - běžně k dostání převážně v plechovém obalu. Vyrábí se z kravského mléka v procesu odstřeďování, tím vznikne velmi hustá tekutina nažloutlé barvy. Obsahuje velké množství cukru. Jeho charakteristickou vlastností je i dlouhá trvanlivost. Používá se při výrobě domácích vaječných likérů, vánočního cukroví, přidává se do karamelových bonbónů, dezertů. Kozí mléko - v obchodech není až tak běžně k sehnání. Od kravského mléka se odlišuje obsahem některých látek, a tak kozí mléko působí na náš organismus rozdílně. Neobsahuje kasein (bílkovina vyskytující se v kravském mléce), který u mnoha lidí způsobuje alergické reakce, takže je vhodné i pro malé děti a dospělé s tímto problémem. Nahrazením běžně používaného mléka tímto druhem, pozitivně ovlivníme náš trávicí trakt a to zejména slinivku, dále pak zlepšíme vzhled pokožky a posílíme imunitní systém. Můžeme jej pít studené, tepelně upravené a najdeme ho i v různých mléčných výrocích, které jsou vyrobeny z kozího mléka, jako jsou jogurty, kefíry nebo sýry. A kravské mléko - produkt Tura domácího. K dostání plnotučné, polotučné nebo nízkotučné. Obsahuje důležité látky, bílkoviny, které jsou nezbytné pro náš organismus a také tuk, který je dobře využitelný. Dále je zdrojem velmi důležitého vápníku, který podporuje růst kostí, nalezneme zde fosfor, draslík, hořčík a vitamíny B a D. Bílkovina kasein může způsobovat alergické reakce. Pokud bychom nahradili dlouhodobě stravu pouze mléčnými výrobky, vedlo by to k chudokrevnosti, protože mléko obsahuje velmi málo železa.
Fotogalerie
Nahrát vlastní fotografieKomentáře
Přidat komentář© 2024, Railsformers s.r.o.