Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Hladká mouka

Hladká mouka

Přidat na Pinterest
Patří do skupiny bílé pšeničné mouky společně s moukou polohrubou a hrubou. Obsahuje sacharidy, škrob a lepek (ten může být zdrojem nejrůznějších problémů - alergie apod). Využívá se při pečení pečiva (způsobuje nadýchanost těsta, které se při přípravě pěkně váže k sobě a drží tvar). Produkty z bílé mouky dodávají tělu určitý druh energie, ale sacharidy obsažené v bílé mouce se rychleji v těle odbourávají a tak máme častěji pocit hladu. Dá se říct, že si tělo dokonce může vypěstovat na bílou mouku závislost, proto bychom se měli snažit nahrazovat ji moukou žitnou. Ta totiž obsahuje vlákninu a minerály, o které bílá mouka přišla při průmyslovém zpracování. Použití hladké mouky je při vaření stále oblíbené a to hlavně při zahušťování nejrůznějších omáček a polévek.

Fotogalerie

Nahrát vlastní fotografie
Chačapuri

Chačapuri

1. Těsto (mouku, mléko, vejce, máslo a sůl) vypracujeme ručně vařečkou nebo v robotu či v domácí pekárně. N...

Babiččiny palačinky

Babiččiny palačinky

Do nádoby nalijeme mléko, přidáme mouku a sůl. Šleháme RUČNÍM šlehačem dokud nerozšleháme všechny hrudky. ...

Okurková omáčka se smetanou

Okurková omáčka se smetanou

Na másle zpěníme drobně nakrájenou cibuli, zasypeme hladkou moukou a krátce osmažíme. Zalijeme vývarem - ne...

Fazolová uzená polévka

Fazolová uzená polévka

Červené a bílé fazole přes noc namočíme. Druhý den vodu slijeme, fazole dáme do hrnce, přidáme uzené žebro,...

Vepřové plecko po bratislavsku

Vepřové plecko po bratislavsku

Vepřové plecko omyjeme, osušíme a ze všech stran osolíme a opepříme. Na oleji necháme zesklovatět pokrájeno...

Zobrazit všechny recepty s ingrediencí Hladká mouka Link-arrow
Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce jsou původně svátkem pohanským. Pohané slavili jarní rovnodennost a probuzení veškeré přírody po...

Přidat komentář

Facebook komentáře