Hladká mouka

Patří do skupiny bílé pšeničné mouky společně s moukou polohrubou a hrubou. Obsahuje sacharidy, škrob a lepek (ten může být zdrojem nejrůznějších problémů - alergie apod). Využívá se při pečení pečiva (způsobuje nadýchanost těsta, které se při přípravě pěkně váže k sobě a drží tvar). Produkty z bílé mouky dodávají tělu určitý druh energie, ale sacharidy obsažené v bílé mouce se rychleji v těle odbourávají a tak máme častěji pocit hladu. Dá se říct, že si tělo dokonce může vypěstovat na bílou mouku závislost, proto bychom se měli snažit nahrazovat ji moukou žitnou. Ta totiž obsahuje vlákninu a minerály, o které bílá mouka přišla při průmyslovém zpracování. Použití hladké mouky je při vaření stále oblíbené a to hlavně při zahušťování nejrůznějších omáček a polévek.
přidejte na:

Fotogalerie

Nahrát vlastní fotografie

Přidat komentář