Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty obsahující ingredienci Hladká mouka

Cizrnová kaše s uzeným masem

Cizrnová kaše s uzeným masem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g uzeného masa (kýta, krkovice), 2 cibule, 300 g cizrny, 1 lžíce grilovacího koření, 1 bobkový list, 1 lžička kmínu (drceného), 1 lžíce drůbežího vývaru, 1 snítka rozmarýnu, 1 lžíce hladké mouky, sůl, olej, 1 lžička sádla

Cizrnu den předem namočíme. Druhý den scedíme, nalijeme čistou vodu a vaříme asi 1 - 1,5 hodiny do měkka. V polovině vaření přidáme bobkový list, kmín, drůbeží vývar a snítku rozmarýnu. Uzené maso nakrájíme na plátky, vložíme do pekáče, přisypeme ...

Naše palačinky

Naše palačinky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

125 g másla, 1/2 l polotučného mléka, 4 ks vejce, 200 g hladké mouky

V hrnci necháme rozpustit máslo, přidáme mléko, vejce a mouku. Metličkou vyšleháme hladké těsto. Potom na pánvi rozpustíme trošku másla a pomalu smažíme palačinky.

Vepřové srdce v paprikovo-smetanové omáčce

Vepřové srdce v paprikovo-smetanové omáčce

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 ks vepřového srdce, 1 mrkev, 1 kořenová petržel, kousek celeru, sůl, 5 kuliček celého pepře, 3 bobkové listy, 5 kuliček nového koření, 2 kuličky jalovce, 1 lžíce mleté papriky , hladká mouka, 2 dcl sladké smetany, rostlinný olej, 1 cibule

Vepřové srdce uvaříme spolu se zeleninou a kořením do měkka (nejlépe v papiňáku - zkrátíme tak dobu vaření). Necháme vychladnout, očistíme od tučných částí a nakrájíme na kostky (asi 3x3 cm). Na oleji zpěníme na drobno nakrájenou cibulku, přisypem...

Zdravé sušenky s arašídovým máslem

Zdravé sušenky s arašídovým máslem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g másla, 100 g hladké mouky, 100 g ovesných vloček, 2 lžíce sirupu z Agáve, 1 lžička prášku do pečiva, 1 ks vejce, 2 lžíce arašídového másla

Všechny ingredience smícháme dohromady a za použití potravinové fólie smotáme do válečku. Necháme asi hodinu vychladit v lednici, sušenky se pak budou lépe krájet. Nakrájíme na plátky asi 0,5 cm tlusté, vyskládáme na plech s pečícím papírem a dáme...

Bramborák s medvědím česnekem

Bramborák s medvědím česnekem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 větší brambory, sůl, kmín, majoránka, 1 vejce, 1 lžíce hladké mouky, 1 velká hrst medvědího česneku, rostlinný olej

Brambory nastrouháme nahrubo. Osolíme, okmínujeme, okořeníme majoránkou. Vmícháme vejce, hladkou mouku a velkou hrst nakrájeného čerstvého medvědího česneku. Smažíme na oleji po obou stranách do zlatova. Můžeme podávat se směsí listových salátů se...

Červené zelí s kuřecím stehnem na pivu a bramborovými noky

Červené zelí s kuřecím stehnem na pivu a bramborovými noky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 lžíce kachního sádla, 1 cibule, 1 sklenice červeného sterilovaného zelí, sůl, pepř, cukr, mouka, voda, 1 a 1/2 balení bramborových noků, 4 kuřecí stehna, 1/4 l černého piva

V hrnci rozehřejeme lžíci kachního sádla (je lepší než vepřové) a osmažíme na něm cibuli do sklovita. Pak vyklopíme sklenici červeného sterilovaného zelí i se šťávou, přisolíme, připepříme, zamícháme a zalijeme trochou vody. Podusíme do měkka. Pod...

Odpalované banánky

Odpalované banánky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

750 ml plnotučného mléka, 225 g másla, 160 g hladké mouky, 100 g čokoládové polevy, 50 ml rumu, 100 g cukru moučka, 1 špetka soli, 4 ks vejce, 1/2 lžičky kypřícího prášku do pečiva, 1,5 balení pudinkového prášku

250 ml mléka, 100 g másla a sůl zahřejeme v hrnci. Přidáme hladkou mouku a zahřejeme. Mícháme, občas odstavíme z ohně a odpalujeme těsto od hrnce. Hotovo máme až když se těsto nelepí na stěny hrnce ani vařečky. Po vychladnutí do těsta postupně (...

Pastiňáková polévka

Pastiňáková polévka

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g pastiňáku, 50 g másla, 250 ml smetany ke šlehání (šlehačka), 1 ks cibule, 2 stroužky česneku, 2 plátky chleba, 2 lžíce hladké mouky, 1 lžíce slunečnicového oleje, 1/4 svazku pažitky, 1 l zeleninového vývaru, 1 lžička soli, 7 g bílého pepře

Pastiňák oloupeme a nakrájíme na kolečka, cibuli nakrájíme na jemno. Máslo rozpustíme v hrnci a opečeme na něm cibuli a když už je opečená do sklovita přidáme pastiňák a orestujeme ho. Zasypeme moukou a opražíme ji a zalijeme vývarem. Vaříme 45...

Mřížkový škvarkový koláč s marmeládou

Mřížkový škvarkový koláč s marmeládou

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g škvarků, 500 g hladké mouky, 300 g cukru moučka, 150 g ovocné marmelády, 2 lžíce másla, 1 lžíce sádla, 8 lžíc polotučného mléka, 1 lžička skořice, 1 balení kypřícího prášku do pečiva, 1 ks vejce

Škvarky umeleme v mlýnku na maso. Smícháme je se sádlem a s máslem. Přidáme mouku, cukr, skořici a prášek do pečiva. Nakonec přidáme i vejce a mléko a vypracujeme hladké těsto, které zabalíme do potravinářské fólie a necháme ho hodinu chladit v le...

Kapří hranolky s česnekem

Kapří hranolky s česnekem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g kapra, 200 g hladké mouky, 3 ks vajec, 2-3 stroužky česneku, 100 ml slunečnicového oleje, 1-2 lžičky libečku, 1/2 lžičky soli, 1/2 lžičky pepře, 1 lžička mleté papriky

Vejce smícháme s utřeným česnekem a libečkem. Kapra nakrájíme na proužky, osolíme a opepříme je. Naložíme je do česnekového těstíčka tak na půl hodiny. Mouku smícháme se sladkou paprikou. V této směsi obalujeme kapří kousky vyjmuté z marinády ...

Dvojctihodné koláčky

Dvojctihodné koláčky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g hladké mouky, 250 g polohrubé mouky, 25 g droždí (kvasnice), 100 g cukru krupice, 250 ml plnotučného mléka, 150 g másla, 4 ks žloutků, 1/2 ks citrónu, 1 špetka soli, 1 balení vanilkového cukru, 200 g jemného tvarohu, 80 g cukru moučka, 50 g rozinek, 350 g švestkových povidel, 50 g mandlí, 2 lžíce rumu, 2 lžíce polotučného mléka

Mouky prosyjeme do mísy, přidáme cukr, mléko a droždí a promícháme. Necháme 15 minut kynout. Poté přidáme dva žloutky, rozpuštěné máslo, citronovou kůru, vanilkový cukr, sůl a zbylé mléko. Vypracujeme hladké těsto a necháme hodinu kynout. Mezi...

Frankfurtská polévka se zakysanou smetanou

Frankfurtská polévka se zakysanou smetanou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 dcl oleje nebo másla, 2 lžíce hladké mouky, 1 lžíce gulášového koření, 1 lžíce sladké papriky , 1,5 l hovězího vývaru, bobkový list, celý pepř, nové koření, sůl, pepř, 2 brambory, 2 frankfurtské párky, 200 ml sladké smetany, 1 hrst petrželové natě

Do hrnce nalijeme trošku oleje nebo másla. Necháme rozehřát, vsypeme hladkou mouku a uděláme světlou jíšku. Přidáme gulášové koření, sladkou papriku, zamícháme a zalijeme vodou nebo hovězím vývarem (vývar je lepší). Vhodíme divoké koření (bobkov...

Čokoládové cookies

Čokoládové cookies

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

210 g hořké čokolády, 125 g másla, 50 g cukru moučka, 75 g třtinového cukru, 200 g hladké mouky, 30 g kakaa, 20 g pudinkového prášku, 1 špetka soli, 1 ks vejce, 1/2 balení kypřícího prášku do pečiva

80 g čokolády nakrájíme na menší kousky. Zbylou čokoládu rozpustíme ve vodní lázni. Změklé máslo utřeme s cukry na pěnu a vmícháme vychladlou ne však ztuhlou čokoládu. V jiné míse smícháme hladkou mouku, kakao, pudinkový prášek, kypřící prášek...

Obrácený banánový koláč

Obrácený banánový koláč

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g másla, 150 g třtinového cukru, 2 lžičky vanilkové esence, 1 ks vejce, 125 g hladké mouky, 1/2 lžičky kypřícího prášku do pečiva, 20 g kokosových lupínků, 50 ml polotučného mléka, 4 ks banánu

100 g másla rozpustíme na pánvi a přidáme k němu 100 g třtinového cukru. Vytvoříme karamel, který odstavíme a obalíme v něm podélně přepůlené banány. Pekáč vyložíme pečícím papírem a na spodek naskládáme banány. Zalijeme je zbytkem karamelu z pá...

Celerové koule s baby karotkou

Celerové koule s baby karotkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 ks celeru, 4 ks vejce, 150 g goudy, 4 lžíce tymiánu (Mateřídouška obecná), 1 lžička soli, 7 g pepře, 50 g hladké mouky, 1-2 lžíce polotučného mléka, 100 g strouhanky, 100 ml slunečnicového oleje, 16 ks baby karotky, 120 g másla, 50 ml javorového sirupu, 1 ks citrónu

Sýr nastrouháme nahrubo. Celer také nastrouháme nahrubo a obojí smícháme. Přidáme vejce, 2 lžíce tymiánu, sůl a pepř. Vhlkými dlaněmi tvarujeme kuličky, které obalíme v trojobalu - v mouce, ve vejcích s mlékem a ve strouhance. Smažíme je na olej...

Masové stripsy v krustě

Masové stripsy v krustě

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

4 ks kuřecích prs, 2 stroužky česneku, 100 g hladké mouky, 2 ks vejce, 100 g kukuřičných lupínků, 1-2 lžičky soli, 1/2 lžičky pepře, 100 ml slunečnicového oleje

Kuřecí prsa nakrájíme na nudličky. Česnek utřeme se solí a pepřem a potřeme tím nudličky. Obalíme je v mouce, vejcích a nadrcených kukuřičných lupíncích. Smažíme je na oleji dozlatova - stačí tak 5 minut celkem. Po usmažení je necháme okapa...

Čočka s uzeným a sázeným vejcem

Čočka s uzeným a sázeným vejcem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g uzené krkovice, 1 hrnek čočky, 2 ks cibule, 2 lžíce másla, 1 lžíce hladké mouky, 7 ml vinného octu, 7 g soli, 7 g pepře, 4 ks vejce, 4 lžíce petrželové natě

Čočku namočíme den předem. Maso a čočku uvaříme doměkka. Cibuli nakrájíme na jemno a osmažíme ji na másle. Přidáme mouku a krátce opražíme. Poté zalijeme 100 ml vody a povaříme. Přidáme uvařenou čočku. Dochutíme solí, pepřem a octem. Vejce uv...

Masové kuličky albondigas

Masové kuličky albondigas

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

750 g hovězího mletého masa, 1 ks vejce, 1 lžička soli, 1 kousek petrželové natě, 1 lžička pepře, 1/2 hrnku strouhanky, 1/2 hrnku hladké mouky, 1 šálek slunečnicového oleje, 1 ks cibule

Smícháme mleté maso, vejce, nasekanou cibuli a petrželku a promícháme. Osolíme a opepříme podle chuti a přidáme strouhanku podle potřeby. Z masa tvoříme malé kuličky (asi o velikosti Ikea kuliček), a ty pak obalíme v hladké mouce. Smažíme na o...

Rýžové závitky se zeleninou

Rýžové závitky se zeleninou

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

16 ks rýžového papíru, 4 ks mrkve, 1 ks čínského zelí, 100 g rýžových nudlí, 100 ml rybí omáčky, 100 ml sójové omáčky, 50 ml slunečnicového oleje, 3 lžíce hladké mouky, 3 lžíce koriandru

Rýžové nudle uvaříme podle návodu. Mrkev, zelí a koriandr nasekáme najemno. Smícháme je s rybí omáčkou a nudlemi. Rýžovou placku namočíme v teplé vodě, a když je vláčné přeneseme ji na utěrku. Doprostřed dáme zeleninovou směs a zarolujeme podl...

Hráškový krém s tyrolskou slaninou

Hráškový krém s tyrolskou slaninou

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g hrášku, 140 ml smetany ke šlehání (šlehačka), 140 ml polotučného mléka, 60 g slaniny, 400 ml vody, 1 lžička soli, 1/2 lžičky bílého pepře, 2 lžíce másla, 2 lžíce hladké mouky

Vodu přivedeme k varu a dáme do ní na 3 minuty vařit hrášek. Přidáme mléko, smetanu, sůl a pepř. Ve vedlejším kastrolu si připravíme jíšku z másla a mouky, poté přidáme naběračku hrachového vývaru a rozmícháme. Pak to celé nalijeme do hrachové p...

Mořský vlk s ravioli

Mořský vlk s ravioli

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g hladké mouky, 150 g špenátu, 100 g sýru ricotta, 50 g másla, 3 ks žloutků, 1 ks vejce, 4 ks mořského ďasu, 2 lžíce olivového oleje, 1 lžička soli, 1/2 lžičky pepře

Hladkou mouku smícháme se třemi žloutky a lžící olivového oleje. Připravíme tuhé těsto, které rozdělíme na dvě části. Podle potřeby ho necháme vychladit. Těsto rozválíme na dva pláty. Ricottu smícháme se spařeným nasekaným špenátem, solí a pepřem...

Cukrové piškoty

Cukrové piškoty

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 ks vejce, 50 g cukru krupice, 60 g hladké mouky, 1 lžíce bramborového škrobu, 3 lžíce cukru moučka

Z bílků vyšleháme sníh, přidáme cukr krupice a postupně i žloutky. Mouku smícháme se škrobem a vmícháme ji do žloutkové směsi. Těsto dáme do cukrářského sáčku a tvoříme piškoty – buď kulaté, nebo podlouhlé, podle chuti. Poprášíme ho moučkový...

Tartaletky s lesními plody a vanilkovým krémem

Tartaletky s lesními plody a vanilkovým krémem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g másla, 150 g hladké mouky, 75 g mandlových lupínků, 400 g lesního ovoce, 50 g cukru krupice, 300 ml plnotučného mléka, 2 lžíce cukru moučka, 2 lžíce bramborového škrobu, 1 lžička vanilkové esence, 4 ks žloutků

Mandle si rozdrtíme na prášek. Z másla, mouky, cukru moučky a jednoho žloutku vypracujeme tuhé těsto. Podle potřeby přidáme jednu až dvě lžíce vody. Poté těsto zabalíme do potravinářské fólie a necháme 20 minut v lednici odpočinout. Mezitím si...

Bramborové noky s rajčaty a bazalkou

Bramborové noky s rajčaty a bazalkou

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g brambor, 270 g hladké mouky, 70 g cherry rajčátek, 50 g másla, 50 ml olivového oleje, 75 g parmezánu, 1 lžička soli, 1/2 lžičky pepře, 2 ks vejce, 3 lžíce bazalky, 3 lžíce petrželové natě

Brambory uvaříme ve slupce den předem. Druhý den je nastrouháme, smícháme s moukou, trochou soli, vejci a připravíme hladké těsto. Z těsta lžící vykrajujeme nočky, které vaříme v osolené vodě. V pánvi rozpustíme máslo s olejem a přidáme rajčata ...

Gulášová polévka v chlebu

Gulášová polévka v chlebu

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 lžíce sádla, 1 lžíce mleté papriky, 2 lžíce hladké mouky, 1 lžíce majoránky, 2 ks cibule, 1 ks bramboru, 1 ks chilli papričky, 2 stroužky česneku, 4 ks chleba, 400 g hovězí klížky, 1 l hovězího vývaru, 100 g anglické slaniny, 1 lžička soli, 1/2 lžičky pepře, 1 lžička kmínu

Cibuli nakrájíme na jemno a opečeme ji na sádle. Přidáme maso nakrájené na kostky, sůl, pepř a kmín a dusíme, dokud maso pouští šťávu. Poté přidáme mletou papriku a hladkou mouku a po chvíli i hovězí vývar. Až vývar začne vřít, přidáme nakrájené...

stránka: